psycholoog

Vorige week vrijdag had ik weer een afspraak bij de Psycholoog. En dit keer verliep dat heel anders dan ik gewend was én ik heb iets heel cools gedaan!!

Oke, dit gesprek, had serieus mijn eerste gesprek moeten zijn. Zoals ik in de titel van deze blog al omschrijf, is dit echt even andere koek. Op donderdagavond besloot ik even aan de slag te gaan met het Mind Fit programma en dat ging best goed. Het ging over vermijdingsgedrag en dat het daardoor alleen maar erger kan worden, omdat je denkt dat het goed gaat omdat je dus bijna nergens meer heen gaat. Dat dacht ik dus ook. Ik dacht dat het beter met me ging, puur omdat ik bijna ieder weekend thuis zat en nergens heen ging. Ik praatte mezelf aan dat ik het veel te druk had met andere dingen en dus geen tijd had om iets leuks te doen. En dat is natuurlijk dikke bullshit, dat wist ik zelf ook wel. Maar goed. Ik had dat onderdeel bij Mind Fit ingevuld en vrijdag ochtend had ik dus weer een afspraak met de psycholoog.

Het gesprek begon met een kleine reflectie / feedback op wat ik had ingevuld en daarna gebeurde er iets heel positiefs. Als je mij vanaf het begin van deze gesprekken met de psycholoog hebt gevolgd, dan weet je misschien nog wel dat ik aangaf dat ik graag meer wou praten en het echt ook over familie en zo wilde hebben. Alleen daar vroeg ze nooit naar en daar kreeg ik ook niet echt de kans voor. Dat vond ik jammer. Maar tijdens dit gesprek was het echt heel anders. Ze stelde meer vragen over mijn achtergrond en mijn familie en dat was heel fijn. Ik kon echt even een paar kleine dingen vertellen die mij dwars zaten en daar werd ook echt de tijd voor genomen. Daar heb ik al die tijd op gewacht. Gewoon even lekker praten, en dat ik simpelweg gewoon even mijn ei kwijt kon.

Ook hebben wij het gehad over mijn overwinning naar de bioscoop. Zij gaf ook aan dat dit zeker geen kleine stap is en dat het heel goed is dat ik dit heb gedaan. ‘Je fleurt ook helemaal op als je er over verteld’ zei ze tegen me. En dat is ook zo, ik was zó trots op mezelf en die overwinning voelde zo goed, dat ik nu echt weer een beetje de smaak te pakken krijg. Ik wil weer dingen doen, ik wil er weer op uit. Natuurlijk wel met kleine stapjes en niet te ver, want dat komt allemaal vanzelf wel weer. Voor nu ben ik in ieder geval heel blij dat ik echt weer een beetje uit mijn schulp aan het kruipen ben. Want dat is hoe het is.

Nieuwe overwinning!

En! Jullie geloven het nooit, maar ik ben afgelopen zondag naar mijn aller eerste les (olympisch) gewichtheffen geweest! O my god. Wat was het vet. Echt de omgeving was precies dát waar ik van gedroomd heb. Je kan de gewichten lekker laten vallen en het is gewoon super vet. Ik heb een snatch, een clean en een clean & jerk geleerd. Hoe cool?! In de komende weken ga ik met het geleerde alvast een beetje blijven oefenen (gewoon alleen met een bar) en dan na de opening beginnen de lessen en daar ga ik dan heen (1 x per week) naast mijn gewone basis schema van 4 x per week. Echt, ik ben zó onwijs trots op mezelf dat ik dit heb gedaan, echt. Het is zo’n overwinning en nu kan ik weer een beetje de dingen doen die ik zo leuk vind. Ik wil dit al tijden, dus dit was wel even een droom die uit komt. Toen ik daar was had ik soms ook echt momenten dat ik dacht: dit droom ik toch niet? Nee, dit is echt! Aah, ik ben blij.

Het is nog maar net 2017 en er gebeuren nu al zoveel leuke dingen waar ik zelf ook van sta te kijken. Dit beloofd echt een goed jaar te worden. Ik heb er zo’n zin in!

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here