Skip to main content

Iedereen is gebonden aan een bepaald budget. Of je nou student bent of gewoon teveel geld hebt uitgegeven aan sportspullen, eten moet je en meal preppen ook! Daarom heb ik vandaag een aantal handige tips voor een gezonde meal prep voor weinig geld. No more excuses, let’s prep!

Meal prep budget tip 1. Koop in bulk

Wanneer je gewoon in één keer super veel koopt voor je meal prep, kost het voor je gevoel misschien wat meer, maar uiteindelijk ben je goedkoper uit. Als je rijst in grote zakken koopt, kan je daar enorm lang mee doen. Ook vlees kan je in bulk kopen want dit kan je gelijk na aankoop invriezen en ontdooien wanneer je het nodig hebt. Groenten vries ik zelf liever niet in, puur omdat het vaak ‘nattig’ wordt door de kou/ijs van de vriezer.

Meal prep budget tip 2. Laat A-merken liggen

Sla de Aldi en de Lidl niet over! Misschien kom je daar nooit, maar het is zeker de moeite waard. De kwaliteit is met heel veel producten echt niet minder dan bij een AH of Jumbo supermarkt. Ook vind je hier vaak producten die je ergens anders niet zo snel vind, dus ook leuk om nieuwe dingen te ontdekken! Zo verkopen ze bij de Lidl hele lekkere kip á la minute. Dit is echt in een paar minuten klaar wanneer je het zonder boter of vet onder de grill legt en ook nog eens super gezond!

Meal prep budget tip 3. Kijk wat je nog in huis hebt

Het zal je misschien verbazen, maar als je eens even goed je eigen voorraadkast thuis doorspit, vind je vaak dingen waarvan je niet eens wist dat je ze had. Handig dus om eerst je kasten door te spitten voordat je naar de winkel gaat om ingrediënten voor je meal prep te kopen. Zo voorkom je dat je dubbele dingen koopt en bespaar je geld!

Meal prep budget tip 4. Houd aanbiedingen en winkels zoals Action in de gaten

Ja, de Action, Big Bazaar en winkels zoals Xenos hebben vaak super goedkope A-merk voedingsmiddelen die handig zijn voor je meal prep. Alle producten die vaak een nieuwe verpakking o.i.d. krijgen, worden vaak bij dit soort winkels gedropt tegen enorm lage prijzen! Zo was er een tijdje geleden een periode waar ze bij de Action tonijn van John West hadden tegen een spotgoedkope prijs van 0,99 cent voor een groot blikje! Ideaal.

En dat zijn mijn tips voor een meal prep wanneer je gebonden bent aan een budget. Ook heb ik hier nog een andere blogpost over hoe je het beste een meal prep kunt voorbereiden als dit compleet nieuw voor je is: Beginners Guide: Maaltijden voorbereiden.

Jullie kunnen het! Enne, als je hebt ge-meal-prept (is dat een woord? haha) tag me dan op social media zodat ik kan zien wat jullie hebben gemaakt! Altijd leuk <3

Leave a Reply