grenade carb killa

Ik ben echt gek op snacks. Ik eet het liefst 6 keer per dag allemaal kleine dingen dan 3 keer per dag alleen hoofdmaaltijden. Daarom ben ik altijd op zoek naar de lekkerste tussendoortjes en proteïne bars. Nu heb ik echt een topper te pakken: Grenade Carb Killa!

Het belang van proteïne

Proteïne is niet weg te denken bij een fitte leefstijl. Als je sport en spiermassa wilt kweken is het essentieel en daarom is het ook belangrijk om er genoeg van binnen te krijgen. Maar hoe doe je dit op een makkelijke manier? Nou, door proteïne repen bijvoorbeeld! Ze zijn makkelijk, snel en vaak ook heel lekker. Mits je de juiste hebt natuurlijk…

Wat zegt Grenade zelf over deze Carb Killa bars?

Carb Killa repen worden gemaakt met behulp van een speciaal geselecteerd bak proces voor uitzonderlijke smaak wat resulteert in een zachtere, knapperige textuur. Deze reep is rijk aan complete proteïnes, bevat weinig suikers en zit boordevol vezels.

Grenade Carb Killa is verkrijgbaar in verschillende smaken, elk opgebouwd uit overheerlijke drievoudige lagen, gevuld met knapperige ‘crispies’ en helemaal bedekt met chocola. Met weinig suiker en weinig calorieën, is deze reep echt de perfecte eiwitrijke koolhydraatarme snack.

grenade carb killa

Voedingswaarden en kenmerken

– High Protein, lager in koolhydraten met slechts 214 calorieën
– 23.2 gram eiwitten per reep
– Fantastische Caramel smaak
– Slechts 1.4 gram suiker per reep
– Perfect voor fanatieke sporters en bodybuilding
– Past ook perfect in je eiwitdieet
– Bevat voedingsvezels

Carb Killa Bars bevatten 68% minder koolhydraten dan een reguliere candybar.

Wat is mijn eerste indruk van Grenade Carb Killa bars?

Mijn eerste keer dat ik een eiwitreep van Grenade at, dacht ik echt: wow, dit is echt heel erg lekker. De smaak ‘caramel chaos’ viel bij mij in de smaak en toen de doos op was, heb ik eigenlijk nooit weer nieuwe gekocht. Misschien denk je nu: huh, maar als je ze lekker vindt wil je toch weer nieuwe kopen? Ja, zeker! Maar ik ben het type dat graag vanalles uit probeert en zo vaak toch wel weer uit komt bij bars die ik al eerder heb gehad. Ik kan me namelijk geen één proteïne reep bedenken die in de afgelopen tijd lekkerder was dan deze Grenade Carb Killa. Ik heb ze dus eigenlijk een beetje herontdekt.

De combinatie van chocolade, eiwitten en een crunchy topping zorgt voor een complete smaak. Veel proteïne repen zijn te droog, te hard of te taai, maar deze heeft dat absoluut niet. Ze zijn smaakvol, romig en crunchy. Perfect voor mij.

grenade carb killa

De voedingswaarden zijn ook heel fijn. Het bevat maar 10 gram koolhydraten door de toevoeging van Polyolen. Maar wat is dit eigenlijk?

Wat zijn Polyolen?

In deze Grenade Carb Killa eiwitrepen zitten Polyolen. En ik kan me heel goed voorstellen dat je nu echt geen flauw idee hebt wat dit precies is en daarom leg ik het je uit. Polyolen zijn suikeralcoholen. Stofjes met de structuur die deels lijkt op suiker en deels op die van alcohol. Samen vormen ze dus een chemische groep en het is niet zo dat deze ontstaan uit alcohol of daaruit gemaakt worden. Deze suikeralcoholen worden gebruikt als zoetstof en vulmiddel. Dit vulmiddel ontstaat door de combinatie van polyolen en een intensieve zoetstof. Deze hebben een ontzettend zoete smaak, soms nog wel zoeter dan suiker zelf! (Stevia bijvoorbeeld.)

Deze zoetstoffen bevatten amper calorieën omdat je er maar een heel klein beetje van nodig hebt om iets zoet te maken. Denk maar aan je Cola light. Hoe kan dat nou zo lekker smaken, terwijl er geen calorieën in zitten? Hierdoor dus. Voorbeelden van die zoetstoffen zijn: aspartaam (COLA!), cyclamaat en sacharine. Moeilijke woorden.

Maar hoe maken ze Polyolen?

Ze halen het uit plantaardige producten zoals fruit en bessen. En in sommige voedingsmiddelen zitten ze van nature al. Als vervanging van suiker, bevatten deze polyolen een half, tot 1/3 minder calorieën. Ze worden bijna niet opgenomen door het lichaam want het maakt geen insuline aan en worden daardoor ook minder snel omgezet in glucose. Vervolgens is er geen toename van je bloedsuikerspiegel en daarom is het populair bij mensen met diabetes en overgewicht. En daarom zit het dus ook in deze Carb Killa repen. Mysterie opgelost!

grenade carb killa

Maar, weet wel, dat doordat deze stoffen nauwelijks worden opgenomen dat je er dus ook niet volledig verzadigd van raakt. Het levert wel wat energie, want zo’n reep bestaat uit meer dan alleen zoetstof. Ook staat er een waarschuwing op de verpakking van de bars, dat je er niet te veel van mag eten anders krijg je last van je maag. Door de hoeveelheid Polyolen kan dit een laxerend effect hebben op je lichaam. Dus 1 per dag is voldoende, haha!

Grenade Carb Killa – Conclusie

Dit zijn echt mijn favoriete repen nu ik aan het cutten ben. Ze zijn niet taai, kleverig of hard, maar hebben de perfecte textuur. Ik heb nu drie verschillende smaken getest en vind ze eerlijk gezegd allemaal even lekker. De opbouw van de repen zijn allemaal het zelfde en de smaken zijn heel goed gecombineerd. Ik ben er weg van en als je dus op zoek bent naar een heerlijke reep voor een mooie prijs (12 repen voor 19,90 via Body en Fitshop) zou ik je deze zeker aanraden!

Deze post is niet gesponsord. Ik heb alle Grenade Carb Killa bars zelf aangeschaft.

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here