womens best

Nadat ik de kleding van Women’s Best heb getest en ge-reviewd heb voor jullie, kunnen de supplementen natuurlijk niet achter blijven. Vandaag vertel ik je mijn mening over hun Whey Protein. Is het wat of kan je het maar beter laten liggen?

Ik ben gesponsord door Women’s Best, en heb deze Whey Protein mogen ontvangen van Fit & Style. Fit & Style is dé Nederlandse re-seller van Women’s Best. Alles in deze post is eerlijk en oprecht, zoals in iedere product review. Meer weten? Lees dan eens mijn disclaimer voor reviews.

Eiwitshakes: ze zijn er in allerlei soorten en maten en het kan soms een hele zoektocht zijn welke je het beste kunt nemen. Nou heb ik zelf al heel wat verschillende merken en soorten getest. Waaronder die van Women’s Best. Dus: is ’t wat of kan je deze shakes beter laten liggen?

womens best

Eiwitshakes: waarom zou je ze drinken?

Eiwitten oftewel proteïne zijn heel erg belangrijk als je veel- en intensief sport. En zoals ik al zei zijn ze ook heel belangrijk als je niet dagelijks sport of actief bent in de gym. Maar waarom eigenlijk? Eiwitten geven bouwstoffen af die nodig zijn voor de spier- opbouw, herstel en onderhoud. Alle spieren en cellen zijn opgebouwd uit eiwitten, daarom heeft je lichaam na het trainen extra eiwitten nodig. Je spieren (cellen) zijn tijdens het trainen kapot gemaakt, en daarom hebben ze deze voedingstoffen nodig om je spieren weer op te bouwen en te herstellen. Natuurlijk kun je eiwitten halen uit je voeding, zoals eieren, kalkoen, kip of vis. Maar voor een snelle opname kan je in het bijzonder kiezen voor een eiwitshake!

Wat zegt Women’s Best zelf over deze eiwitshakes?

“The right amount of protein is essential for muscular growth and maintenance. Our 96% Whey Protein supplies a well-balanced combination of ingredients, supporting your workout and diet at the best possible rate. Essential amino acids help you to recover after a hard workout, maintain muscle mass and support your diet in the most delicious way.”

Vertaling:
De juiste hoeveelheid eiwit is essentieel voor spiergroei en onderhoud. Onze 96% Whey Protein levert een uitgebalanceerde combinatie van ingrediënten, die je training en dieet tegen de best mogelijke prijs ondersteunen. Essentiële aminozuren helpen je na een harde training te herstellen, spiermassa te behouden en je dieet op de meest lekkere manier te ondersteunen.

Wat zijn de voedingswaarden en de kosten?

Ingredients:
93% Protein Blend [70% Whey Protein Concentrate, 23% Whey Protein Isolate], Aroma, Thickening Agent Xanthan, Emulsifier: Soja Lecithin, Papain, Salt, Beta-Carotene, Zinc (Gluconate), Sucralose And Acesulfame K (Sweetener), Iron (II)-Sulfate, Vitamin A (Retinylacetat), Vitamin B12 (Cyanocobalamin), Copper (Sulphate), Vitamin B6 (Pyridoxine Hydrochloride), Vitamin D3 (Cholecalciferol), Vitamin B1 (Thiamin Hydrochloride), Folic Acid (Pteroylmonoglutamic Acid), D-Biotin;

Nutritional Value per Shake:
Energy: 128kcal
Protein: 25.2g
Carbohydrate: 2.5g
– of which is Sugar: 1.3g
Fat: 1.9g
– of which are saturated: 1.0g
Dietary fiber: < 0.1g Salt: 0.3g De prijs voor een pot van 1.1 LBS (0,5 KG) is 19,99.

Informatie komt van de officiële Women’s Best website.

womens best

Women’s Best Whey – Mijn mening

Voordat ik een eiwitshake of whey shake ga consumeren, lees ik altijd even de verpakking voor de beste bereidingswijze. Dit verschilt per producent en per merk. Meestal is het redelijk vanzelfsprekend, maar toch, om het beste resultaat te krijgen, is het lezen van de verpakking natuurlijk nooit mis. Dit staat er op de verpakking:

– Neem je shaker en plaats hierin het shaker balletje
– Vul de shaker met 250-300 ml water
– Voeg daarna 3 level scoops toe aan je water en schudden maar

Die laatste vond ik heel raar want ik snapte het niet toen ik de scoop uit het tonnetje haalde. Ik kon dit nergens terug vinden op de scoop en snapte dan ook niet hoeveel schepjes ik nou moest doen voor 33 gram. Misschien is dat iets persoonlijks en snapt iemand anders dit direct, maar ik kwam er niet uit, haha! Dus ik heb mijn shaker met water op de weegschaal gezet en op die manier 33 gram afgewogen. Niet erg gebruiksvriendelijk, want het is dus niet 100% makkelijk en eenvoudig om de juiste hoeveelheid in je shaker te krijgen. Toen ik had geschud was alles goed gemixt, op een paar kleine inimini klontjes na, die ik op het laatst in mijn mond kreeg toen de shake op was. Dit is niet heel erg, want het waren geen joekels van klonten, dus het stoorde mij niet. Ik heb wel eens erger gehad!

womens best

De smaak

Ik heb van bijna alle shakes altijd chocolade smaak omdat ik dit simpelweg het lekkerst vind. Toen ik hier een slok van nam vond ik de smaak echt goed, en het was niet ‘waterig’ of smakeloos. Toch vind ik de afdronk, dus wat je proeft zodra je het slokje hebt genomen, licht chemisch smaken. Dat kan aan mij liggen, maar zo heb ik het ervaren. Ik stoor me er niet aan, omdat ik wel eens erger heb geproefd.

Prijs – kwaliteit

Ik vind de verhouding van prijs en kwaliteit zeer goed. Het is als bijna ieder ander merk, dus het valt niet buiten de boot. Een potje kost 19,99 en daar haal je zo’n 15 shakes uit wat best redelijk is. Toch is de pot wat kleiner dan dat ik hem had verwacht haha.

Conclusie:

Al met al ben ik zeer tevreden over deze shakes. Goede voedingswaarden, goede prijs / kwaliteit verhouding en daarbij smaakt ‘ie ook nog eens lekker! Kan je je storen aan een licht chemische afdronk? Sla deze shakes dan over. Dan is dit niet voor jou.

klik hier om direct te bestellen.

DELEN

1 REACTIE

  1. Hoi,

    Ik sport 2-3 keer per week waarvan 1 x cardio en 2 x kracht training. Omdat ik net ben begonnen met kracht training doe ik veel op laag gewicht en sommige oefeningen zelfs zonder gewicht zoals walking lunges en jumping squats. Doordat ik ook aan het afvallen ben en oplet met wat ik eet neem ik niet heel veel kcal tot me. in de ochtend ontbijt ik met magere kwark in de middag bij mijn lunch eet ik wel brood beleg kipfilet en als avond eten wel vis en of vlees. Voor het sporten wel nog een halve eiwitreep voor meer energie. Zijn eiwit shakes nuttig voor mij en wanneer en hoeveel kan ik er nemen? ik ben echt helemaal nieuw op dit gebied en ook iedereen bij mij in de sportschool zegt iets anders waardoor ik echt de draad even kwijt ben.

    Ik hoop dat je mij kan helpen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here