metcon

Waah! Zoals jullie weten ben ik nu ongeveer een week de trotse eigenaresse van een paar Nike Metcons 2. Was het het waard, of maakt het echt totaal geen verschil met mijn andere schoenen?

Ik zat al een tijdje onderzoek te doen en wat artikelen te lezen over passend schoeisel voor krachttraining / powerlifting / crossfit. En wat me opviel was dat de zool heel anders was dan de schoenen die ik normaal gesproken gebruik. De meeste schoenen die ik heb zijn gericht op running en vrije tijd en dat past eigenlijk helemaal niet bij krachttraining. De zolen zijn echt een wereld van verschil dus het werd tijd voor iets nieuws.

Ik keek op de Reebok site naar de crossfit schoenen. Zag er echt super vet uit allemaal en overal zag ik die platte zool terugkomen. Toch vond ik ze aan de dure kant, want ik had voor mijn verjaardag ook al nieuwe schoenen gehad en was eigenlijk niet van plan om weer bijna 200 euro te spenderen aan schoenen. Ik ben altijd het type dat dan gelijk het duurste model wil hebben omdat ik die vaak ook het mooist vind haha. Dus de Reebok schoenen vielen af want ik kon ook nergens een goede deal vinden.

Nike Metcon 2

Toen bracht ik een bezoekje aan de Nike website en daar vond ik de Metcon 2. Wow wat een vette schoenen! Maar again, 135 euro… Ik moest iets hebben onder de 100, dus ik zocht op Google naar een goede deal. En bam! Ik kwam op Zalando terecht en daar waren ze 52 euro in mijn maat. Ik kon het bijna niet geloven dus ik hoefde er niet lang over na te denken. Nog even een kortingsbon van 5 euro erbij en boom! Gescoord voor 47 euro. Ik was zó blij. Perfecter dan dit kon het bijna niet worden.

Nike Metcon 2

Ik ontving ze twee dagen later thuis en toen ik de doos opende viel het witte gedeelte van de schoen me meteen op. Het had een soort glans en dat ziet er echt super mooi uit. Bij het aantrekken van de schoen moest ik wennen aan hoe plat ik op de grond sta met deze Metcons. De veters lopen ook niet helemaal recht over de schoen maar iets naar de zijkant. De kleuren zijn echt onwijs mooi en de veters zijn lekker kort dus geen gedoe met het wegstoppen van de lange lussen.

Mijn eerste trainingssessie met de Metcons aan mijn voeten was echt zó anders. Ik besefde het eerst niet, maar toen ik er echt op ging letten had ik het door: er kwam meer kracht uit mijn voeten en vanuit mijn hak. Ik sta nu veel stabieler en kan er explosiever door trainen. Zo gaaf, want dit had ik echt niet gedacht. Echt, wat een ‘catch’ dat ik voor zo weinig zulke goede schoenen heb kunnen kopen. Ik ben er echt dankbaar voor.

Nu kan ik ook niet wachten tot ik weer zwaarder kan gaan, meer voeding tot me kan nemen en met creatine kan gaan trainen. Ik denk dat ik dan het effect van deze perfecte schoenen nog beter zal meemaken. Al met al ben ik er super tevreden mee en raad ik iedereen aan om ook te investeren in echte ‘weightlifting’ schoenen als je veel krachttraining doet!

(De Nike Metcon 2 schoenen zijn met mijn eigen geld gekocht en heb ze niet gekregen van Nike of Zalando)

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here