leggings

Ken je dat? Die zoektocht naar de ultieme leggings die squat- en zweet proof zijn en daarbij ook nog heel lekker zit? Nou dat kan nogal een hele lastige opgave zijn! Zelf heb ik al een paar miskopen meegemaakt, maar ook een aantal leggings gekocht / gekregen die nu absoluut mijn favorieten zijn! Kijk snel mee welke ik je kan aanraden!

> Wil je permanent afvallen en een gezonde leefstijl opbouwen die volledig bij jou past? Dan is ‘Make It Fit’ perfect voor jou. Dit is dé methode waarmee ik op eigen kracht 30 kilo ben afgevallen!

Video: Mijn 4 favoriete sport leggings + 4 die ik écht vreselijk vind

Laatst heb ik een aanvullende video gemaakt over mijn 4 favoriete sport leggings en 4 die ik vreselijk vind. Kijk daarom de video om meteen de pasvorm en de kwaliteit te zien en welke leggings ik je absoluut kan afraden.

Meer over sportkleding kan je hier vinden:
> Caro Einhoff voor Hunkemöller
> Women’s Best kleding review

leggings

Favoriete leggings: Nike

Als je me een beetje kent weet je misschien wel dat Nike echt mijn favoriete sportmerk is. En dat is natuurlijk niet voor niets! Naast de super fijne sportschoenen, kunnen ze er ook wat van met de leggings. Zo heb ik de basic Nike Pro sportlegging al bijna drie jaar en hij bevalt nog steeds super goed. De pasvorm en de kwaliteit blijft grotendeels hetzelfde. Toch merk ik wel dat bij het deadliften je leggings gewoon sneller slijten omdat de bar dan langs je benen heen glijden. Op deze zwarte legging zie ik dan ook wat fale plekken, maar dat is logisch en niet erg. Door de flexibele stretch stof kan je vrij bewegen zonder dat hij erg afzakt. IK moet ‘m denk ik per trainingssessie twee keer optrekken, maar dat heb je met alle leggings wel. Door de dikke stof is deze legging ook squat proof en omdat ik hem in het zwart heb, ook zweet proof want dat zie je natuurlijk niet!

Merk: Nike Pro
Prijs: Eerst 34,95 nu 37,95 (Zalando en Nike.nl) (maart 2017)

leggings
leggings

Favoriete leggings: Women’s Best

Mijn volgende favoriete legging is die van Women’s Best. Ik heb laatst al een review van deze sportkleding geplaatst, maar hij mag ook zeker niet ontbreken in dit lijstje. De stof is te vergelijken met die van Nike en daarbij zakt hij niet af, is ie squat- en zweet proof en niet al te duur! Voor 39,90 heb je ‘m. Wat ik leuk vind is dat ze allerlei verschillende kleuren en prints hebben van deze leggings dus het is zeker de moeite waard om de site even te bezoeken! En: gebruik ‘Louella10’ voor 10% korting op je aankoop!

Nu ik de leggings in alle kleuren heb geprobeerd en getest, moet ik wel het een en ander aanvullen. Het is namelijk zo dat ze lijken te verschillen in materiaal. De zwarte zit heel fijn, mega stretchy en comfortabel terwijl ik de roze, grijze en broeken met print anders vind aanvoelen. Ze lijken stugger en minder ‘vrij’ rekbaar. De pasvorm is grotendeels hetzelfde alleen de hoeveelheid stretch is wel degelijk anders. Naar mijn mening moet ik de gekleurde en de leggings met print ook wat vaker optrekken.

Ook hebben ze sinds kort high waisted leggings. Ook hierbij vind ik de zwarte fijner zitten dan de grijze. De grijze lijkt wederom iets stugger, maar de pasvorm is hierbij wel net zo fijn omdat het een broek is met een hoge taille.

Merk: Women’s Best
Prijs: v.a. 39,90 (Womensbest.com)

leggings
leggings

Favoriete leggings: Reebok

Reebok leggings kunnen heel fijn zitten maar je moet heel goed opletten welk model je precies haalt. Ik had laatst een variant gekocht met allerlei stiksels en aparte stukken op het onderbeen, en die zat dus voor geen meter. Hij zakte continu af en door de stiksels werd mijn been half afgekneld! (zie bovenstaande video) Dat was echt niet fijn en zat heel oncomfortabel. Nu heb ik een andere soort en die zit wel goed, namelijk de Reebok Speedwick. Voor deze leggings is een andere techniek gebruikt en dat kan je opmaken uit de naam. Daarom moet je heel goed inzoomen op de plaatjes wanneer je online shopt, zodat je goed kunt zien hoe hij in elkaar zit. Deze legging van Reebok zit echt super fijn, zakt amper af en is 100% squat- en zweet proof door de donkere, dikke stof.

