plannen

7 Dagen plannen? Hoe doe ik dat eigenlijk? Ik heb afgelopen week heel vaak de vraag gekregen hoe ik omga met een druk schema en hoe ik mijn tijd dan indeel en plan. Dat is echt een hele goede vraag en het misschien ook interessant voor jullie om te zien hoe ik mijn dagen indeel bij drukte. Daarom geef ik je vandaag een kijkje in mijn wekelijkse schema zodat je daar eventueel wat inspiratie uit kunt halen voor je eigen planning.

Fulltime werk als Designer

Zoals velen van jullie misschien wel weten, werk ik fulltime als Grafisch Ontwerper / Designer. Dit is behoorlijk pittig want soms mis ik echt even een dag of twee extra om gewoon even wat leuks te doen. In de toekomst wil ik hier verandering in brengen en wat meer richting de parttime kant om meer tijd over te houden voor mijn blog. Ik merk namelijk echt dat ik soms compleet word opgezogen door alle ideeën die ik bedenk en wil uitvoeren, maar vervolgens vliegen de weken voorbij en kan ik maar geen tijd vinden om naar de bioscoop te gaan (bijvoorbeeld). Dat is soms wel jammer, maar ik kies er zelf voor. Ik vind het zó belangrijk om hard te werken en om mijn gestelde doelen te behalen. Dat kan best obsessief overkomen op anderen en misschien ook op jou als je dit zo leest. Maar geloof me ik haal er onwijs veel energie en plezier uit om zo hard te werken aan mijn blog. Het is een keuze en ik kies er voor om nu hard te werken en later te genieten en te ontspannen.

Mijn weekindeling

Om je nou een iets beter beeld te geven van hoe mijn week er uit ziet, zal ik je mijn hele weekoverzicht laten zien. Ik bespreek dit van dag tot dag tot ik een hele week heb gehad (inclusief het weekend). Zo kan ik je beter uitleggen hoe ik alles indeel en plan. Dit ‘schema’ is in de meeste gevallen op deze manier ingedeeld, maar het is geen vast iets wat nooit veranderd. Ik heb genoeg spontane dingen en leuke activiteiten die mijn weekritme kunnen doorbreken. Goed, laten we beginnen bij het begin: de maandag!

7 Dagen plannen: Maandag tot donderdag

Op maandag begint voor mij de werkweek. Ik sta om 6:45 op en maak me klaar voor werk. Rond 8:15 vertrek ik en fiets ik die kant op. Ik werk de hele dag (zoals ik al zei fulltime) van 8:30 tot 17:30. Als de klok half zes slaat, pak ik de fiets en ga ik richting de sportschool. Ik train op maandag meestal benen, maar dit verschilt steeds vaker omdat ik momenteel niet echt meer een schema aanhoud. Ik kijk dus per dag wat ‘goed voelt’ en op basis daarvan train ik. Ook oefen ik tegenwoordig de handstand, stretch ik en doe ik aan foam rollen. Dit doe ik niet iedere dag. Op maandag pak ik meestal cardio en stretchen. Op geen cardio dagen doe ik aan foam rollen en het oefenen van de handstand. Als ik tegen een uur of 8 klaar ben met trainen ga ik richting huis en maak ik een maaltijd klaar. Het kan voorkomen dat ik al iets voorbereid heb (meal prep), maar ik kijk steeds vaker waar ik op de dag zelf zin in heb. Een broodje avocado is favoriet, maar ook eet ik vaak een Pokébowl! Na het eten neem ik plaats achter mijn computer (ongeveer 20:30) en begin ik met werken aan mijn blog.

Ik gebruik de Asana planner om mijn taken in te delen. Het is een handige en overzichtelijke planner die er voor zorgt dat ik geen focus verlies en zodat ik precies weet wat ik van mezelf verwacht en wat er nog op mijn to do lijst staat. Ik heb ook een app van Asana op mijn telefoon staan, zodat -wanneer ik een idee krijg- ik deze snel in de app kan invullen en die wordt vervolgens gesynchroniseerd met mijn computer zodat ik overal, altijd de juiste informatie heb! Dit is erg handig en zeker de fijnste planner die ik tot nu toe gebruikt en getest heb. Als je interesse hebt in Asana moet je even hier klikken.

Wanneer ik ‘s avonds werk aan mijn blog probeer ik sowieso even het volgende te doen:
– Mail checken en beantwoorden
– Blog ideeën op doen (via Pinterest, Tumblr) en eventueel ook schrijven (als ik genoeg tijd en inspiratie heb)
– Boeken lezen met informatie die mij interesseert zoals Marketing en boeken over persoonlijke ontwikkeling. Ik ben momenteel het boek van Social Sanne aan het doorspitten: Zo simpel is marketing (Sanne is ook familie van mij) dus mocht je interesse hebben in haar boek, dan kan je deze kopen via de site van Bol.com!

Als ik dit heb gedaan is het meestal rond 22:30 en dan ga ik douchen en slapen! Soms doe ik na het douchen nog even wat Social Media. Ik check mijn Instagram en controleer of alles goed is ingepland voor de komende dag. Ik heb wel eens meegemaakt dat er een linkje fout stond of dat het hele artikel ‘s ochtends niet geladen werd en dat vind ik echt heel naar. Dus beter een keer extra gecontroleerd dan dat er fouten ontstaan. Meestal slaap ik rond 23:30.

plannen

Friday Fun!

