Mijn verhaal


Hoe graag wil je het? Dat is echt een hele belangrijke en ook een bepalende vraag voor de omschakeling naar een andere leefstijl. Als je iets heel graag wilt, dan lukt het je ook en kost het echt niet zoveel moeite als je zelf denkt! Lees hier mijn verhaal.
Dag na dag, week na week, maand na maand. Ik probeerde het steeds opnieuw. Waarom lukt het nou niet. Waarom gaan die kilo’s er niet af?! Ik bedacht veelte vaak smoesjes voor mezelf; ik kan niet afvallen en stoppen met roken tegelijk. Ik hoef heus niet alles aan de kant te zetten, ik kan best wat chocolade eten (wat vervolgens een hele reep werd!) etc. Iedereen kent het wel. Ik ga je nu ook niet vertellen dat het makkelijk is. Maar als je in jezelf gelooft en iets dolgraag wilt, dan lukt het je. Punt.

Hoe begon het bij mij?

Eind 2013 was ik er helemaal klaar mee. Ik durfde geen stap meer op de weegschaal te zetten en elk kledingstuk voelde ongemakkelijk. Zodra ik plaats wou nemen op de bank of een stoel, trok ik snel mijn shirt naar voren zodat mijn buik minder op zou vallen. Daarnaast dronk ik elk weekend wel een (heerlijke!) whisky en deed ik nog maar twee dagen met een pakje sigaretten van 28 stuks. Ik voelde me ongelukkig en was vastbesloten dat hier een einde aan moest komen.

Alles de deur uit.

Ik begon met een grote schoonmaak. Ik wou dat alles wat me ook maar een beetje in de verleiding zou kunnen brengen uit mijn huis verwijderen. Nutella, sapjes, snacks, chips, Johnnie Walker, hagelslag; alles in een zak en weggegeven. Dit was een hele belangrijke stap. Want wat je niet in huis hebt, kan je ook niet consumeren! Ook mijn sigaretten moesten er aan geloven. Nog een laatste sigaret, uitdrukken en niet meer aankomen. Ik had destijds nog een heel pakje, maar dit moet niks uit maken! Veel mensen denken dan, ah weetje, ik rook gewoon dit pakje nog op en dan is ’t klaar! Niet doen. Druk uit, die peuk!

Groene smoothies

Het was tijd om te investeren. Ik ging naar de winkel en kocht een goede blender waar ik verse sapjes mee kon maken. Ik las erover op internet en het leek me gewoon goed om te doen, om mijn lichaam als het ware een beetje te ‘ontgiften’ van al het ongezonde. Ik at amper fruit en aan mijn dagelijkse dosis groente kwam ik ook nauwelijks dus dit was een stap in de goede richting!

Mijn eerste smoothie was gewoon niet lekker. Bah! Spinazie, banaan, kiwi en appel. Dat was erg wennen. Maar ondanks dat ik het echt niet lekker vond, ging ik er toch mee door. Ik had meestal ’s ochtends vrij waardoor ik in de vroege morgen lekker kon experimenteren met verschillende soorten groenten en fruit. Uiteindelijk gooide ik ze achterover alsof het niks was!

Step by step…

Zo begon ik steeds meer gezonde dingen stapje voor stapje in mijn nieuwe leefstijl te verwerken. Ik besloot om het rustig aan te doen en niet te radicaal om te gaan met alles. Er werden wel veel producten uit mijn leven verwijderd, maar hiervoor in de plaats kwamen stukje bij beetje nieuwe opties. Ik denk ook echt dat het heel belangrijk is om alles geleidelijk aan te passen en vervangers te zoeken voor hetgeen wat je dagelijks of vaak eet.

Als je wilt weten wat ik allemaal nog meer heb gedaan om al die kilo’s te verliezen, volg dan mijn blog artikelen en hopelijk kan ik je hiermee verder helpen tot een gezonde leefstijl.

Ik ben geen diëtiste en ook geen fitness expert of iets wat hier ook maar op lijkt. Ik probeer alleen te helpen door mijn visie hierover te delen en verder uit te leggen hoe ik mijn doelen bereikt heb zonder ingewikkelde methodes of diëten.