salade

Nu ik aan het cutten ben eet ik steeds vaker salades. Ik probeer dan ook van alles uit en deze combinatie was heel erg lekker en zeker het delen waard!

Salade met paprika, champignons en ansjovis

Heb je geen idee wat je vandaag kan lunchen? Ik heb vandaag een heerlijke salade voor je. Hij is licht, smaakvol en laag in calorieën. Ook is een salade een prima manier om extra groenten te consumeren en op je koolhydraten te letten. Toch is het niet handig om deze salade na een workout te eten, omdat je er dan eventueel een stuk brood of een andere koolhydraat bij moet eten om je lichaam genoeg voeding te geven om goed te kunnen herstellen.

En ben je vegetarisch? Laat dan de ansjovis weg en dan is de salade nog steeds heel erg lekker. Je kunt variëren met de groenten en er van alles door heen doen wat jou lekker lijkt.

salade

Salade Ingrediënten:

– 2 Grote handen Eikenbladsla melange
– 20 ml Hela mosterd dille dressing
– 1 Rode paprika
– 3 Grote champignons
– Coconut bakvet (ik heb spray)
– Blikje ansjovis filets (30 gram uitlek gewicht)
– Cajun kruiden, zwarte peper en een snufje zout

Bereiding van de salade:

Stap 1. Pak een snijplank en snijd hierop de 3 grote champignons en de rode paprika in stukjes. Verhit daarna een pan op het vuur en doe hier wat coconut oil in. Ik gebruik een spray omdat dit gemakkelijk te doseren is en op deze manier gebruik ik nooit te veel. Als je geen spray hebt maakt dit natuurlijk niks uit. Elk ander bakvet is ook gewoon prima!

salade

Stap 2. Bak in de pan de champignons en de rode paprika. 5 Minuutjes bakken is genoeg. Voeg dan wat cajun kruiden, wat zwarte peper en een heel klein snufje zout toe. Pas op met het zout, want de ansjovis is van zich zelf ook al aan de zoute kant. Je kan er dus voor kiezen om dit gewoon weg te laten. Voeg na het bakken ook de ansjovis toe. Snijd deze eerst in wat kleinere stukjes. Bij het toevoegen aan de pan, het liefst zonder de olie uit het blik anders wordt het te vettig.

Stap 3. Pak een leuke schaal en neem twee handjes eikenbladsla melange (door die van mij zitten ook stukjes rode ui!) en doe dit in je schaal. Giet hierover wat Hela mosterd dille dressing. Zo’n 20 ml is genoeg.

Stap 4. Voeg nu het mengsel van champignons en rode paprika toe aan je salade en hussel dit rustig door elkaar. En klaar is je salade!

salade

Het is erg smaakvol en ook perfect zonder de ansjovis te eten. Ideaal als je vegetarisch bent. De mosterd dille dressing maakt de salade echt af en de groenten geeft het geheel een rijke smaak. Dit is geen maaltijdsalade want er zitten geen koolhydraten in, maar voor lichte trek is dit perfect. Zoals ik eerder al omschreef zou je er extra carbs aan toe kunnen voegen, zodat je dit ook als post-workout food kunt eten!

Enjoy!

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here