pre-workout

Soms heb je van die momenten dat je helemaal in-kakt. Ik heb dat zelf vooral na de avondmaaltijd. Ik train altijd ’s avonds, dus ik heb er altijd al een hele dag op zitten voordat ik eindelijk mag trainen. Soms best vermoeiend. Maar gelukkig kan je voordat je gaat trainen een pre-workout gebruiken. Bijvoorbeeld die van Cellucor. Is ’t wat of kan je deze beter in de schappen laten liggen?

Waarom zou je een pre-workout nemen?

Zoals ik hierboven al beschreef is het fijn om soms net even een extra energie boost te hebben voordat je gaat trainen. Een pre-workout is dus aan te raden als je lange dagen werkt of als je je moeilijk kunt concentreren tijdens een workout en weinig energie hebt, waardoor je niet optimaal kunt presteren. Daarnaast vind ik dat een pre-workout mij helpt om nét even wat zwaarder te trainen en om wat meer mijn grenzen op te zoeken. Sommige mensen zeggen dat pre-workout schadelijk is, maar ik denk dat met alle supplementen het volgende geldt: houd je aan de aanbevolen hoeveelheid en gebruik het niet te vaak.

Wat beloofd Cellucor met C4 Pre-workout?

– De pre-workout met NO3.
– Krachtig supplement voor een geweldige training
– De sterkste creatine: gepatenteerd Creatine Nitraat!
– Prestaties

Meer informatie over de ingrediënten

Het eerste wat mij opviel toen ik dit product voor het eerst gebruikte, was het feit dat ik overal ‘kriebel’ kreeg. Dit is de beta alanine (Beta-alanine is een lichaamseigen aminozuur dat samen met een ander aminozuur (L-histidine) de di-peptide Carnosine maakt.) Beta alanine zorgt voor meer spiergroei en dat is reeds bewezen. De spierkracht tijdens een training word door dit stofje vergroot. Erg fijn dat dit in deze pre-workout zit, maar als je aan het cutten bent, zal ik je deze afraden omdat je door de creatine en de beta-alanine extra vocht vast kunt houden. Daarnaast bevat Cellucor C4 lekker veel cafeïne waardoor je een echte energie boost krijgt. Als je gevoelig bent voor cafeïne, kan het zo zijn dat je eventueel hartkloppingen krijgt, maar misschien kan je dan een halve serving nemen om eerst je tolerantie te testen.

Zoals ik net al schreef, zit er ook creatine in. Maar dan wel creatine nitraat. Dit is een andere variatie op de gewone creatine. Deze variant is 10x beter opneembaar dan creatine monohydraat en is speciaal uitgebalanceerd voor sporters. Er zijn dus verschillende soorten, en volgens mij is het ook afhankelijk van de soort of je er vocht door vasthoud, maar dat is even uittesten. Als je hier verder geen problemen mee hebt kan je deze pre-workout gewoon gebruiken. Ik zou echter wel letten op hoeveel creatine je dan tot je neemt, wanneer je ook nog een ‘los’ supplement gebruikt om je creatine aan te vullen.

Wat vind ik van Cellucor C4?

Ik zeg: ‘what’s not to love?’ C4 werkt voor mij gewoon hartstikke goed. Het doet alles wat er beloofd wordt en de smaak is ook niet verkeerd. Ik heb watermelon en pink lemonade geprobeerd. Allebei erg lekker. Toch gaat het hier om een power supplement en niet om verfrissende, zoete limonade, dus de smaak moet je eigenlijk niet heel veel uit maken, zolang het goed werkt (natuurlijk is het wel altijd mooi meegenomen, hihi). Ik bedoel, voordat ik ga trainen hoor je mij niet zeggen: ‘Yeey! Let’s drink some of this delicious pre-workout!’ Vaak is pre-workout gewoon totaal niet lekker, en zit er een bittere of zeer zure nasmaak aan. Vreselijk vind ik dat. Dat is eigenlijk het enige nadeel voor mij aan pre-workouts in het algemeen.

Een aanrader is wel om het niet continu te gebruiken. Onderbreek je cyclus vaak genoeg want je lichaam gaat er op gegeven moment aan wennen. Het kan zo zijn dat je er na een tijdje gebruiken, helemaal niks meer van voelt of dat je steeds meer nodig hebt om het effect te kunnen voelen. Voor deze pre-workout betaal je zo’n 19,90 voor 30 doseringen. Ik vindt het een redelijke prijs voor de kwaliteit die ik heb ervaren van dit product.

Maar zoals ik altijd zeg, elk lichaam reageert overal anders op, dus wanneer je nieuwsgierig bent naar dit supplement, moet het gewoon testen. Ik heb ook al zoveel supplementen gebruikt, puur om te ontdekken wat voor mij het beste werkt. De ene werkt net iets beter dan de ander, en de producenten blijven steeds met nieuwe ontwikkelingen komen, dus er is genoeg op de markt om mee te experimenteren en te proberen!

Veel succes en hopelijk werkt hij net zo goed voor jou, als voor mij!

Ik heb dit product zelf gekocht. Voor meer info kan je mijn disclaimer voor reviews lezen.

Cellucor C4 Pre-workout direct bestellen? Bekijk ‘m dan eens in de Fitaddict Shop!

DELEN

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here