cut

De final cut week begon weer met een hele leuke workout challenge, die ik live voor jullie ging uitvoeren. Daarbij had ik wel veel motivatie alleen had ik niet genoeg energie om écht te knallen. En ik ga een nieuwe uitdaging met mezelf aan en ik heb er mega zin in!

FitTalk EP 11. Final Cut Week 3 – Time for a Challenge!

My Live workout challenge:

Mag ik a.u.b 15 Energie Pillen?

Vorige week was het al wat minder, maar deze week voelde ik ‘m al helemaal. Mijn energie level was super laag en dat was alles behalve fijn. Het is natuurlijk niet echt te vermijden als ik zo weinig eet tijdens deze cut, maar na vorige week had ik niet verwacht dat het deze week nóg een tikkeltje erger zou worden. Misschien heb ik mijn trainingen ook niet goed ingedeeld en te veel zware en intensieve oefeningen gecombineerd. Ik merkte dat mijn herstel langzaam ging en daarom dronk ik extra BCAA’s en lette ik extra goed op mijn eiwit inname.

Cut, Mijn lichaam reageert overal op!

Er zijn tijdens zo’n final cut zó ontzettend veel factoren waar ik rekening mee moet houden, het is echt bizar. Het lichaam reageert overal op en ik probeer verschillende dingen uit om alle touwtjes in handen te houden maar dat lukt gewoon niet altijd. En dat is iets wat ik moet accepteren. De ene dag gaat het beter dan de andere en voor mijn gevoel is voeding en slaap daarin ontzettend belangrijk.

Life saver

Ik slaap eigenlijk veel te weinig want ik lig nu vaak pas te pitten rond een uur of 11 / half 12. En dat is bijna twee uur later dan wat ik normaalgesproken altijd deed. Maar soms moeten er offers gebracht worden voor de dingen die ik graag wil doen en om te werken aan mijn passie! Ik vind het daarom ook niet erg maar een laag energieniveau is best irritant. Gelukkig helpen mijn Energy Pills me er goed door heen. Dat is heel fijn want nu heb ik in ieder geval iets wat me extra ondersteuning kan bieden. Ik gebruik energy pills / cafeïne pillen van Myprotein. Die bevallen erg goed en ik merk dat mijn lichaam daar echt een boost van krijgt. Koffie drinken kan wel, maar voelt niet fijn omdat mijn maag daar erg op kan reageren. Met die pillen heb ik daar gelukkig geen last van en blijft mijn maag rustig. Echte life savers dus!

Test 1,2,3

Ik heb op dinsdag geprobeerd om een avond zonder die cafeïne pil te trainen, puur om te kijken of mijn lichaam dat wel écht nodig heeft en om te testen of ik er misschien zonder zou kunnen, maar dat was echt de slechtste avond van de week. Het kan zijn dat het door mindset komt hoor (placebo) maar dat denk ik niet. Ik voelde me oprecht heel erg vermoeid en ik weet zeker dat als ik wat cafeïne had gehad, dat die training wel beter was gegaan. Maar maakt niet uit, het was om te testen en nu weet ik in ieder geval dat ik ze beter nog even kan blijven gebruiken!

Hashtag #veggielife!

En, een nieuwe challenge! Say what?! Ja, deze dame gaat flink aan de groente. Yes. Living the #greenlife #veggielife #guaclife haha. Ik raakte op woensdag helemaal geïnspireerd door wat Youtube filmpjes en Pinterest foto’s en ik kreeg meteen de kriebels: ik wil meer groente!

Dus, ik super blij en enthousiast met deze nieuwe uitdaging en ging gelijk op onderzoek uit. Ik moest een manier vinden om vaker salades te kunnen eten. Vaak koop ik een zak sla en is deze binnen no-time al weer bedorven en koop ik het niet meer puur omdat ik dan denk: ‘ach, kan het wel kopen maar waarschijnlijk moet ik toch een groot deel weer weggooien.’ Dat is super zonde! Dus ik ben op donderdag naar de Blokker gegaan om vershoud dozen te kopen zodat ik alles veel beter in mijn koelkast kan bewaren.
cut
Ik heb een relatief goede koelkast dus ik wist stiekem al wel dat dit ging werken. Daarbij leek het me handig om altijd voorgesneden groente etc. in mijn fridge te bewaren zodat het nóg makkelijker voor me wordt om iedere dag overheerlijke salades en groente te eten! Het eten van meer groente geeft me een super goed gevoel dus ik wil dit echt gaan vasthouden. Binnenkort deel ik heel wat van mijn groene avondmaaltijden zodat je daar wat inspiratie uit kunt halen. Fitaddict goes #veggiechallenge!

cut

Verder was ik aan het eind van de week super blij omdat ik eindelijk weer écht bij mijn lowest-low weight ben (en daar iets onder). Na de vakantie bleef ik steeds een kilo zwaarder, en dat ging niet weg doordat ik daarna weer ongesteld werd dus dat extra vocht bleef hangen. Dat was jammer, maar deze week zag ik eindelijk weer mooi resultaat van 75,6 kilo!! Dat geeft een boost, ondanks dat ik niet heel veel intensieve cardio heb gedaan doordat ik zo vermoeid was.

I am on the hunt for balance, and I almost got it

En om nog even terug te komen op balans: ik denk dat ik het steeds meer aan het vinden ben! Het voelt super goed want ik weet steeds beter wat ik wél en niet kan doen / moet doen om mijn lijf gezond en fit te houden. Tijdens mijn cut popcorn op vrijdag tijdens de film? Tuurlijk! Waarom niet? Zolang ik voor mezelf weet dat ik de rest van de dag clean heb gegeten en niet dramatisch veel over mijn calorieën heen ga, kan het makkelijk. Zo ging ik laatst ook uit eten en had ik daar de hele dag een beetje rekening mee gehouden. Ik kon meedoen met alles, voelde me niet schuldig en kwam geen gram aan! Een heel fijn gevoel. Stukje bij beetje lukt het me steeds beter en ik vind het ontzettend leuk dat ik jou op mijn reis kan informeren over mijn progressie en dat ik mijn ervaringen kan delen. Want ik ben géén expert, ik heb geleerd door trial & error en ik leer nog steeds. En geloof het of niet, maar jij, mijn lieve lezer(es), helpt me daar meer bij dan je misschien denkt. Dus van achter mijn beeldscherm een hele warme knuffel voor jou!

Fijne week allemaal zet ‘m op!

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here