Kwark brood is een heerlijk stevig brood met gezonde ingrediënten. Het heet wel kwark brood, maar je kunt de kwark ook heel goed vervangen door Griekse Yoghurt. In dit recept heb ik Fage 0% Griekse Yoghurt gebruikt en dat heeft heel goed gewerkt. Dit brood is makkelijk te maken en erg voedzaam.
Geschreven door: Louella
Recept type: Ontbijt, Lunch, Snack
Porties: 6
Ingrediënten
250 gram bloem
250 gram kwark of griekse yoghurt 0% (ik gebruik Fage)
1 ei
4 gram gist
½ citroen sap
Snufje zout
Hennep zaadjes
Oats / havermout voor decoratie
Instructies
Meng de kwark / Griekse yoghurt met het ei en een snufje zout
Voeg ook het sap van een halve citroen toe
Goed mengen
Pak de 250 gram bloem en doe hier ongeveer een half zakje gist bij (4 gram).
Meng vervolgens het bloem mengsel en het kwark mengsel met elkaar.
Je kunt er nu voor kiezen om ook alvast de Hennep zaadjes toe te voegen. Ik heb dit pas op het laatst gedaan.
Heb je het deeg klaar? Zet het dan op een warme plek en laat het een uur reizen.
Vet je bakblik in met flink wat boter en verspreid het gerezen deeg over het blik.
Verwarm de oven voor op 175 graden en bak het brood in 30-35 minuten goudbruin!
Als hij klaar is kan je hem horizontaal doorsnijden en dan in 3 stukken verdelen. Dan heb je 6 porties die gelijk zijn met de calorieën die ik hieronder heb berekend.