shape foto's

Vandaag de dag word je op Social Media plat gegooid met shape updates, blote billen foto’s en dames in piepkleine strings. Tja. Ik ga niet met een vinger wijzen, of zeggen wat ‘goed’ is en wat niet, maar wil er wel even mijn mening over kwijt.

Voorbeeld: Ik heb in het begin van mijn journey een shape foto geplaatst van mij in bikini omdat dat de enige foto was waarop je mijn volledige lichaam kon zien. Het ging mij toen volledig om het idee dat ik mijn progressie aan jullie kon laten zien en zo stond ik er ook bij:

PR1

Maar, ik voelde me niet helemaal zeker en heb onwijs lang getwijfeld over het feit of ik dit zou plaatsen of niet. Waarom? Nou:

Het is wel half naakt!

Ja, het is een bikini. Maar ik vind dat zó privé, en daarom echt ook lastig om te delen. Maar Louella, je post toch ook allemaal shape foto’s van je huidige progressie? Ja dat is waar, maar kijk maar eens goed hoe die foto’s er uit zien. Je zult mij nooit, maar dan ook echt NOOIT een foto zien delen, waar ik in m’n ondergoed sta. Dat doe ik gewoon niet. Dat is mijn gevoel, mijn mening en iets waar ik zelf niet achter sta. Mijn Instagram is bedoeld om anderen te inspireren en te activeren, en dat hoeft naar mijn idee niet in een string, of zelfs in complete lingerie setjes.

Toch heb ik ervoor gekozen om die bikini shape foto online te zetten omdat deze foto mijn progressie heel goed laat zien en ik vind het belangrijk dat jullie begrijpen en inzien dat alles mogelijk is. Ik heb er zeker geen spijt van, en het staat zeker niet tegen mijn wil online anders had ik het natuurlijk nooit gedaan.

Ik vind het belangrijk om alleen foto’s te delen, in kleding zoals je me tegen zou kunnen komen. Een bikini is dan opzich nog wel oké (zoals mijn progress foto) en het komt toevallig zo uit dat dat eigenlijk de enige foto is die ik nog van die tijd heb en waar je m’n ‘before’ shape goed ziet. Ik wil het bij die ene foto laten, dat voelt goed voor mij. Daarom zie je op mijn Instagram altijd maar een ‘deel’ van m’n lichaam. Of een arm en borst, of rug, of buik etc. Ik wil het zo netjes mogelijk houden.

Waarom?
Zelf respect en privé redenen. Er staat al ontzettend veel van mij op het web. Dát is al heel wat. Als ik mezelf dan ook nog eens halfnaakt op internet zou zetten, zou dat voor mij echt veel te ver gaan. Dat is hoe ik mezelf ‘s ochtends zie, als ik me klaar maak voor de dag. Dat is zoals mijn vriend me ziet. Maar niet het hele web!!! Dat is té privé en veel te bloot.

Natuurlijk zijn er mensen die dit wel doen, dat is een persoonlijke keuze. Ik veroordeel deze mensen niet en zoals ik altijd zeg moet je doen wat je zelf wilt. Dit zijn mijn persoonlijke keuzes en dit is hoe ik er over denk. Fitness is mooi, je progressie tonen is ook mooi, maar dat hoeft voor mij niet te betekenen (of een reden te zijn) om mezelf in ondergoed (lees: bh + string/hipster) op internet te zetten. No way!

Waar gaat het eigenlijk om?

Ik krijg alleen steeds meer het idee dat de shape foto’s in lingerie en piepkleine strings veel meer is dan alleen om progressie te tonen aan volgers. Want zeg nou zelf, dat soort foto’s scoren natuurlijk veel beter dan wanneer je volledig bedekt bent met kleding. Draait het dan nog steeds om de progressie, of is het de bedoeling om zoveel mogelijk likes, comments en volgers in de wacht te slepen? Ik begrijp niet waarom ‘alles’ getoond moet worden. Als je trots bent op je buikspieren, waarom moet je daarbij dan in je string en bh staan? Tja. Iedereen moet natuurlijk doen waar zij zich goed bij voelt, maar naar mijn mening is dit niet normaal. Want als je goed nadenkt is Social Media voor iedereen, maar dan ook echt iedereen beschikbaar. Je familie, vrienden, collega’s of zelfs buren: iedereen kan het zien! Wat is dan het verschil met bijvoorbeeld halfnaakt achter een raam gaan staan? Dan kan ook iedereen je zien.

f2

Het punt wat ik probeer te maken, is niet zo zeer dat ik met een vinger wil gaan wijzen en wil zeggen wat goed is en wat fout. Nee, dat is het punt niet. Maar het kan niet zo zijn dat de ‘standaard’ straks zo wordt. Zoals ik al schreef is Social Media bereikbaar voor alle doelgroepen en laten we niet vergeten dat ook allerlei jonge meiden dit soort foto’s te zien krijgen.

Een voorbeeld van wat zij zouden gaan kunnen denken: ‘Wow, wat veel likes en comments krijgen die foto’s! Veel meer dan mijn selfie van vanochtend waarbij ik toch wel een hele inspirerende tekst had geschreven. Misschien moet ik maar in mijn ondergoed gaan poseren en dat inspirerende verhaaltje daarbij plaatsen.’ NO WAY! Dit zou ik echt vreselijk vinden. Want ookal krijgen die foto’s zoveel likes en comments, kijk even heel goed naar wát voor likes en comments dit zijn. 9 Van de 10 keer zijn het vieze mannetjes en worden er allerlei gore reacties geplaatst zoals: ‘Nice body’, ‘Lekker hoor’, ‘That ass.’ Zit je daar dan echt op te wachten?! Nou ik niet. Maar ja, ieder zo zijn ding…

Ik geef liever de voorkeur aan het zo netjes mogelijk houden. Een buik foto waarbij ik gewoon een lange legging aan heb en een alles bedekkende top is voor mij goed genoeg. En het draait daar niet eens om. Waar het mij om gaat is dat ik écht kan inspireren en goede gesprekken kan aangaan met mijn volgers. En daarbij is het natuurlijk helemaal mooi als ik door de combinatie van een motiverende foto en een inspirerende tekst anderen kan activeren om nét wat beter hun best te doen of om hun dromen na te jagen. Dat geeft mij pas een goed gevoel.

DELEN

6 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here