fitbit

Ik gebruik ‘m nu al langer dan een half jaar. Track er iedere workout mee. Iedere stap die ik zet wordt geteld. En nu ben ik er aan verslaafd. Verslaafd aan mijn Fitbit.

Ik ben verslaafd aan mijn fitbit…

Dit had ik dus echt niet gedacht. Dat dat zou gebeuren. Waarom zou je verslaafd raken aan statistieken? Waarom zou je verslaafd raken aan het continu bijhouden van alles? Tja, dat weet ik niet. Misschien om een soort bevestiging te krijgen van al mijn harde werk? Misschien om direct een soort van resultaat te zien van de x aantal calorieën die ik op een dag verbrand? Ik heb geen idee. Maar die Fitbit komt niet meer van mijn pols. Helaas was het vorige week donderdag toch wél dat geval.

Your battery is low.

Ik zat op werk en had de vorige dag nog gekeken hoeveel procent batterij ik nog had op mijn Fitbit bandje. 50% gaf hij aan. Oké daar kom ik nog wel twee daagjes mee door. Die donderdag ochtend zat ik op werk en ineens kreeg ik een melding: “your Fitbit Charge battery is low” WAT?! Ik werd inwendig echt pissig hierom. Want steeds als ik het display aan probeerde te klikken, liet hij een batterij zien die bijna leeg is. Oke. Great. Dit betekent niets meer of minder dan dat ik die avond mijn workout niet meer kon tracken. En daar baalde ik van.

Langer dan een half jaar houd ik alles bij met mijn Fitbit en krijg ik iedere zondag een weekly stats report in mijn mail van hoe goed (of hoe slecht) ik het die week heb gedaan. Ik weet niet. Dat is een soort gewenning, maar nu blijkt dus dat ik er ook heel slecht tegen kan als ik die statistieken niet kan bijhouden. Hoe naar is dat. Ik realiseerde me ook dat ik écht verslaafd ben want anders reageer ik niet zo. Ik belde mijn vriend of hij de lader wilde brengen, maar goed het was ook zijn vrije dag en ik dacht laat ik hem daar nou maar niet mee lastig vallen. Ook zo stom. Alleen voor een lader hem naar mijn werk laten fietsen. Nahh. Dat is niet leuk.

Ik had echt niet gedacht dat ik het zo vervelend zou vinden dat ik een halve dag niks bij kon houden. Een incomplete dag met halve statistieken. Tja. Het is geen ramp, maar ik kon me er moeilijk over heen zetten. Gek eigenlijk. Zo leer ik toch iedere keer nog wat over mezelf. Dit is namelijk nog nooit gebeurd want ik heb altijd de lader bij me of laad hem in de nacht op.

fitbit

It made me realize…

En als ik er zo over na denk, ik ben wel heel veel momenten van de dag, druk met dat ding. Steeds even mijn Fitibt checken hoeveel stappen ik al heb gezet. Want zoals velen van jullie misschien wel weten zit ik op kantoor en heb ik een zittende baan. Ik probeer drie keer per dag naar buiten te gaan om toch genoeg stappen te zetten en frisse lucht te halen. Als ik rond de lunch op 3000 stappen zit, weet ik dat ik ‘op schema’ lig. Wanneer ik vrij ben heb ik dan ongeveer 7.000 en weet ik zeker dat ik mijn stappendoel van 10.000 per dag ga halen. Nu wist ik dat niet en kon ik het alleen grofweg inschatten. Arghh. It sucks. Maar goed. Er was uiteindelijk niet veel aan te doen dus ik kon het alleen maar accepteren.

Ik vond het raar dat ik hier zo ‘heftig’ op reageerde en dit geeft aan dat zoiets dus echt verslavend kan zijn. Bizar. Ik ben nu ook heel benieuwd of ik de enige ben die dit zo ervaart en of jullie misschien ook in het bezit zijn van een Fitbit of een ander sporthorloge. Deel je ervaringen hieronder in de comments, ben erg benieuwd!

DELEN

10 REACTIES

  1. Je bent zeker niet de enige, ik ben ook ‘verslaafd’. Iedere dag even kijken naar mijn slaap, hartslag en natuurlijk de verbrande calorieën. Nog geen idee hoe ik reageer als mijn batterij me ineens in de steek gaat laten 😉

  2. Heel herkenbaar. Vandaar dat ik mijn bandje heb teruggestuurd. Ik wilde voorkomen dat het een obsessie zou worden en ik nog “lol” kon hebben tijdens mijn workout. Vooral genieten meis je weet dat je goed bezig bent dat hoeft zo een bandje je niet te vertellen 😉

  3. Heel herkenbaar ik had dit ook. Werd ook helemaal panisch van mijn hartslag want die werd steeds lager tot 50 slagen in rust. Maar dat zou dan toch betekenen dat ik een afwijking heb bij mijn hart? Zo gingen mijn gedachtes dus continu samen met het voortdurend fracken van beweging. Ik heb hem na een jaar afgedaan en vind het heerlijk zo. Je weet zelf dondersgoed of je die dag veel hebt bewogen of niet daar heb ik geen horloge meer voor nodig.

  4. Gelukkig zijn er ergere dingen om aan verslaafd te zijn 🙂
    7.000 aan het eind van de dag vind ik best knap met een kantoorbaan! Ik zit zelf ook op kantoor en ik presteer het wel eens om thuis te komen met nog maar 2.500 stappen……

  5. Ik herken het ook.. ik had met mijn verjaardag in januari een heel mooi horloge gekregen, maar nadat ik mijn fitbit in april heb aangeschaft, draag ik nóóit meer dat horloge. Best wel zonde, terwijl ik hem super mooi vind, maar ik wil gewoon ook alles bijhouden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here