update

Yes, daar zijn we weer! Happy Monday! In deze Fit Talk update even een reality check want het kan nou eenmaal niet altijd goed gaan…

Fit Talk – Update | Het gaat niet altijd goed…

Het gaat niet altijd goed

Ondanks dat je van mij altijd veel positieve berichten voorbij ziet komen, vind ik het net zo belangrijk om de mindere dagen ook uit te lichten. Afgelopen week was namelijk niet zo’n hele goed week voor me. Wel op persoonlijk vlak maar qua voeding en training even iets minder. Ik kon mijn ritme niet goed vinden en greep sneller naar ongezonde voeding. Het was niet zo dat ik enorme eetbuien had, nee dat helemaal niet. Maar ik weet gewoon dat ik bijna geen één dag mijn eiwitdoel heb behaald en dat ik af en toe wel wat meer dan die 2200 heb gegeten. Tja. So be it. Het kan niet altijd alleen maar goed gaan.

Vrijdag balansdag

Op vrijdag probeerde ik echter wel even een ‘super gezonde’ dag te doen waarin ik zoveel mogelijk groente en pure voedingsmiddelen heb gegeten. In ieder geval, dat moest de basis van die dag zijn. Het is me grotendeels gelukt, maar ik blijf het toch belangrijk vinden om ook dan een juiste balans te houden. Dus niet alleen maar dit, of alleen maar dat. Alles met mate. Ik heb die dag ook gevlogt dus dat zul je deze week ook voorbij zien komen. Het leek me goed om te doen omdat zo’n dag ook altijd erg fijn voelt na een cheatday of cheatmeal. Lekker weer back on track en die micronutriënten, vezels en pure voedingsmiddelen naar binnen werken!

Workouts en supplementen

Ook mijn trainingen waren niet op en top. Ik vergat heel vaak mijn creatine te nemen en ook mijn BCAA’s gingen vaker door de wasbak dan door mijn keel. Dit zijn allemaal kleine dingetjes die er bij elkaar gewoon voor zorgen dat ik dit bestempel als een ‘slechte / matige’ week. Ik weet wel dat ik mijn best doe, maar als ik dan ook nog ‘lack’ om mijn supplementen te nemen… Tja. Tijdens mijn workouts gaf ik wel alles, maar mijn kracht is er niet heel erg op vooruit gegaan. Althans, zo voelt het. Ik houd mijn schema nog steeds bij en zie daar iets te vaak dat ik dezelfde cijfers als vorige week kon noteren. Dat is niet waar ik naar streef want ik probeer iedere week meer te doen dan de week ervoor, maar helaas gaat dat niet altijd. Want ik merk altijd heel sterk als mijn voeding niet on point is geweest of wanneer ik te veel stress heb gehad, dat het bergafwaarts gaat in de gym. Dat is echt een naar gevoel, maar ik weet tenminste wel waar het door komt en hoe ik het kan aanpassen.

Ik krijg een bolle kop!

Oorzaak, gevolg. Ik merk dan ook dat mijn hoofd iets boller wordt. Ja, dit klinkt heel gek, maar als ik minder goed eet houd ik ook meer vocht vast. Dit vocht gaat snel in mijn gezicht, buik en benen zitten. Niet oké! Echt sinds het begin van mijn journey is het enige waar ik onwijs veel strijd mee heb gehad (en nog steeds heb) vocht. Vocht vasthouden gebeurt bij mij binnen no-time en ik hoef maar even te veel zout en te weinig water te drinken en ik zie het terug. I do not like it.

Ik wil niet zeuren…

Toch hoop ik dat dit niet over komt als een ‘klaag’ post want dat is niet wat ik hiermee wil bereiken. Ik wil je gewoon laten zien dat het bij mij ook niet altijd alleen maar goed gaat en dat ik ook heel wat mindere momenten heb. Om zo realistisch mogelijk te blijven vind ik het net zo belangrijk om de goede- als de slechte / mindere momenten met jullie te delen. Bedankt voor het kijken en lezen. Ik wens je weer een hele fijne week toe, veel succes!

DELEN

2 REACTIES

  1. Ik denk mischien iets loslaten door dat je perfect wil neerzetten raak je volgens mij uit balans teveel gefocust op voeding en fitnis heb ik zelf ook gehad maar ben der achter gekomen dat dit het echt niet is m hele dagen mee bezig tezijn
    Het loslaten van een doel wat ik toch niet bereikte nu sport ik gewoon lekker 3x kracht en cardio tussen door wandelen fietsen ed en track wel voeding maar kijk niet of ik ik specifiek mijn macros heb behaal probeer gewoon bewuste keuzes te maken het leeft zoveel relaxter Ik volg ook de meiden die podium op gaan gewoon prachtig en dat doel wil ik ook maar ja wat is het nut om er een x te staan en geheel uit balans zijn geestelijk lichamelijk nee daar pas ik voor
    Natuurlijk ieder zijn ding. Maar dit is beetje mijn conclusie Geen aanval op jouw he maar dit kom ik gewoon tegen in je post

    • Ik heb inderdaad dat ik heel perfectionistisch ben aangelegd. Vooral wanneer het komt tot mijn blog want ik vind het erg belangrijk dat jullie de kwaliteit krijgen die jullie verdienen. Ah ja dat klinkt erg herkenbaar, daar heb je gelijk in! Bedankt voor je uitgebreide reactie Sandra. Fijne dag xxx

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here