mindset

Afvallen is niet altijd makkelijk, sterker nog het kan zelfs ontzettend lastig en zwaar zijn. Maar met de juiste mindset kom je al gauw een heel eind. Ik heb vandaag 4 waardevolle tips voor je mindset op een rijtje gezet, die je zeker gaan helpen bij het afvallen.

Ze zeggen toch: ‘Once you can control your mind, you can conquer your body’ nou daar geloof ik dus echt in. Als je je mindset helemaal op orde hebt, gaat alles eigenlijk veel gemakkelijker en kan het je zo voor de wind gaan. Maar voordat je op zo’n punt bent, gaat er heel wat aan vooraf. Het is niet gemakkelijk om je gedachten op orde te krijgen en om positief te blijven wanneer alles even tegenzit. In tegendeel, het kost heel wat moeite om mentaal sterk te worden, maar het is alles behalve onmogelijk. Je moet vooral veel doen en slimme keuzes maken die je zullen helpen met groeien. Je lichaam ontwikkeld en ontpopt zich tijdens het afvallen, maar je mindset moet ook mee. Daarom hoop ik je met deze tips te kunnen helpen zodat jouw gedachten net zo sterk worden als jij zelf 😉 !

Mindset tip 1. Afvallen door lichtzinnige gedachtes

Bij het proces van afvallen heb je altijd te maken met ups en downs. Het kan nou eenmaal niet altijd in een stijgende lijn gaan. Soms heb je van die dagen dat alles even tegen zit en dat niets gaat zoals jij wilt dat het gaat. Je kan jezelf niet in toom houden en eet een dag ongezond, de weegschaal geeft hele andere getallen aan dan waar jij op had gehoopt en daarbij zit je ook nog eens niet lekker in je vel. Allemaal redenen om bij de pakken neer te gaan zitten, maar dat doe jij niet! Probeer je gedachten te verzetten en anders naar dit soort tegenslagen te gaan kijken. In plaats van: ‘Zie je wel! Dit lukt me niet. Laat ook allemaal maar zitten!’ Kan je ook denken: ‘Nouja, het is niet anders. Ik weet in ieder geval dat ik onwijs mijn best heb gedaan en morgen gaat het vast beter.’ Hou jezelf gemotiveerd! Negatieve gedachten gaan je echt niet helpen om je doel te behalen. Tuurlijk is het makkelijk om je gedachten die kant op te laten gaan, maar probeer ze in toom te houden door positief en gemotiveerd te blijven. Je weet zelf ook wel dat je echt je best doet en er iedere dag voor gaat. Je moet gewoon volhouden en door blijven gaan.

Mindset tip 2. Afvallen omdat je alles lust

Het is echt ideaal als je heel veel soorten voedingsmiddelen lust en maar weinig op het lijstje van ‘niet lekker’ hebt staan. Heel vaak is het ook een kwestie van proberen niet meteen voedingsmiddelen af te schieten en te zeggen: ‘Dat lust ik niet.’ Hoe weet je dat als je het nog nooit hebt geprobeerd? Misschien lijkt het je niks, of heb je het ooit in een kleine hoeveelheid gehad en was het niet goed bevallen, dan moet je het ook gewoon links laten liggen natuurlijk. Maar hoe ideaal is het als je een breed scala aan producten lekker vind? Ideaal! Maak er gebruik van en geniet van al die afwisseling en onbeperkte mogelijkheden. Door die afwisseling blijft het leuk en kan je jezelf blijven verassen.

Mindset tip 3. Afvallen doordat je je niet laat beïnvloeden door de weegschaal

De weegschaal. Wat een rotding is het soms. Maar hoe fijn is het als je je door dit apparaat niet laat beïnvloeden wanneer je bezig bent met afvallen? Heel fijn ja. Er zijn namelijk verschillende redenen waarom de weegschaal iets anders aangeeft dan je misschien had gehoopt en dat kan komen door een (of meerdere) van de onderstaande redenen:

– Als je in gewicht bent aangekomen, na een cheatday bijvoorbeeld (een dag anders dan normaal) is het vaak vocht. Je eet dan vaak meer voedingsmiddelen die veel zout bevatten. Zoals eten van een fastfood keten, burgers, chips, frietjes etc. Je hebt meer gegeten dan normaal en bent dus ook zwaarder want al dat eten is nog niet verwerkt. Het is sowieso géén vet en dat kan ik je garanderen.

– Wanneer je speciale medicijnen gebruikt, kan het zijn dat je daar door extra vocht vast houd. Creatine doet dit ook. Daardoor ben ik in het begin van mijn bulk snel 2 kilo aangekomen. Maar ik maak me er niet druk om. Ik weet dat het vocht is!

Dus als je op een dag denkt, wow! Na gisteren ben ik echt aangekomen, alles is verpest, wat moet ik nou doen? Vrees niet. Het is NOOIT, maar dan ook NOOIT vet. Dat kan niet. Dan verwerkt je lichaam alle voeding wel heel snel. Meestal is het vocht. Het is onmogelijk om 2 kilo aan te komen komen (in vet) binnen één of twee dagen.

Mindset tip 4. Afvallen doordat je je niet laat beïnvloeden door anderen

Het is zo belangrijk bij dit hele proces dat je je niet te veel laat beïnvloeden door wat andere mensen vinden. Één opvatting over jouw doelstellingen kan genoeg zijn om de handdoek weer in de ring te gooien. Maar dat moet niet. Jij hebt er zelf voor gekozen dat je graag wilt beginnen met afvallen en vertelt dit vol trots aan je vrienden en familie. Als zij dan zeggen: ‘Ja maar waarom dan, dat is toch helemaal niet nodig’ is het echt onwijs belangrijk dat je realiseert dat dit niet hun lichaam is maar de jouwe. Jij wilt graag afvallen en een gezonder lijf en je gaat het doen ook. Wat anderen ook zeggen. Dus antwoord niet met ‘Ja je hebt gelijk.’ Maar houd voet bij stuk en leg ze uit waarom dit belangrijk voor je is en dat je je niet fijn meer voelt in je lichaam. Ik weet zeker dat ze het zullen begrijpen! En als ze dat niet doen… Tja, dan moet je goed nadenken of deze mensen wel het beste met je voor hebben. Jouw gezondheid telt en ook hoe jij je voelt. Maak je eigen keuzes en houd vol!

Hopelijk heb ik jou met deze tips een beetje op weg kunnen helpen. Afvallen gaat vaak niet in een stijgende lijn, maar het is een proces van ups en downs. Iedereen kan het en jij dus ook. Het is een kwestie van doorzetten en in jezelf geloven. Zoals ik in het begin al schreef, je lichaam ontwikkeld en je geest moet mee. Maak jezelf mentaal sterker en je kunt meer dan je zelf denkt! Geef niet te snel op want als je doorzet kunnen er echt hele mooie dingen gebeuren.

DELEN

2 REACTIES

  1. […] Nu ik weer aan het droogtrainen ben wil ik eigenlijk voorkomen dat ik weer in diezelfde mindset kom. Laatst deelde ik mijn life update vlog al het een en ander over de struggles die ik ervaarde en dat ik bang ben dat ik mezelf niet kan zien zoals ik er werkelijk uit zie. Dus dat er een vertekend beeld ontstaat en dat ik denk dat het nóg droger moet terwijl ik al helemaal in shape ben. Dat wil ik voorkomen, want het doet zoveel met mijn mindset. […]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here