Gezonde Chocolate Chip Cookie op basis van havermout, zonder toegevoegde suikers of boter.
Geschreven door: Louella
Porties: 7
Ingrediënten
180 gram havermout
32 gram protein powder in vanille smaak
1 theelepel baking soda
¼ theelepel zout
3 eetlepels light appelmoes (Hak)
1 theelepel vanille aroma
1 ei
5 eetlepels sucralose poeder (AH)
60 gram pure chocolade (Lindt 70%)
Instructies
Doe de havermout voor de helft in de blender tot je havermeel hebt. Dus 90 gram havermeel en 90 gram pure havermout.
Doe hierbij de protein powder (ik gebruik vanille smaak van Women's Best), baking soda, zout en sucralose poeder.
Meng in een grotere kom de appelmoes, vanille aroma en het ei.
Voeg nu het havermout mengsel langzaam stukje bij beetje bij het vloeibare mengsel. Goed mengen.
Gebruik nu een food processor of een blender om je pure chocolade tot kleine brokjes te malen. Maak het niet te fijn want het moeten een soort 'chocolate chips' worden natuurlijk!
Meng de chocolade ook door het beslag en verdeel daarna in 7 gelijke koekjes. Je kunt het mengsel ook wegen en dat gedeeld door 7 doen. Dan weet je precies hoeveel gram ieder koekje moet worden en heb je de precieze macro's. Ik heb het op gevoel gedaan.
Bak je koekjes nu voor zo'n 15 minuten op 175 graden tot ze goudbruin zijn in het midden van een voorverwarmde oven.
Daarna kan je ze lekker eten. En oh, wat smaken ze goed!