Skip to main content

Ik was al een tijdje erg benieuwd naar Matcha. Misschien zegt het je iets, maar misschien ook niet. Het is vergelijkbaar met groene thee en het komt vaak voor in losse poedervorm. Ook bevat het 137x meer antioxidanten dan groene thee dus ik werd er erg nieuwsgierig naar. Ik mocht het testen van Joy of Matcha en daarbij heb ik een heerlijk recept voor een Iced Matcha Latte!

Dit is een gesponsord artikel. Ik heb dit pakketje gekregen van Joy of Matcha. Mijn reviews zijn altijd 100% eerlijk en oprecht. Lees voor meer informatie de disclaimer.

Wat is het?

Matcha is een groene thee soort uit Japan die op een speciale manier gemaakt wordt:
– Ze zaaien de theeplanten en in de laatste drie weken voordat ze de thee gaan oogsten worden de planten in de schaduw geplaatst met matten of zeilen.
– De plant geeft een reactie en produceert meer bladgroen waardoor de smaak van de thee ook sterker wordt.
– Tijdens het oogsten selecteren de boeren alleen de fijnste theebladeren en deze worden gestoomd, gedroogd en in een vijzel verpulverd zodat er alleen nog maar groen poeder overblijft. En zo ontstaat het!

Het thee poeder wordt met water van ongeveer 60 – 70 graden Celsius opgeklopt tot een schuimige groene drank. Het is afhankelijk van de kwaliteit van de thee hoe de vloeistof er uit gaat zien (dikker of dunner). Het is alleen niet handig om langer dan 30 seconden te kloppen omdat het dan te bitter wordt. Het is zeer exclusief (vandaar dat het ook een beetje prijzig is), bitter van smaak , rijk aan aminozuren, vitaminen en mineralen. Ook vind je in deze thee cafeïne zoals in de meeste theevarianten.

matcha

Wat vind ik van Joy of Matcha?

Ik volgde ze al een tijdje op Instagram en ik vind dat ze een erg leuk account hebben. Ik zag steeds de foto’s voorbij komen en ik zag ook andere dames op Social Media recepten delen met Matcha. Toen dacht ik: ‘oké, wat is er toch zo bijzonder aan deze thee?’ Ik ging naar hun site toe en las wat informatie. Erg interessant en bijzonder dat dit groene poeder 137 keer meer antioxidanten bevat dan gewone groene thee. Daar drink zelf zo’n 4-5 koppen per dag van, en ik werd zo benieuwd dat ik het echt moést testen!

matcha

Daarom ging ik de samenwerking met Joy of Matcha aan, en wauw! Wat een enorm leuke verassing was dat toen ik het bij mij thuis ontving. Alles is zo netjes ingepakt, dat het net voelt alsof je een heel bijzonder cadeau krijgt. Ik pakte meteen mijn camera en maakte foto’s van al het moois in het doosje. Dit zit er allemaal in:

– Matcha thee poeder
– Een handgemaakte bamboelepel en klopper
– Een porseleinen kommetje om de Matcha in te maken

matcha

Hoe leuk! Ik ben zeer te spreken over wat ik heb ontvangen en ben na het maken van de foto’s meteen de keuken in gedoken om het onderstaande recept mee te maken. Het is een recept voor een Iced Matcha Latte. Het is tenslotte zomer en wat is er nou beter dan een koud drankje met benefits? Over die benefits gesproken, ik heb je nog helemaal niet verteld waarom het eigenlijk zo goed is voor je:

Wat zijn de voordelen van Matcha?

– Zoals je net al gelezen hebt bevat het 137 x meer antioxidanten dan gewone groene thee. Deze antioxidanten zijn belangrijk want ze beschremen je tegen levensbedreigende ziekten.
– Het zorgt er voor dat je rustig wordt. Deze thee werd vroeger al gedronken om te ontspannen en voor meditatie.
– In de poeder zit L-Theanine die er voor zorgt dat je meer dopamine en serotonine aanmaakt. Dit helpt om je vrolijker te maken en helpt bij het verbeteren van je geheugen en concentratie.
– Je metabolisme zal een boost krijgen.
– Helpt bij het ontgiften van je lichaam
– Een sterker immuunsysteem door de grote hoeveelheden calcium, kalium, vitamine A en C, ijzer en eiwitten.
– Meer energie door de combinatie van de voedingsstoffen en cafeïne in Matcha. Dit effect kan tot wel 6 uur aanhouden.

Veel voordelen hè?! En dan is het nu tijd om het recept met jullie te delen, want geloof me, dit wil je!

matcha

Iced Matcha Latte

5 from 1 reviews
Iced Matcha Latte
 
Voorbereiding
Kook- Baktijd
Totale tijd
 
Geschreven door:
Recept type: Drinken
Porties: 1
Ingrediënten
  • 250 ml melk (coconut melk, amandelmelk of gewone)
  • 1-2 theelepels Matcha (Joy of Matcha)
  • 1 eetlepel vanille siroop (Monin)
  • 1 grote hand ijs
Instructies
  1. Doe de melk, matcha poeder en de Monin vanille siroop samen in een grote beker
  2. Roer het vervolgens door of gebruik een blender om alles kort te mixen
  3. Wanneer alles goed gemengd is doe je er een grote hand ijs bij
  4. En klaar is je Iced Matcha Latte! Enjoy!
Voedingswaarden
Portie: 1 Calorieën: 168 Vet: 5 Verzadigd vet: 4 Onverzadigd vet: 0 Transvetten: 0 Koolhydraten: 25 Suiker: 24 Zout: 0 Vezels: 0 Eiwitten: 8 Cholesterol: 0

Conclusie

Ik wil Joy of Matcha bedanken voor de leuke samenwerking. Het is echt iets voor mij en ik weet zeker dat ik deze Iced Matcha Latte een paar keer per week zal gaan drinken. Groene thee blijft mijn dagelijkse warme drankje, maar nu heb ik ook iets om het mee af te wisselen. Ben je nou zelf benieuwd geworden naar dit product en wil je het ook graag proberen? Goed nieuws! Via Instagram geef ik zo’n pakketje weg. Dus kijk op mijn pagina @fitaddictnl om te zien hoe je mee kunt doen. Wil je zelf graag bestellen en niet wachten op de uitslag van de win actie? Gebruik dan mijn kortingscode voor 15% korting op je aankoop: “FITADDICT15” en klik hier om direct naar Joy of Matcha te gaan.

Leave a Reply