Skip to main content

Ik ben gek op smoothies. Als ik geen zin heb in een uitgebreid ontbijt en graag wat extra proteïne en vitamines binnen wil krijgen, is een smoothie ideaal. Het is snel, voedzaam en je kunt er letterlijk eindeloze combinaties mee maken. Vandaag deel ik dit heerlijke recept met banaan, sinaasappel én een handje wortelen!

Smoothies zijn niet alleen heel erg lekker, maar ook erg gezond. Maar je moet ze natuurlijk niet een paar keer per dag drinken, omdat ze best wat suikers bevatten. Als je de juiste combinaties van groente, fruit en toppings (pitten, zaden) bij elkaar voegt, kunnen er echt super lekkere smaken ontstaan.

smoothie Persoonlijk houd ik van smoothies die niet alleen maar bestaan uit fruit, maar waar ook eiwitten (voor de spieren) en groenten door zitten zodat het niet één grote suikerbom wordt zoals ik eerder al aangaf. En guess what. Deze smoothie heeft dit allemaal en daarom raad ik je ook aan om dit recept op te slaan en het zo snel mogelijk te maken. Parkeer jezelf in de warme zomerzon met dit drankje en jouw dag kan niet meer stuk!

smoothie

5 from 1 reviews
Banaan Sinaasappel Smoothie met Proteine
 
Voorbereiding
Kook- Baktijd
Totale tijd
 
Geschreven door:
Recept type: Smoothie
Porties: 1
Ingrediënten
 • 200 ml sinaasappelsap
 • 175 ml amandelmelk
 • 1 banaan
 • ½ sinaasappel
 • vleugje vanille aroma
 • 1 handje baby worteltjes
 • halve schep proteïne poeder banaan of smaakloos
Instructies
 1. Pak je blender en giet alle vloeibare producten er eerst in. Dus het sinaasappelsap, amandel melk en de vanille aroma.
 2. Snijd de banaan en een halve sinaasappel in stukjes en partjes en voeg deze ook toe aan de blender.
 3. Voeg tot slot de wortelen en een halve scoop eiwitpoeder in bananen smaak (of smaakloos) ook toe aan je shake.
 4. Blend alles tot je een gladde smoothie hebt.
 5. Garneer met een rietje en een partje sinaasappel.
 6. Geniet van je smoothie!
Voedingswaarden
Portie: 1 Calorieën: 384 Vet: 4 Koolhydraten: 71 Suiker: 35 Vezels: 4 Eiwitten: 16
Enjoy! Ik hoop dat je lekker gaat genieten van deze smoothie met fruit, groente en eiwitten. Wil je nog iets toevoegen of heb je een vraag over dit recept? Reageer dan hier onder in de comments en ik zal je zo spoedig mogelijk antwoorden!

2 Comments

 • Julia schreef:

  I was overweight and thanks to Fitatu app and your recipes I lost it. I have cheatdays too but with caution and always count calories! 🙂 Thanks !!!!

 • Mary schreef:

  Hallo, ik onderga binnenkort een gastric bypass en ik zou graag zo veel mogelijk recepten willen van smoothies met proteïne poeder. Zou je mij daar aan kunnen helpen?

Leave a Reply