Skip to main content

Jullie weten zo onderhand wel dat ik gek ben op Pokébowls, maar soms kunnen die iets te veel koolhydraten bevatten door de hoeveelheid rijst dat door de bowl gaat. Daarom heb ik nu een meer low-carb variant voor jullie met sla als basis!

Wat is een Pokébowl?

Een Pokébowl is verassend genoeg niet Japans! Ik dacht dat in het begin, omdat ik het eigenlijk vond lijken op uit elkaar getrokken sushi in een bowl. Maar nee, het komt oorspronkelijk uit Hawaii en het is daar een traditioneel gerecht. Centraal staan de groenten en de verse vis in blokjes. Je kunt er eigenlijk alles in en op doen wat je lekker vindt en er zo geheel een eigen twist aan geven. Het is erg gezond, maar kan heel veel calorieën bevatten omdat je zo kunt variëren met alle toppings! Vandaag deel ik met jullie mijn favoriete combinatie en hoe je dit bereid!

Ingrediënten Pokébowl:

– 200 gram tonijn uit blik (water basis) (2 blikjes)
– 2 grote handen sla of little gem
– 1 avocado
– Komkommer
– Wasabi in tube
– 50 gram light mayonaise van Calvé
– 2 eetlepels Reduced salt soja saus (kikkoman)
– Een paar druppels sriraccha
– Cajun, zwarte peper, knoflookpoeder
– Lente ui en rode ui
– Eventueel wat zwarte sesam zaadjes
– Optioneel: gebakken uitjes voor crunch!

pokebowl

Bereidingswijze Pokébowl:

Stap 1. Pak een grote kom en doe daar twee grote handen sla in of Little Gem.

Stap 2. Snijd je avocado en komkommer in blokjes. Snijd daarna ook de lente ui en de rode ui. Let op: van de rode ui heb je maar een beetje nodig anders kan het te overheersend worden in dit Pokébowl recept.

Extra optie: Je kan van de komkommer sliertjes maken en dan heb je een soort noodles als extraatje door je bowl.

Stap 3. Pak een bakje en meng hierin 50ml light mayonaise, een paar druppels sriraccha, een scheut of twee eetlepels soja saus en een paar drupjes wasabi. Ook de kruiden: cajun, zwarte peper en de knoflookpoeder mogen hier bij. Roer dit goed door tot er een lekker sausje ontstaat. Proef even of het naar wens is en pas zo nodig aan naar je eigen wensen. Doe vervolgens alle tonijn (2 blikken) bij de saus en roer goed door tot alle tonijn bedekt is met heerlijke saus. Houd je ook van surimi sticks? Doe deze er dan ook eens bij. Lekker en leuk voor de afwisseling. Zoals je op de foto’s kunt zien heb ik deze wel toegevoegd in mijn Pokébowl.

Stap 4. Bouw vervolgens je hele Pokébowl en verspreid het mooi over je kom. Ik begin altijd met de sla als basis, dan leg ik de avocado, komkommer en de tonijn allemaal afzonderlijk in hun eigen ‘hoekje’ dat staat leuk! Even aftoppen met de (lente) uitjes en als extra toevoeging kan je gebakken uitjes en zwarte sesamzaadjes toevoegen en nog wat extra wasabi ‘on the side.’

En klaar is je Pokébowl. De eerste keer dat ik dit maakte, was ik gelijk verkocht. Normaal vind ik het niet lekker om avocado ‘zo’ te eten, maar dit viel heel goed in de smaak! Wat lekker zeg. Alleen moet ik zeggen dat ik edamame bonen hierbij lekkerder vind dan gekoelde soja bonen (Albert Heijn). Het is een beetje proberen, maar als je eenmaal jouw favo smaak combinatie hebt gevonden, ben je verkocht, dat weet ik zeker! Geniet er lekker van, eetsmakelijk.

Leave a Reply