En dat is eigenlijk in het kort mijn maandag tot donderdag. Vrijdag is een wat chillere dag want dan krijg ik echt de weekend vibes. Ik ga naar werk zoals iedere dag van de werkweek en als ik vrij ben om half 6 ga ik naar huis en bestel ik lekker Sushi. Dit zit natuurlijk niet standaard in mijn schema, maar het is nu al een aantal weken op rij voorgekomen dat ik dit op vrijdag deed, dus ik denk dat ik dit er in houd! Heerlijk even zo’n momentje met lekker eten om de week mee af te ronden. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik hier wél de hele dag rekening mee houd. Dus ik eet wat minder om meer Sushi te kunnen eten haha. Ik ben er zo gek op, dat is een opoffering meer dan waard!

Terwijl ik wacht op mijn Sushi begin ik vast met werken. Ik houd de zelfde blog planning aan als wat ik hierboven heb beschreven, maar op vrijdag pak ik ook wat optimalisatie dingen mee en probeer ik zoveel mogelijk blogs voor de komende week in te plannen en af te ronden. Ik focus me heel erg op de kwaliteit van de artikelen en schrijf daarom zo uitgebreid en goed als ik maar kan om jullie 100% van juiste en waardevolle informatie te voorzien. Dat is mijn passie en daar doe ik ontzettend veel voor. Ik geniet van iedere moment dat ik kan bloggen en ben simpelweg niet achter mijn computer weg te slaan.

Zaterdag is de leukste dag

Ja écht. Zaterdag is mijn favoriete dag. Mijn lievelingsdag. De dag dat ik alles mag. Ik verplicht mezelf niet tot werken, maar doe vaak toch wel iets. Ik eet een lekker ontbijtje en vertrek rond het middaguur naar de stad. Mijn vader woont daar en ik bezoek hem dan even. We praten over van alles en dat is super leuk. Echt even zo’n fijn momentje. Soms haal ik ook wat te eten want er is op zaterdag ook altijd markt in Zwolle. Een lekkerbekje of een vers stukje zalm is natuurlijk nooit mis. Maar het kan ook zomaar gebeuren dat ik er voor kies om 4 burgers in mijn mond te stouwen haha. McDonalds zit letterlijk om de hoek. Nadat ik op bezoek ben geweest spreek ik met mijn vriend af in de stad. We gaan dan vaak naar IJssalon Salute en halen daar mijn lievelings ijs (Oreo, Bueno en Tony’s). Daar kan ik echt van genieten. We wandelen dan samen wat door de stad, bezoeken onze favoriete winkels (Body & Fit en sportzaken) en soms gaan we daarna nog even naar de bios! Heerlijk zo’n dag. Als we weer thuis zij (17:00) bestel ik vaak pizza of friet. Dit is de reden dat ik zo van zaterdag houd. ETEN. Haha. Ik ben echt pizza verslaafd. Ik kan het week, na week, na week eten zonder er moe van te worden. Soms doe ik ‘s avonds na deze grote cheatmeal nog even wat aan mijn blog (kleine dingen zoals video editing of mail) en houd het dan voor gezien. Ik vind het tegenwoordig ook heel leuk om series te kijken op Netflix. Ideaal om even wat extra ontspanning te pakken. Mijn favoriete serie op dit moment is Supergirl. Zó leuk! Kijken jullie dit ook of heb je nog andere aanraders voor me? Laat het me dan weten, altijd leuk om te horen wat anderen kijken.

Zondag is mijn maandag

Op zondag kan ik zo veel doen. Alle winkels zijn dicht en het is lekker rustig op straat. Het ideale moment om zo’n productieve week af te sluiten met meer productiviteit! Ik begin vaak vroeg (7/8 uur) met bloggen, video’s maken en optimalisatie van mijn blog. Dit is ook het moment dat ik een groot deel van mijn Social Media posts inplan op Facebook en mijn meal prep doe. Ik krijg wel eens de vraag: “Sta jij echt zo vroeg op om je Facebook berichten in te plannen?” Eerder kwamen die om 5:00 online (nu is dat 6:00) en dat was echt een veel gestelde vraag, haha. Ik zei dan: “Nee joh! Ik plan alle berichten in, daar heeft Facebook een handige tool voor.” Wat mijn meal prep betreft: die bestaat niet meer uit heel bijzondere dingen, (kip en broccoli) dus dat is snel klaar. Ook maak ik tegenwoordig leuke visuals voor Instagram stories dus ook dit doe ik vaak op zondag.

Soms heb ik nog zin om te sporten. Als ik op zondag ga, dan zorg ik dat ik dit in de ochtend doe. Dan heb ik in ieder geval nog een hele dag voor me en genoeg tijd over om leuke dingen te doen of nog wat aan mijn blog te werken.

En dat is mijn week!

Ja, en dan is het weer maandag. Mijn week is niet heel interessant op het moment en het bestaat vooral uit werken, mijn doelen nastreven en werken aan en voor mijn passie (jullie!), trainen en eten haha. Eten mag ik natuurlijk niet vergeten want die staat altijd hoog op mijn prioriteiten lijstje. Maar ik ben op het moment echt gelukkig met hoe mijn weekschema er uit ziet. Het is soms wat druk en ik vraag op bepaalde momenten iets te veel van mezelf. Toch kan ik het steeds beter uitbalanceren en weet ik wanneer ik rust moet nemen.

Nou ben ik benieuwd! Wat vind jij van mijn week schema? En hoe ziet jouw schema er uit? Vertel het me hier onder in de comments.

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here