Update: na 1,5 jaar dagen zit er nu een gat in mijn legging en is de hele print aan de zijkant (het Reebok logo) aan het vervagen / afbladeren. Dit komt natuurlijk door ontzettend veel dragen, maar dit is wel de eerste legging waar een gat in is gekomen. Ook op een best aparte plek, namelijk midden op mijn kont haha. Bij de Nike legging heb ik hier geen last van en zijn er nog geen gaten in gekomen. Hierbij is het wel zo dat het logo van Nike ook sterk is vervaagd maar dat is ook logisch door het vele dragen en wassen.

leggings

Merk: Reebok Speedwick
Prijs: Eerst 59,95 nu 47,95 (Zalando) (maart 2017)

leggings

Favoriete leggings: H&M

Van h&m leggings dacht ik altijd: dat is niks. Maar ik heb er nu een die zo ontzettend fijn zit! Niet normaal! Ik zie veel meer dames al met dat model lopen en ik moedig de H&M ook aan om van deze pasvorm én stof meerdere varianten en kleuren te maken! Wat een fijn ding. Ik heb serieus het gevoel dat de legging voor mij gemaakt is. Zo fijn zit ie. Ook is het een behoorlijk goedkope broek wanneer ik het vergelijk met mijn andere ‘merk’ sportbroeken.

Merk: H&M
Prijs: 24,90 (H&M en H&M.nl)

leggings

Favoriete leggings: Anarchy Apparel

Ik heb laatst de Robota legging van hun ontvangen en my god! Wat zit dat fijn zeg. Ik was eerst een beetje skeptisch omdat ik eigenlijk meer fan ben van ‘seamless’ en super softe stofjes, maar deze is toch wel heel fijn. Ik heb expres een maat groter besteld omdat ik dus onzeker was over de stof. Maat L is het geworden en toen ik hem voor het eerst aan had wist ik het: deze moet op mijn favorieten lijstje! Daarom heb ik hem nu ook hier toegevoegd omdat het zeker een merk is wat het waard is om even te checken. Ondanks dat ik dit product gekregen heb ben ik altijd open en eerlijk en zeg ik precies wat ik ergens van vind. Dus wil je ook de robot look of een ander mooi design van Anarchy rocken? Kijk dan eens op hun site!

Merk: Anarchy Apparel
Prijs: ongeveer 60,- (via Fitenstyle.nl)

Ik heb ook nog een paar leggings die wel fijn zitten, maar die een paar mankementen hebben. Die staan hieronder in het overzicht:

leggings

Nebbia

De legging die ik hier van heb zit onwijs fijn, alleen de stof is super dun en daarbij schijnt hij dus ook door. Ik heb een lichtgrijze en die is al helemaal stuk. Het deadliften heeft allemaal kleine gaatjes in de legging geschuurd en dit is nu uitgegroeid tot een groot gat. Ik kan die dus niet meer aan. Toch zit de tailleband heel erg fijn en daarbij is het deel bij je kont ‘geplooid’ waardoor je booty gains mooi uit zullen komen!

I Can I will

Deze zit opzich wel fijn, maar zakt me snel af. De stof is té stretchy en er zit een ander soort materiaal in, wat het gewoon niet helemaal lekker laat zitten. Ook houd ik er persoonlijk echt niet van als leggings een touwtje aan de bovenkant hebben om aan te snoeren. Dat is zó irritant!

En dat is mijn overzicht van favoriete leggings! Ik kreeg via Social Media vaak de vraag welke leggings ik nou fijn vind zitten en daarom heb ik dit overzicht voor jullie gemaakt. Hopelijk helpt het je om de juiste keuze te maken! Het is lang niet altijd even makkelijk, en soms kan je ook erg bedrogen uit komen. Hoe leuk ze er ook uit zien, de pasvorm kan totaal het tegenovergestelde zijn. Zorg er daarom altijd voor dat je ergens besteld / koopt waar je het makkelijk terug kunt brengen of eerst kunt passen voordat je het artikel definitief moet houden. Veel succes en ik hoop dat je jouw juiste leggings zult vinden!

Meer over sportkleding kan je hier vinden:
> Caro Einhoff voor Hunkemöller
> Women’s Best kleding review

DELEN

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here