psycholoog

Afgelopen vrijdag was het dan zo ver, ik had mijn aller eerste gesprek met de Psycholoog. Vandaag vertel ik jullie hoe het is verlopen en wat ik de komende periode allemaal ga doen om mijn probleem te verhelpen.

Naar de Psycholoog – Het eerste gesprek

Op vrijdag ochtend was het dan zo ver. Ik had mijn eerste gesprek met een vrouwelijke psycholoog. Ik werd wakker en eigenlijk begon de ochtend normaal. Ik hield de tijd goed in de gaten, want als er iets is wat ik niet fijn vind, is het te laat komen. Rond een uur of acht maakte ik me klaar om zo de deur uit te gaan. Maar dat was al niet zo gemakkelijk. Ik kreeg weer last van mijn maag en had enorme spanning om naar dit eerste gesprek te gaan. M’n pilletjes had ik al genomen, dus dat zat wel goed. Toch overheerste de spanning op gegeven moment en moest ik mezelf weer bij elkaar rapen. Uiteindelijk zat ik in de wachtkamer van de praktijk samen met een andere vrouw. Ik werd nóg zenuwachtiger, kreeg last van koud zweet en mijn maag speelde op. Ik probeerde mezelf gerust te stellen dat dit het begin is van verbetering en dat ik nergens bang voor hoefde te zijn. Dat lukte aardig. Op gegeven moment werd mijn naam geroepen en ik liep met de psycholoog mee naar de spreekkamer.

Eenmaal binnen vertelde ze me wat over de werkwijze en daarna mocht ik mijn verhaal vertellen. Ik praat er nu al makkelijker over omdat ik het al aan meerdere mensen heb verteld. Ik vind dat altijd fijn omdat veel mensen echt begrip tonen voor het probleem en zo voel ik me meer op mijn gemak. Mensen weten dan ook wat er aan de hand is en kunnen -wanneer er problemen optreden- ook helpen. Toch merkte ik dat ik echt mijn tranen in bedwang moest houden toen ik mijn verhaal aan haar vertelde. Ik wil gewoon niet steeds in huilen uitbarsten want dat gaat echt nergens over. Elke keer zo emotioneel… Maar ook dat zal wel een reden hebben want huilen doe je niet voor niks lijkt me.

Ze begreep het probleem en vertelde me dat het goed te verhelpen is en dat ze me waarschijnlijk niet hoeft door te sturen naar iemand anders. Het scheelt namelijk dat ik het nu nog maar net heb en niet dat ik er bijvoorbeeld al jaren mee rond loop. Ik ben ook wel iemand die al snel aan de bel trekt als er iets niet in orde is dus dat is goed. Ze was heel begripvol en luisterde goed naar mijn verhaal. De psycholoog heet Paula. Paula vertelde me ook het een en ander over een online programma dat ‘Mind Fit’ heet. Daarop kan ik thuis oefeningen maken die mij verder gaan helpen. Paula geeft hier dan feedback op en zo kan ik in de tijd dat ik haar niet zie, verder werken aan mijn probleem.

Al met al was het een goed eerste gesprek en ik hoop dat ik langzaam maar zeker progressie kan maken en dat ik weer overal heen druf zonder spanning of angst. Het beheerst mijn leven op dit moment en het is gewoon onwijs vervelend. In het weekend durf ik niet meer ver weg, of tripjes te maken naar andere steden. Want ja, als je zelfs al angst krijgt in de supermarkt die zich op loopafstand van je huis bevind… Ach. Ik hoop dat het gewoon goed verholpen zal worden en dat ik snel weer mezelf ben.

DELEN

7 REACTIES

 1. Oh lieve schat ik heb dat gehad toen ik 19 was ze noemde het straatvrees of pleinvrees.. ik had het zo extreem dat ik niet eens naar beneden durfde naar de brievenbus.. onthoudt 1 ding, je brein speelt een spelletje met je, maar jij bent sterker dan dat! Dus als je die in die supermarkt staat en je voelt die angst denk dan dat je hoofd je zit te belazeren en dat jij er niet in trapt… jij kan dit! Zet hem op!

  • Ahh wat erg om te horen, dat klinkt me inderdaad heel bekend in de oren. Hopelijk is het bij jou helemaal opgelost? Super lief en bedankt voor de motiverende woorden! <3 xxx

 2. Lieve Lou,
  Zo’n eerste gesprek is altijd spannend! Althans die ervaring heb ik ook. Daarnaast is het natuurlijk ook nog de vraag of je een beetje een klik hebt met de desbetreffende hulpverlener. 😉

  Fijn in ieder geval dat je de eerste stap hebt gezet. En zo’n programma, om op afstand aan je probleem te werken vond ik destijds heel prettig, al gebruikte ik hem puur als back-up.

  Ga er voor, je kunt het!
  X

  • Jaa klopt inderdaad, gelukkig is dat er wel ik voel me fijn. Ja vind ik ook ik kan heel makkelijk vragen stellen wanneer ik het nodig heb en binnen no time heb ik antwoord en advies dat is ideaal. Dankjewel super lief <3 xxx

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here