Skip to main content

Als je wakker wordt op een warme zomerdag en niets liever wilt dan iets verkoelends drinken, denk dan eens aan deze overheerlijke proteïne koffie shake. Een super makkelijke én snelle kickstart van je dag!

Proteïne shake – Waarom is dit goed voor je?

Eiwitten en ook wel proteïne genoemd zijn heel erg belangrijk als je veel- en intensief sport. Dat betekent alleen niet dat ze totaal niet belangrijk zijn wanneer je niet dagelijks sport of actief bent in de sportschool. Maar waarom is dit eigenlijk zo? Eiwitten geven goede bouwstoffen af die nodig zijn voor de spier- opbouw, herstel en onderhoud. Alle spieren en cellen zijn opgebouwd uit eiwitten, daarom heeft je lichaam na het trainen extra eiwitten nodig om het eiwitniveau weer aan te vullen. Je spieren (cellen) zijn tijdens het trainen kapot gemaakt en er zijn kleine scheurtjes ontstaan. Daarom hebben ze deze voedingstoffen nodig om je spieren weer op te bouwen en te herstellen. Natuurlijk kun je eiwitten halen uit je voeding. Bijvoorbeeld uit eieren, kalkoen, kip of vis. Maar voor een veel snellere opname kan je kiezen voor een eiwitshake! In dit recept gebruik ik de Whey van Myprotein in de smaak Salted Caramel. Klaar voor het recept? Daar komt ‘ie!

Proteïne koffie shake – Ingrediënten:

– 1 grote hand ijsblokjes (meer of minder mag ook, wat jouw voorkeur heeft)
– 1,5 scoop Whey van Myprotein in Salted Caramel
– 1 klein koud kopje koffie zonder toevoegingen (zwart) of een dubbele espresso
– ±200 ml amandelmelk of andere melk naar keuze. In dit recept gebruik ik amandel.
– snufje kaneel
– Optioneel: banaan of fine oats / havermout (voeg deze toe om een goed vullende ontbijtshake te maken)

proteine shake

Bereidingswijze:

Stap 1. Pak je blender en doe daar twee handjes ijsblokjes in. Meer of minder mag ook, dit hangt van je eigen voorkeuren af.
Stap 2. Maak je koffie klaar en laat deze afkoelen. Als je een Dolce Gusto apparaat hebt is het super gemakkelijk. Je schuift het stokje gewoon naar de ‘koude’ stand in plaats van naar de warme kant. Dat scheelt wachten tot de koffie koud is. Heb je dat niet dan moet je even blijven roeren of kort in de koelkast zetten kan ook helpen.
Stap 3. Doe de amandelmelk (of andere melk naar keuze) in de blender en als de koffie koud is kan je deze ook toevoegen aan je shake.
Stap 4. Wil je een iets meer vullende ontbijtshake? Voeg dan nu ook je banaan toe. Voor een extra ijskoud effect kan je de banaan ook invriezen (in stukjes) en die er vervolgens door heen doen maar deze stap is dus optioneel. Wanneer banaan niet echt jouw ding is kan je er ook voor kiezen om er havermout door heen te doen. Kies dan wel voor de wat fijnere variant. Die is wat makkelijker in gebruik. Niet té veel want dan heb je kans dat jouw shake heel erg dik wordt.
Stap 5. Voeg tot slot ongeveer 1,5e scoop whey van Myprotein toe in de smaak Salted Caramel. Een andere smaak kan natuurlijk ook. Zoals chocolade, caramel of vanille! Dat geeft ongeveer een vergelijkbare smaak.
Stap 6. Als je alles in de blender hebt gedaan dan kan je ‘m aanzetten. Blend je shake tot er een gladde textuur is ontstaan. Maak hem af met wat kaneel of cacao poeder en je hebt een super lekkere, verfrissende smoothie om de warme dagen mee door te komen. Ook als het niet warm is, is deze shake ook erg lekker 😉

En ehh.. Een heel klein toefje light slagroom kan ook geen kwaad! Denk aan de light variant van Campina. Heerlijk en low calorie!

proteine shake

Leave a Reply