sporten

Veel mensen gaan naar de sportschool met als doelstelling: afvallen. Toch zijn er meer redenen om eens lekker los te gaan in de gym zonder dat gewichtsverlies je doelstelling is. Er zitten namelijk een aantal hele fijne voordelen aan een intensieve workout en ik weet zeker dat jij ze ook wel eens ervaren hebt…

1. Sporten voor: Zelfvertrouwen

Als je vaak sport, is de kans groot dat je gewicht verliest waardoor dat ene kledingstuk nét wat mooier om je lijf valt. Dit geeft je zelfvertrouwen, maar dat is niet het enige. Wanneer je jezelf uitdaagt tijdens een workout en met nét wat zwaardere gewichten probeert te trainen dan de vorige keer, push je jezelf waardoor het vertrouwen in je eigen kunnen steeds meer groeit. Je gaat meer in jezelf geloven en zo word je mentaal veel sterker. Hierdoor zit je lekkerder in je vel en dat straal je uit. Ook als je niet in de gym bent!

2. Sporten voor: Betere nachtrust

Sommige mensen vinden het lastig om op tijd in slaap te vallen. Het kan zo zijn dat je om 10 uur in je bed ligt, maar dat je rond 12 uur pas echt slaapt. Dat kan erg lastig zijn en het kan er voor zorgen dat je overdag minder energie hebt. Wanneer je meer gaat sporten zul je merken dat je nachtrust zal verbeteren. Dat is mits je niet te kort voor het slapen gaan gaat trainen.

3. Sporten voor: Beter postuur

Als je nooit je schouders, rug of armen hebt getraind en daar ineens veel mee bezig gaat, zal je naar verloop van tijd merken dat je houding enorm zal verbeteren. Je spieren worden sterker waardoor je meer rechtop staat en daarbij voorkom je ook nek- en rugklachten omdat je houding veel beter is!

4. Sporten voor: Meer energie

Wanneer je met veel plezier naar de sportschool gaat en het fijn vind om lekker intensief te trainen, merk je vast wel eens dat je na een workout blij en vrolijk bent. Dit komt doordat je lichaam door het trainen het stofje Endorfine aanmaakt. Ook kan je door een fijne training een energieboost krijgen. Dat is ook de reden waarom veel mensen nooit té laat gaan sporten omdat ze anders niet kunnen slapen.

5. Sporten voor: Creativiteit

Als je even geen inspiratie hebt voor een groot project, pak dan je sportspullen en duik de sportschool in! Wanneer je even lekker gaat bewegen komt het hormoon irisine vrij, die positieve invloed heeft op creatieve prestaties.

Dus ook wanneer afvallen niet je doelstelling is, is het erg nuttig om een paar keer per week naar de sportschool te gaan. Want zeg nou zelf, wie wil al deze voordelen nou niet ervaren? En daarbij laat sporten je over het algemeen erg goed voelen. Dus strik je veters en ga ervoor!

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here