sportkleding hunkemoller

Wauw hoe leuk is dit?! Ik werd benaderd door Hunkemöller om hun nieuwe sportkleding te reviewen. Zij hebben samen met de Duitse Beauty & Fashion Blogger Caro Einhoff een sportcollectie samengesteld (Caro_E HKMX collection) en die ga ik vandaag voor jullie reviewen. Hoe zit de kleding? Wat vind ik van het materiaal? Is het ‘squat proof?’ Alles komt aan bod dus lees snel verder voor mijn mening.

Deze kleding heb ik gekregen van Hunkemöller en heb ik niet zelf betaald. Mijn reviews zijn ten allen tijde 100% eerlijk en oprecht.

Wie is Caroline Einhoff?

Caro Einhoff is een Duitse beauty / fashion blogger. Via haar instagram Caro_e deelt ze haar passie voor beauty en fashion door het dagelijks posten van inspirerende outfits en looks op allerlei mooie locaties!

Caro’s samenwerking met Hunkemöller
Samen met Hunkemöller heeft Caro Einhoff haar eigen sport collectie ontworpen. De collectie bestaat uit een sport assortiment met onder andere vijf verschillende sport bh’s, een verscheidenheid aan sport broekjes en diverse sport tops. De sport collectie van Caro Einhoff is gekenmerkt door het gebruik van een verscheidenheid aan roze tinten, van zacht roze nudes tot diepere kleur accenten in de details. Dit in combinatie met zwart zorgt voor een chique en stijlvolle sport collectie.

Tekst van Hunkemöller.nl

sportkleding hunkemoller

Wat is mijn eerste indruk?

Toen ik het pakketje kreeg was ik heel benieuwd wat er in zou zitten. Ik opende de doos en zag daar een heel leuk zakje van Hunkemöller. Precies zo verpakt zoals je het ook in de winkel zou krijgen. Netjes opgevouwen en in papier gewikkeld. Dat geeft toch weer een extra beleving omdat het mij een gevoel van luxe geeft. Vaak zie je dat sportkleding wordt opgestuurd in een doos of grote enveloppe met de producten in plastic zakjes. Dat is prima, maar omdat dit zo ‘anders’ is voelt het speciaal! Heel leuk.

sportkleding hunkemoller

De Caro_E Collectie – Legging

Ik opende het roze papier en zag daar twee mooie kledingstukken. Een sportshirt en een legging. Ik kon het niet laten om de kleding direct te passen. Vooral de legging! Omdat ik momenteel aan het cutten ben, verschilt de pasvorm van leggings vaak enorm. Normaalgesproken heb ik maat M en past dat perfect, maar zelfs mijn leggings van Nike en Reebok beginnen wat te groot te worden. Ik hoopte dat het me zou passen, maar toen ik met één been in de legging stond wist ik het: ik pas dit. Oh! Zucht. Wat fijn, haha. Ik vind het echt naar als ik iets krijg toegestuurd en dat ik het dan niet pas. Ik kon de legging best hoog optrekken want het is zeker geen laag model. Dat vind ik fijn want te lage leggings zijn vreselijk irritant tijdens het trainen.

sportkleding hunkemoller

Deze Caro legging bestaat uit verschillende kleurvlakken en ik was bang dat de pasvorm niet fijn zou zijn. Ik heb namelijk eerder zo’n soort model gehad van Reebok en Nike, en die zaten totaal niet fijn. Want wat er gebeurd is dat je benen een soort rollade worden omdat de stiksels te ‘strak’ zijn. Gelukkig was dat bij deze legging totaal niet het geval. Mijn benen komen er mooi in uit en ze zijn alles behalve een rollade haha!

sportkleding hunkemoller

De Caro_E Collectie – Shirt

En dan het shirt! Wat een gaaf model is dit. De bandjes aan de achterkant zijn prachtig en het is net even wat anders dan een gewoon shirt. Toch moet ik toegeven: ik ben absoluut geen fan van die stof om als top aan te hebben. Ik weet dat ik niet dik ben, maar het accentueert wel meer dan een gewone katoenen stof. Dit geeft me vaak een wat ongemakkelijk gevoel en raak daardoor afgeleid van mijn training. Dit is een persoonlijke en mentale kwestie voor mij en daarom draag ik altijd wat wijdere tops van katoen, die niet speciaal voor het sporten zijn. Toch zal me dit niet weerhouden om de top in combinatie met de legging te dragen, want het past natuurlijk perfect bij elkaar.

sportkleding hunkemoller

De kruisende bandjes op de rug zien er heel gaaf uit, maar is minder mooi als je niet de juiste sport bh er onder draagt. Mijn sport bh’s zijn vaak zwart en die ga je er helaas door zien. Ik vind dit persoonlijk een niet heel mooi gezicht en zou daarom een bh moeten hebben die qua model gelijk is aan deze top of een strapless bh moeten dragen zoals op mijn foto’s. Anders vind ik dat het hele idee van de gekruisde bandjes een beetje wegvalt!

