supplementen

Het is alweer een tijdje geleden dat ik enige vorm van update heb geschreven over wat ik nu allemaal aan supplementen neem. Het is ook niet heel veel, maar zeker de moeite waard om te laten zien wat ik allemaal gebruik!

Supplementen zijn voor mij een handige manier om extra vitaminen, mineralen, eiwitten en andere voedingsstoffen binnen te krijgen om beter te presteren en om mijn lichaam te voeden met alles wat het nodig heeft. Ik ben niet afhankelijk van supplementen en wil dit ook zeker niet worden. Het woord zegt het namelijk all: supplement = aanvullen. Waar het voor mij namelijk heel handig kan zijn, is wanneer ik op een dag bijvoorbeeld te weinig eiwitten heb geconsumeerd. Dan neem ik een eiwitshake ter aanvulling. Of wanneer ik me ziek begin te voelen, neem ik extra groenten, een groene shake en vitaminepillen. Toch zijn er ook een aantal dingen die ik dagelijks probeer te nemen, om te voorkomen dat ik ziek wordt en om goede algehele gezondheid te helpen ondersteunen.

En dan nu! Wat gebruik ik momenteel allemaal? Hieronder heb ik ze voor je op een rijtje gezet inclusief hoe vaak ik het neem en waarom.

Optimum Nutrition – Eiwitshake in chocolade smaak

De shakes van Optimum Nutrition is een van de beste merken die je kunt kopen voor eiwitpoeder. Het is al jaren lang een super goed product die keer op keer goed wordt beoordeeld. De smaak is neutraal, en er wordt niet gesjoemeld met het percentage eiwitten per shake. Dat heb ik namelijk al een paar keer meegemaakt en gezien bij andere producten, die alles mooier voordoen dan dat het werkelijk is. Dat moeten we natuurlijk niet hebben, want ik wil zeker weten dat ik ook daadwerkelijk binnen krijg wat er op de verpakking staat!

Hoe vaak?
Ik neem zo’n shake ter aanvulling wanneer ik op een dag te weinig eiwitten heb geconsumeerd. Meestal eet ik kwark, maar soms heb ik daar te weinig calorieën voor over, en dan is het ideaal om een lichte shake te nemen die toch veel eiwitten bevat. Supplementen als eiwitshakes of eiwitrepen zijn uit mijn leefstijl niet meer weg te denken en ideaal om de consumptie van proteïnes goed op peil te houden.

supplementen

Controlled Labs – Vitamine pillen & Omega’s

Deze vitamine pillen en omega’s van Controlled Labs zijn voor mij echt de absolute top! Ze zijn zeer prijzig, maar ook heel erg goed. Ik neem ze vrijwel dagelijks (als ik het niet vergeet) en merk echt dat ze voor me werken. Het helpt om mijn lichaam te ontdoen van afvalstoffen en daarbij neem ik altijd een paar extra als ik het gevoel heb dat ik ziek wordt. Natuurlijk wel als aanvulling op mijn gezonde voeding, want dat is door niets te vervangen. De omega’s neem ik ook zoveel mogelijk, ondanks dat ik best wel vaak vis eet. Toch probeer ik nu iets minder vis te eten vanwege het zout en daarom is het wel handig dat ik deze omega’s blijf nemen.

Hoe vaak?
De vitamines neem ik vrijwel dagelijks, wanneer ik het niet vergeet. Ik neem er meestal 3 maar je mag er 6 per dag. Als ik me ziek begin te voelen neem ik er dus 6 en op gewone dagen 3. Van de omega’s mag je er twee per dag en daar houd ik me ook gewoon aan.

supplementen

Groene poeders – Kale & Groente superfoods

Sinds kort neem ik af en toe een groene smoothie met ‘Kale’ (boerenkool) poeder en een poeder wat is samengesteld uit allerlei superfoods en groene bladgroenten. Dit wederom om mijn vitaminelevel op peil te houden en om genoeg micronutriënten binnen te krijgen. Ik eet toch nog te weinig groenten en fruit, dus een groene smoothie met deze supplementen als extra aanvulling is daarom ideaal!

Hoe vaak?
Ik neem zo’n groene smoothie tegenwoordig niet heel vaak meer, maar ik probeer het toch wel zo’n 1 á 2 keer per week te nemen! Soms denk ik er gewoon niet over na en vergeet ik het al snel. Maar als ik er bij stil sta, neem ik er toch zeker twee per week. Ik gebruik banaan, spinazie en vruchtensap (puur, zoals Innocent) als basis voor mijn smoothie.

Water out – Vochtafdrijving

Deze ‘Water out’ van Body & Fit is ideaal voor het afdrijven van overtollig vocht. Vooral de eerste paar dagen na mijn cheatday (waarop ik dus echt 10x meer zout consumeer dan een normale doordeweekse dag) kan het me extra helpen. Toch krijg je een droge keel van dit supplement en moet je (wat de bedoeling ook is) onwijs vaak naar de wc om te plassen. Als je er dus veel op uit gaat is het niet echt handig om dit te nemen, maar ik zit dagelijks gewoon op kantoor dus dat kan prima. Ik gebruik het niet door en door, want tijdens mijn bulk bijvoorbeeld, raak ik dit supplement niet eens aan!

Hoe vaak?
Deze neem ik eigenlijk alleen de eerste paar dagen na mijn cheatday en wanneer ik gewoon veel te veel zout heb gegeten. Mijn lichaam houd zó veel vocht vast en laat het ook maar moeilijk los. Dit supplement van Body & Fit helpt prima en is niet al te duur. Ik gebruik dit dus een beetje af en aan.

En daarmee is het lijstje van mijn supplementen compleet. Ik gebruik niet heel veel en dat vind ik ook niet nodig. Als je gewoon goede voeding consumeert en daarbij genoeg drinkt en zorgt dat je je vitamines binnen krijgt kan het allemaal ook wel zonder, maar ik vind het toch een fijn gevoel om deze extra hulpmiddelen te nemen!

Gebruik jij supplementen?

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here