Skip to main content

Op zoek naar een makkelijke snack of snel (mini) ontbijt? Dan zijn deze havermout koekjes met maar 134 calorieën per stuk, perfect voor jou. Onwijs lekker, makkelijk te maken en snel klaar. De lekkerste havermout koekjes bak je zelf!

Onwijs lekkere havermout koekjes

Laatst had ik echt heel erg zin om iets te bakken, maar ik had vrij weinig in huis. Ik vond een pak havermout, wat honing, eieren… Daarmee kwam ik al een heel eind en tot mijn verbazing zijn het ook nog eens onwijs lekkere koekjes geworden, mét hele gunstige voedingswaarden. Daarom kon ik het natuurlijk niet laten om dit recept met jou te delen, zodat je ze zelf ook kunt maken. Ik at deze op de meest gekke momenten: ‘s avonds na het sporten, als ontbijt en als ik even niet wist wat ik moest snacken. Ze zijn binnen vier dagen allemaal opgegaan en dat zegt héél wat! Zelfs mijn vriend heeft ze geprobeerd (is geen fan van havermout) en hij vond ze ook onwijs lekker. Dus ben je klaar om te bakken? Check dan snel of je de volgende ingrediënten in huis hebt en ga aan de slag. Je hebt ze in 15 minuten op tafel.

havermout koekjes

Havermout Koekjes – Laag in calorieën – Het recept

5 from 1 reviews
Low Calorie Havermout Koekjes - Healthy snack!
 
Voorbereiding
Kook- Baktijd
Totale tijd
 
Heerlijke low calorie havermout koekjes als perfecte healthy snack of snel ontbijt!
Geschreven door:
Porties: 9
Ingrediënten
  • 100 gram havermout
  • 90 gram volkoren meel
  • 2 eetlepels lijnzaad (flax seed)
  • 4 eetlepels sucralose poeder
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 eetlepels coconut oil (gesmolten en afgekoeld)
  • 6 flavour drops in cookie smaak of 1 theelepel vanille extract
  • 50 gram honing
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 ei
  • snufje zout
Instructies
  1. Mix alle droge ingrediënten in een kom. Dus de havermout, meel, lijnzaad, sucralose poeder, bakpoeder, kaneel en zout.
  2. Doe dit ook voor de natte ingrediënten. Dus coconut oil, flavour drops of vanille extract, honing en het ei.
  3. Doe vervolgens de vloeibare mix bij de droge ingrediënten en meng het goed door elkaar.
  4. Verwarm je oven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  5. Gebruik een lepel of ijsschep om ieder koekje ongeveer even groot te maken.
  6. Rol iedere schep tot een bolletje en druk goed plat op de plaat.
  7. Bak ze vervolgens voor 12-15 minuten tot de rand van de koekjes een beetje bruin begint te worden.
  8. Laat ze na het bakken goed afkoelen op een rooster en bewaar ze in een afgesloten zak of bak.
Voedingswaarden
Portie: 1 Calorieën: 134 Vet: 5,1 Koolhydraten: 18,1 Suiker: 4,3 Vezels: 2 Eiwitten: 4
 
havermout koekjes

5 Comments

Leave a Reply