afslank thee

Fitness thee is taking over! Bijna overal waar ik kijk op social media zie ik knappe dames (en ook celebs!) met zakjes ‘fitness’ thee of een zogenaamde ‘teatox’ afslank thee. Ik heb ze ook meerdere malen aangeboden gekregen en soms ook uitgetest, maar nu is het tijd om nogmaals duidelijk uit te lichten hoe het werkelijk zit met al deze soorten thee en het is werkelijk schokkend.

Voordat ik begin, wil ik eerst even zeggen dat ik zelf ook twee keer thee thuis heb gekregen van verschillende merken. De eerste was Gym Tea. Dit was mijn aller eerste fitness thee. Ik heb twee zakken ontvangen. Één met rode vrucht dingen erin en de andere was een soort groene thee. Die laatste heb ik open gemaakt en de rode heb ik dicht gelaten. Ik heb er twee koppen van de groene thee gehad en die staat nu verder ongebruikt in de kast. Thuis drink ik niet zo veel thee, alleen op werk.

De tweede was Your Tea van Tiny Tea Tox. Ik ontving een box voor een betere huid: Skin Magic tea. Over alle producten die ik ontvang of mag reviewen ben ik altijd 100% eerlijk. Zo ook over deze thee. Ik schreef over deze thee het volgende op mijn Instagram:

afslank thee

“Het is nu bijna 25 dagen geleden sinds ik begon met mijn @yourtea Skin Magic thee. Ik moet zeggen dat de afgelopen tijd mijn huid erg is verbeterd maar dit komt denk ik vooral door het eten van veel groente, gezond eten en het drinken van veel water. Dit soort dingen dienen natuurlijk alleen ter ondersteuning en zijn bijna nooit dé oplossing voor een probleemhuid. Ik heb altijd al veel puistjes gehad in mijn gezicht en op mn rug, en dat is nog steeds niet heel erg verbeterd. Deze thee was vreselijk om te drinken. De smaak is zoethout en dat vind ik echt vies haha! Toch alle zakjes bijna op, maar ik kan niet zeggen dat door deze thee mijn huid is verbeterd.”

Ik heb meerdere bedrijven van deze soorten thee nagezocht en de meesten hebben dezelfde claims zoals:

– Gewichtsverlies
– Verbranden van extra calorieën
– Metabolisme
– Detoxen van het lichaam
– Hongergevoel onderdrukken
– Meer energie

Meestal is het zo dat je een soort kuur van een aantal weken aanhoud. Je koopt een fitness thee box waarin precies genoeg zakjes zitten voor een bepaald aantal dagen. Vaak moet je twee tot drie keer per dag een kop drinken. Deze thee soorten worden aangeschreven als ‘dieet producten / supplementen’ maar zijn écht niet goed voor je.

Wat ik het ergste vind is dat ze knappe dames en celebreties vragen om deze afslank thee te promoten. Jonge meiden en mensen die nog niet zo bekend zijn met fitness en afslanken, zullen dit kopen omdat hun ‘grote voorbeeld’ of een persoon waar ze erg tegenop kijken, dit ook gebruikt. En tja, als zij beweren dat het echt werkt, waarom zou je het dan niet proberen? Ik vind het zo misleidend en echt oneerlijk, maar goed. Alles draait om geld.

In een artikel van de Cosmopolitan (Australië) vond ik de volgende informatie over deze soorten thee:

Fitspo is niets nieuws, maar in de afgelopen maanden ontdekte Stephanie (23) een voedings-student uit Noosa, een nieuwe gezondheids-trend in opkomst: dieet thee / fitness thee. Van personal trainers tot modellen, en al haar favoriete Instagrammers waren enthousiast over de mix van kruiden die belooft om een opgeblazen gevoel te verminderen en te helpen bij het afvallen.

Dus, geïnspireerd door meer dan 20.000 berichten en transformatie foto’s met de “teatox” hashtag, kocht ze de twee weken SkinnyMe Teatox van Melbourne’s SkinnyMe Tea, een van de meest populaire teatox bedrijven.

Maar na slechts 24 uur gebruiken, had ze hevige buikkrampen en diarree. Ondanks dit, hield Stephanie vast aan het programma, en de symptomen versoepelden enigszins, hoewel ze nog steeds regelmatig diarree had. Tegen het einde van de week zag ze er slanker uit, maar ze was moe, vervallen en uitgedroogd. “Mijn huid verloor zijn glans en ik voelde me zo lusteloos ik wilde niet eens trainen. Ik was magerder, maar na negen dagen ben ik gestopt omdat ik te uitgeput was.” zegt ze.

En dit komt dus allemaal door een stofje genaamd ‘Senna’. Deze stof komt voor in meerdere cleansing- en andere dieet thee soorten. Senna heeft een laxerend effect en het kan zelfs zorgen voor hoofdpijn, diarree, overgeven en uitdroging. Ja, logisch dat je door dieet thee gewicht verliest want je moet er vreselijk van naar de wc! Niet cool.

Bedrijven van afslank thee zetten vaak niet op de verpakking dat je gezond moet eten en veel moet bewegen om echt resultaat te krijgen. Waarom? Omdat ze weten dat mensen altijd op zoek zijn naar een snelle manier. Ze weten ook dat mensen bereid zijn om geld te betalen voor vrijwel alles wat ze beloofd om prachtige resultaten te boeken met weinig werk. Maar zoiets bestaat niet en dat weten we eigenlijk allemaal!

Deze afslank thee soorten werken dus absoluut niet. Ja, het kan zijn dat je er van afvalt, maar dat kan komen doordat je meer drinkt dus je verliest ‘water weight’ en als je meer drinkt kan het zo zijn dat je je voller voelt en dus minder eet wat er ook weer voor zorgt dat je eventueel kunt afvallen. Simpel als dat.

Ik ben dus echt geen voorstander van dit soort afslank thee. Toen ik vroeger jong was en nog niet heel veel wist van afslanken, heb ik dit ook wel eens geprobeerd, maar wat ik me daar van kon herinneren is dat ik er ook heel erg van naar de wc moest. Dat is het echt niet waard en zelfs helemaal niet goed voor je lichaam. Pas daarom op met wat je gebruikt. Als je het zelf hebt geprobeerd, en het werkt wél voor jou, dan moet je er natuurlijk gewoon mee door gaan! Dit is mijn eerlijke mening en ik zou het niet aanbevelen.

Heb jij ooit dit soort afslank thee geprobeerd?

DELEN

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here