update

Wauw wat een heerlijke week was dit. Ik voel me echt weer op en top en heb eindelijk wat meer balans in mijn leefstijl teruggevonden. Hoe ik dat gedaan heb en wat er allemaal bij komt kijken lees je (en zie je!) in deze nieuwe Fit Talk!

De Fit Talk video updates zijn terug!

Nu mijn doelstelling weer wat concreter is en ik weer gericht aan het trainen ben, heb ik daar natuurlijk ook wat meer over te melden. Nadat het 5×5 schema uitliep op een flop wist ik niet zo goed hoe ik verder wilde. Na een weekje nadenken ben ik tot een aantal nieuwe inzichten gekomen die ik je vandaag allemaal ga toelichten. Daarom leek het me leuk om ook weer te beginnen met de video updates omdat dit een iets persoonlijkere manier is van communiceren (vind ik!) Ik vroeg daarom ook op Instagram of jullie de Fit Talk video’s hadden gemist, en meer dan de helft zei ‘ja!’ Genoeg redenen om ze terug te brengen, dus veel kijkplezier.

Fit Talk update – Balans, Macro’s & ‘Nieuwe’ Gym!

Ik was mijn balans kwijt

Toen ik stopte met het oude 5×5 schema was ik even kort de weg kwijt omdat ik niet goed wist hoe het nou verder moest. Ik begon na te denken over mijn doelstelling en het was overduidelijk dat ik wel graag door wil gaan met het opbouwen van spiermassa. Sterker worden wil ik ook graag en daarom ben ik op zoek gegaan naar een nieuw schema. Ik vond op Bodybuilding.com een trainingsschema wat zich richt op Hypertrofie. Hier had ik al wel eerder van gehoord maar nooit verder onderzoek naar gedaan. Ik zocht er wat informatie over op en ik was meteen om. Dit wordt mijn nieuwe schema. Ik werkte het uit en ging de volgende dag meteen aan de slag. Midden in de week merkte ik dat het echt bij mij past en dat liet me ook nadenken over mijn voeding. Als ik echt spiermassa wil opbouwen moet ik mijn voeding ook ‘on point’ hebben, maar dat zweefde eigenlijk een beetje in het niets. Tot afgelopen woensdag hield ik geen macro’s bij en vulde ik ook niks meer in in My Fitness Pal. Af en toe wist ik daardoor niet of ik wel genoeg eiwitten binnen kreeg en werd ik onzeker over mijn calorie-inname. Daarom leek het me logisch om een nieuwe verhouding vast te stellen en gewoon weer even een dagje wél die app in te vullen.

Zo gezegd zo gedaan. Ik hield ’t een dagje bij en ik kwam tot de conclusie dat mijn eiwit-inname veel te laag was en koolhydraten en vetten veel te hoog. Daarom veranderde ik de instellingen van de app naar een macro verhouding van 40-30-30 met een calorie totaal van 2200. Dit is niets anders dan 40% koolhydraten, 30% eiwitten en 30% vetten. Een fijne verhouding en ik krijg er genoeg energie door. Ideaal dus! Na een half weekje bijhouden en invullen wist ik het: ik had dit gemist. Ik heb dit echt nodig om gericht te trainen en beter te presteren. Ik dacht dat ik beter zou gaan op ‘vrij eten’ maar dat is dus niet het geval. Ik presteer veel beter als ik wel een beetje in de hand houd hoeveel ik eet en welke voedingsmiddelen ik binnen krijg. Ik heb die controle nodig. Daarom voelt het onwijs fijn om weer ‘on track’ te zijn met de juiste focus en drive. Dit heb ik gemist!

De reden dat ik wegga

Na een halfjaar bij Basic Fit gesport te hebben was het nu tijd om te gaan. Er zijn een aantal dingen voorgevallen die ik niet oké vind en daarom heb ik besloten weg te gaan. Ik ben gewoon meer van een gezellige sfeer en goede begeleiding en dat ontbrak heel erg bij Basic Fit. Het is een grootschalig concept waarbij de juiste uitvoering van oefeningen en het écht begeleiden van mensen niet heel hoog op het prioriteiten lijstje staan. Dat vind ik jammer en daarom heb ik deze keuze gemaakt.

I love City Fit!

Nu ben ik lekker terug bij mijn eigen sportschool en het is de beste beslissing die ik in tijden heb gemaakt. Heel fijn om weer de gezellige sfeer te proeven bij City Fit en wetende dat iedereen daar lekker rustig zijn ding doet mét de juiste uitvoering. Ik ben echt te spreken over deze fantastische sportschool dus als je in Zwolle of omgeving woont en op zoek bent naar een gym waar ze alles weten van goede uitleg, coaching, hulp en een gezellige sfeer, moet je echt naar City Fit gaan! #nospon haha.

Bedankt voor het lezen / kijken en ik wens je ook deze week weer heel veel succes toe met al je doelen!

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here