Tijdens het trainen

Direct na ontvangst heb ik de legging meteen aan gedaan en getest in de sportschool. Er zijn natuurlijk heel veel factoren die meespelen wanneer ik sportkleding test. Denk aan:

– Is de legging Squat proof ja of nee?
– Zakt de legging af ja of nee?
– Zijn de kledingstukken comfortabel om in te trainen?

Laten we beginnen bij die eerste vraag. Is de legging squat proof? Het korte antwoord hierop is ja! Absoluut squat proof. Het materiaal van de legging is van hoge kwaliteit en heeft een mooie glans. Door deze glans komen booty gains goed uit (yeah!) en door de fijne stretch is het een plezier om in te trainen.

sportkleding hunkemoller

Zakt hij af? Ja. Bij mij af en toe wel. Dit komt mede door de fase waar ik nu in zit. Al mijn leggings zakken nu af namelijk. Ik ben net geen maat ‘s’ maar een kleine ‘m’ denk ik. Bij mijn benen zit hij perfect, dat moet echt niet kleiner. Verder blijft hij goed zitten en heb ik geen ongemak tijdens het trainen. Ik hoef deze legging niet vaker op te trekken dan andere modellen van andere merken. Dus dikke prima!

sportkleding hunkemoller

Is het comfortabel? Absoluut. Ik wil één ding echt even kwijt en daar ben ik ontzettend blij mee: de bovenkant van de broek krult niet om. En nou hoor ik je denken: ‘Wat bedoel je daar mee?’ Nou, ik heb bijvoorbeeld een Nike legging met een elastische band aan de bovenkant zonder dat er nog stof over heen zit. Dus alleen een stretch bandje met hun naam er op. Dat is zó irritant, want als ik zit dan krult dat bandje om, en dat is niet fijn. Helaas blijft die ‘vouw’ er dan ook nog eens in zitten, zelfs als ik de legging gewassen heb. Deze Caro legging heeft dat absoluut niet. Het is een brede band en blijft goed zitten. Ook als ik buk of zit krult de rand niet om. Ideaal. In deze hoge tailleband zit ook een zakje verwerkt. Deze is groot genoeg voor sleutels, dus als je gaat hardlopen heb je daar geen last van.

sportkleding hunkemoller

Het sportshirt
Het shirt zit ook super fijn. Ik moest even wennen aan de gekruiste bandjes want normaal gesproken draag ik nooit dit soort modellen. De stof is van fijne kwaliteit en ik kan er goed in bewegen. Door de stretch in de top merk ik wel dat hij soms omhoog kruipt, maar dat geldt voor iedere top die van dit materiaal gemaakt is.

sportkleding hunkemoller

Ook wil ik nog even kwijt dat de prijzen voor deze prachtige collectie echt heel erg mee vallen. Ik heb dit natuurlijk gekregen, maar het is allemaal zeer betaalbaar. Ik zit er zelfs aan te denken om zo’n mooie lichtroze sportbh met die gekruiste banden aan de voorkant aan te schaffen. Echt prachtig vind ik die. Het heeft een sportieve, vrouwelijke uitstraling die mij ook een beetje doet denken aan ballet door de zachte kleuren en het kruisen van de bandjes. Heel leuk!!

Conclusie

Kortom, ik ben zeer te spreken over de Caro_e voor Hunkemöller collectie want de mooie stoffen, comfortabele pasvorm en leuke design maken deze kledingstukken tot echte aanraders! Ik wil Hunkemöller bedanken voor deze leuke samenwerking en voor het toesturen van deze mooie kleding. Ben je zelf benieuwd geworden naar de sportkleding van Caro_e voor Hunkemöller of wil je shoppen? Klik dan even hier.

sportkleding hunkemoller

DELEN

7 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here