fatburners

Fatburners kunnen je nét dat extra steuntje in de rug bieden, wanneer het komt tot afvallen en gewichtsverlies. Maar, is het mogelijk om weer aan te komen zodra je stopt met dit supplement? Ik heb het voor je uit gezocht en het zit zo…

Om te weten of je kans hebt op gewichtstoename na het stoppen met een fatburner, moet je natuurlijk eerst weten wat een fatburner doet en hoe het werkt. Ik heb hier al eerder een artikel over geschreven, maar hieronder nog even een korte samenvatting:

De meeste afslankpillen zijn ontwikkeld om je te helpen en te ondersteunen bij het hele proces. Het is niet zo dat je een pil kunt nemen en vervolgens niks hoeft te doen. Als je goed kijkt zie je op de meeste verpakkingen ook staan dat je het moet combineren met voldoende beweging en een gezond eetpatroon. Sommige producten kunnen je helpen doordat ze bepaalde stoffen of kruiden bevatten, waardoor je stofwisseling wat sneller kan gaan. Daarnaast kunnen ze je ook energie geven waardoor je langer door kunt trainen en op die manier meer verbrand. Logisch toch? Natuurlijk kan het er voor zorgen dat je door een fatburner o.i.d. minder gaat eten (stoppen van hongergevoel) en meer gaat bewegen (meer energie).

Dit is dus hoe een fatburner / afslankproduct werkt. Nu je dit weet kan je de vraag stellen of je aan zult komen zodra je stopt met een dergelijk product. Als je blijft trainen en gezond blijft eten lijkt het mij vrij sterk als je na het stoppen aankomt. Want zoals we net hebben gelezen werkt het alleen als ‘ondersteuning’ en om het proces hier en daar wat te versnellen.

Gewichtstoename heeft verschillende oorzaken:

– Je komt aan in vocht. De meeste afslankpillen en fatburners dragen ingrediënten met zich mee die er voor zorgen dat je vocht afdrijft. Dit vocht kan er in de loop van de tijd weer aankomen omdat die je die ingrediënten na het stoppen niet meer binnen krijgt.

– Een fatburner helpt bij het remmen van je eetlust. Het zou dus zo kunnen zijn dat je weer extra honger krijgt en dus meer gaat eten. Toch moet je hier zelf grip op proberen te krijgen want je kunt niet altijd maar pillen blijven gebruiken om je eetlust te remmen. Mocht je extra honger krijgen, probeer dan meer te drinken. Water helpt in veel gevallen goed om je hongergevoel een tijdje te ‘stillen’.

– Natuurlijk is het ook slim om te kijken naar wat voor ingrediënten er allemaal in zo’n pil zitten. Denk aan: L-carnitine, Efedrine/Efedra/Ephedra (deze is verboden in Nederland), Groene thee en natuurlijk de meest voorkomende: de hoge percentages cafeïne. Deze stoffen kunnen helpen bij vetverbranding of zorgen er voor dat je vet minder snel of in mindere mate word opgeslagen.

Bijvoorbeeld cafeïne. Deze zorgt er voor dat je meer energie krijgt en dat moet ergens heen. Misschien gebeurt dit onbewust, maar je moet je energie op gegeven moment kwijt. Je gaat meer bewegen. Je hebt net even dat extra beetje energie om je laatste set extra zwaar te pakken, de trap te pakken in plaats van de lift en om harder naar huis te fietsen.

Al deze kleine dingen zorgen uiteindelijk voor meer verbranding en dus ook een ander getal op de weegschaal. Toch wil ik je meegeven dat, hoe langer je een zelfde product gebruikt, je lichaam het gaat herkennen. Het raakt er simpelweg aan gewend. Daarom is het altijd aan te raden om het bijvoorbeeld één maand wel en dan weer één maand niet te gebruiken. Natuurlijk hangt dit af van welk soort product je neemt en wat er op de verpakking word aangegeven.

En blijf jezelf altijd herinneren dat er geen ‘magic pills’ bestaan. Fatburners en afslankpillen zijn altijd razend populair omdat mensen hopen dat zoiets echt werkt. Ja, het werkt echt als je daarbij goed op je voeding let en gewoon keihard traint. Het bied je de ondersteuning maar vervangt nooit echt hard werk! Want dat is gewoon wat er moet gebeuren. Want zeg nou zelf. Al die kilo’s zijn er niet binnen een dag aan gekomen. Hoe waarschijnlijk is het dan, dat ze wel binnen een korte periode verdwijnen? Ja, niet dus… Het enige wat altijd zal werken is een sterke mindset en doorzettingsvermogen. En als je denk dat je dit niet hebt, think again! Als je iets heel graag wilt, dan lukt het je. Hou je doel in zicht en werk hard. Je kunt het!

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here