krachttraining

Krachttraining is zo veel meer dan het liften van gewichten. Mentaal word je ook zo veel sterker. Het heeft mij al onwijs veel geholpen en ik ben er echt van gegroeid. Ik weet zeker dat menig persoon die ook aan krachttraining doet, zich hierin kan vinden!

1. Toewijding en doorzettingsvermogen

Voordat ik aan dit ontzettend grote avontuur begon, dacht ik altijd van mezelf dat ik geen doorzettingsvermogen had. Want ja. Ik had al zo vaak geprobeerd om af te vallen. But did I ever succeed? NO. Ik moest gewoon over die drempel heen. Mezelf laten zien dat het ook anders kan. Als je iets echt wilt, dan lukt het je. Ookal denk je van jezelf dat het er niet in zit. Het zit er wel. En het zit allemaal in je hoofd. En oh, wat ben ik blij dat ik nu in deze geweldige leefstijl leef. Elke dag ben ik weer een stapje dichterbij mijn droom. Hoe mooi is dat? Ik ga er achter aan. En ik zal het krijgen ook.

2. Falen is niet falen

‘Never a failure, always a lesson.’ Yup, het staat op m’n arm getatoeëerd. Deze tattoo heb ik al vanaf m’n 17e, dus iets met krachttraining is niet echt de achterliggende gedachte, dat is een ander verhaal. Maar in ieder geval, in de sportschool moet je bij sommige lifts er bijna vanuit gaan, dat het gaat mislukken of dat je ‘m misschien net niet gaat halen. Je daagt jezelf uit. Hierdoor zet je een stap in de goede richting, en moet je jezelf steeds weer uitdagen om je personal record (PR) te verbreken. Push jezelf tot je niet meer kan, hierdoor groei je en zul je sterker worden.

3. Ik kan het

Met zoveel dingen in het leven die voor mij eerder echt een uitdaging waren, durf ik nu de strijd aan te gaan. Je word mentaal zoveel sterker, dat je echt in jezelf gaat geloven. Dat is goed. Zo krijg je zelfvertrouwen in alles wat je doet. Ik dacht ook altijd dat ik nooit dagelijks een blog zou kunnen schrijven omdat ik daar de discipline niet voor zou hebben. Nou je ziet het. Elke dag staat hier een kers verse blog, geschreven door mij! Prove yourself wrong.

4. Focus

In de sportschool is het belangrijk dat je je concentreert en focust op wat je moet liften. Deze focus is niet alleen daar handig. Ik kan merken dat ik me nu op werk ook veel beter kan concentreren omdat je leert om alles wat er niet toe doet, buiten te sluiten en je voor de volle 100% te focussen op waar je mee bezig bent.

Herken jij je in deze punten? En op welke manier ben jij gegroeid door krachttraining of fitness?

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here