pro-meal

Soms ben ik zo druk, dat ik niet eens tijd heb om mijn meal prep te doen. Dan kan het heel fijn zijn als dit je volledig uit handen wordt genomen. Je kunt tegenwoordig allerlei kant en klare maaltijden kopen en vandaag test ik de Pro Maaltijden van Myprotein. Is het te eten of kan je dit beter vergeten?

Wat zegt Myprotein zelf over deze Pro Maaltijden?

Pro Maaltijden ™ zijn niet alleen rijk aan eiwitten, maar hebben ook een heerlijke smaak. We gebruiken de lekkerste ingredienten om twee gastronomische gerechten te bereiden, Lemon kip met zoete aardappel puree en Spaanse stijl Kip met volkoren rijst. Pro Maaltijden ™ zijn speciaal verpakt in een beschermende dubbele tray, wat betekent dat ze kunnen worden opgeslagen op omgevingstemperaturen. Deze smakelijke maaltijden bieden de perfecte oplossing voor een snelle hap wanneer je de tijd niet hebt om te preppen!

maaltijden

Bereiding

De bereidingswijze van dit soort kant en klare maaltijden is vaak verschillend. Bij deze maaltijden moet je gaatjes in de folie prikken en dit vervolgens voor ongeveer 3 minuten in de magnetron zetten. Wanneer de maaltijd klaar is, neem je het bakje uit de magnetron en verwijder je de folie. Maar dit vind ik altijd een gedoe, want de damp is natuurlijk ontzettend heet. Voorzichtig aan doen dus!

Mijn Mening – Spanish Chicken & brown rice

Ik heb het op een bord geschept en door elkaar gemengd. Er zit wel heel veel ‘sap’ bij deze maaltijd dus het is een beetje een drappige maaltijd als je alles door elkaar mengt. Toch vind ik dit zelf niet heel erg. Ik denk dat dat bij deze smaak hoort.

Toen ik mijn eerste hap nam, was het eerste wat ik dacht: Hmm. Dit is best smakeloos. Ik had echt verwacht dat er veel smaak aan zou zitten, door de rode saus en omdat het er best compleet uit zag. Maar niets was minder waar. Het was echt smakeloos. De rijst smaakte ook niet heel echt, maar al met al was het wel een oke maaltijd om te eten. Als ik er extra kruiden bij doe, is het voller van smaak en wat beter te eten.

maaltijden

Ik was heel benieuwd naar de kip. Deze maaltijd is niet gekoeld en zit gewoon in plastic. Toch kunnen ze die kip blijkbaar zo verpakken dat het niet vergaat en gewoon goed blijft, wat ik al zo een wonder vind. Toen ik het had bereid, was het eerste wat ik deed in de kip prikken. En wonder boven wonder scheurde ik die kip zo uit elkaar. Dat vond ik wel heel goed. Het is een mals stukje vlees en dat had ik niet verwacht. Ik scheurde de hele kip uit elkaar als een soort ‘shredded chicken / pulled chicken’ en dat mengde ik vervolgens door de maaltijd heen.

Conclusie: vergeten

Eerlijk gezegd zou ik het niemand aanraden om dit als je standaard prep eten te consumeren. Er zit al best wat zout in en daarbij is de smaak niet optimaal. Ik had er echt veel meer van verwacht. De 6 maaltijden kosten bij elkaar 38,59 euro en dat betekend dat je dus 6,40 euro per maaltijd betaald. Dit is echt behoorlijk prijzig. Daarbij is het op de lange termijn ook gewoon heel duur en ik denk dat het frisser / verser is als je je eigen eten klaar maakt. Dit proeft behoorlijk nep en ‘artificial’ en dat gaat op gegeven moment denk ik echt tegen staan. Ik ben voorstander van lekker én goed eten. Dit voelt voor mij niet als pure, lekkere voeding, en dat mag je ook eigenlijk niet verwachten van dit soort kant en klare maaltijden.

Er zijn nog twee andere soorten van deze Pro Maaltijden, maar ik wil eigenlijk geen andere smaak meer proeven. Als je één soort hebt gehad, kan je wel inschatten hoe de andere smaken zullen zijn. Je kunt deze maaltijden dus beter vergeten, dan eten!

DELEN

2 REACTIES

  1. Leuk, eerlijk artikel. Niet alles is altijd maar lekker en geweldig (itt wat sommige, betaalde, bloggers pretenderen). Beter gewoon lekker zelf preppen of iets als een muscle meat als alternatief als je weinig tijd hebt. En een stoommaaltijd van de supermarkt kan ook geen kwaad, je kunt natuurlijk gewoon een shake erbij nemen als ie te laag in eiwitten is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here