motivatie

Ken je die dagen dat je echt totaal geen motivatie hebt om keihard te knallen? Nou dat had ik afgelopen week. Helaas was het niet één dag maar echt de hele week dat ik me niet gemotiveerd voelde om alles uit mijn training te halen…

Geen motivatie

Vreselijk vind ik dit soort dagen. Ik zit nu een beetje in zo’n overgang van weinig eten naar steeds iets meer eten, en ik moet nu ook een middenweg vinden in mijn trainingen. Ik heb er nog niet de tijd voor genomen om uit te stippelen wat ik nu precies ga doen, maar dat staat op de planning voor deze week. Ik moet uitvinden hoe mijn workouts er uit gaan zien, hoeveel herhalingen ik wil gaan doen en waar ik me op wil focussen. Ik ben afgelopen week al wel geswitched naar 8 herhalingen, maar of ik dat nu al wil aanhouden weet ik nog niet.

Lichte onderrug blessure

Ik begon deze week met wat lichte squats en deadlifts, maar er ging iets mis. Ik deed de oefeningen net zoals ik ze altijd zou doen, maar toen ik eenmaal klaar was, stond ik op en kreeg ik vreselijke pijn in mijn onderrug. Niet zo erg als wat ik eerder wel eens heb gehad, maar toch voelde het erg naar. Ik wist dat dit niet binnen een dag over zou zijn dus stopte gelijk met de compound oefeningen. Ik richtte me daarna meer op geïsoleerde oefeningen, stretchen en foamrollen. Want dat had ik al een hele tijd niet meer gedaan. Slecht van me. De afgelopen tijd zijn mijn workouts niet op en top, maar dat hoort er gewoon bij. Ik kan niet altijd alleen maar presteren en het uiterste van mijn lichaam vragen. Vooral niet nu ik nog zo weinig eet.

Voeding

Ik hoop dat het me dit jaar wel lukt om mijn voeding goed onder controle te houden, want ik heb dit eerder geprobeerd en steeds als ik terug was bij 2400, at ik gewoon ‘op gevoel.’ Daardoor kreeg ik te veel vrijheid en at ik eigenlijk alles waar ik zin in had zonder de porties en calorieën goed in de gaten te houden. Dat is zonde en verpest echt m’n proces. Momenteel merk ik ook dat mijn cheats een beetje uit de hand lopen in het weekend, maar gelukkig weet ik mezelf wel weer te herpakken.

Hoe nu verder met de updates?

Ik weet niet of ik iedere maandag wil starten met een fitness update. Aan de ene kant wel leuk om het vast te houden en jullie mee te nemen in mijn progressie, maar ik denk dat ik er een beetje andere twist aan ga geven. Wat dat is weet ik nog niet precies. Ik heb in ieder geval wel de Fit Talk video updates gestopt omdat ik denk dat ik betere video’s voor jullie kan maken dan een ‘snel praatje.’ Ik merk dat zo’n video meer een ‘moeten’ voor me wordt en dat is niet wat ik wil. Bloggen en video’s opnemen is mijn passie en zodra het een ‘last’ gaat worden vind ik dat ik het moet stoppen. Ik wil wel veel meer gaan doen met Youtube en ik vind daarom dat ik die tijd wat ik aan een Fit Talk video besteed, beter kan gebruiken voor meer informatieve video’s waar jullie tips en tricks uit kunnen halen. Ik heb genoeg leuke ideeën, maar mocht je zelf ook nog iets weten of iets willen zien, laat het dan even weten!

Tot slot

Ik heb deze week vakantie en kan lekker genieten van mijn vrijheid. Ik ga nergens heen, maar ga een weekje fulltime bloggen. Heerlijk vind ik dat. Er komt weer heel wat nieuwe content aan (zowel video’s als nieuw materiaal voor de gratis download pagina) dus houd Fitaddict.nl in de gaten!

Hele fijne maandag gewenst, succes en crush your goals. You got this!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here