cut

Wauw! Deze week begon met een hele belangrijke aankondiging en het maakt me nu al gelukkiger dan ooit…

FitTalk EP 12. Ik stop ermee!

Cut: Ik stop ermee!

De afgelopen dagen en weken was ik een magneet voor inspiratie en creativiteit. Er zijn op dit moment heel wat nieuwe dingen en ontwikkelingen gaande en dat vind ik super mooi. Ik ben erg geïnspireerd geraakt door pure voeding en om mijn eetpatroon aan te passen op wat op dit moment goed voor me voelt. Ik wil graag smoothie bowls eten, grote salades met vanalles er door heen, een stuk chocolade of een stuk taart wanneer ik daar zin in heb en eigenlijk het belangrijkste: kunnen genieten, waar én wanneer IK dat wil.

En hoe kan dat beter door nu meteen te stoppen met mijn cut fase, en het nooit weer te doen? Jep. You heard that right. Ik stop met cutten en ik ga het nooit meer doen. Zeg nooit nooit want ik kan niet in de toekomst kijken en ik weet niet wat er verder nog op mijn pad komt of voor me is weggelegd, maar hoe ik er nu tegenaan kijk, wil ik dit niet meer gaan doen.

Op dinsdag postte ik dit op mijn Instagram account over mijn cut:

❌Ik heb besloten. Ik stop! ❌Ik stop met cutten ik wil het niet meer. De afgelopen weken heb ik nagedacht over wat ik precies wil en waar ik voldoening uit haal. Cutten is leuk, en dit is iets wat ik per se wilde doen. Maar nu ik al 3 weken op 1500 calorietjes leef vind ik het mooi geweest. Ik vind luisteren naar mijn lichaam zo ontzettend belangrijk en dat is precies wat ik nu ga doen. ???? . Laatst had ik het er spontaan over met iemand en ik zei: "ik voel me echt gelukkig nu, en ben blij met hoe ik er uit zie." Dit zei ik zonder er over na te denken en die avond stond ik voor de spiegel en realiseerde ik me dat ik me nu fijn en goed voel in mijn lichaam en dat ik klaar ben om een volgende fase in te gaan. ???? . En om eerlijk te zijn, ben ik het cutten zat. ?Ik weet dat ik het kan en als ik nog een paar weken door knal dat ik die abs nog meer te voorschijn kan laten komen, maar dat hoeft niet meer voor me. Waarom zou ik abs willen als deze binnen no-time alweer verdwenen zijn? ??Ik ben dagelijks duizelig, moe, uitgeput en heb weinig kracht. Dat vind ik zonde en zeker niet hoe ik me wíl voelen. Ik eindig mijn cut dus eerder dan gepland, maar dit voelt goed. Ik ga mijn gevoel achterna en ga zo snel mogelijk een nieuw plan maken met nieuwe doelen en uitdagingen! En dat ga ik natuurlijk uitgebreid delen!???? . Tijd over vandaag en wil je een lekker ontbijt klaarmaken voor morgen? Maak dan mijn overheerlijke kwarkbroodjes ?? You won't regret it ?? Link in bio of swipe up ♥️

Een bericht gedeeld door Louella (@fitaddictnl) op

Je hebt me in de afgelopen weken best vaak horen zeggen ‘balans dit, balans dat’ maar dat is écht waar ik naar op zoek ben. Je ziet het wel vaker op Social Media dat veel dames nu kiezen voor balans en meer vrijheid in voeding e.d. en dat is een hele mooie ontwikkeling. Voor mij is dit altijd al een leefstijl geweest, maar dit jaar heb ik heel wat dingen meegemaakt waardoor ik ben gaan inzien hoe belangrijk het is om de juiste balans te vinden. Daarom wil ik daar NU meteen aan gaan werken. Niet wachten, maar meteen veranderen.

Natuurlijk kan ik niet meteen allerlei drastische veranderingen gaan door voeren want dat zou waarschijnlijk betekenen dat ik in gewicht aan kom, en dat is nou net weer niet de bedoeling. Ik vind mijn lichaam nu zó mooi. Dit is mijn lijf. Dit is het sterke lijf waar ik trots op ben. En dit heb ik nog nooit over mijn eigen lichaam gezegd. En dat voelt aan de ene kant gek, maar ook heel krachtig.

Na een paar jaar (3) continu af en aan cutten en bulken is het gewoon genoeg geweest. Ik ben ongelofelijk trots op wat ik de afgelopen tijd heb bereikt en allemaal heb kunnen doen en wat ik allemaal heb kunnen leren over mijn lichaam. Dat is een ‘blessing.’ Het moest ieder jaar beter, mooier, sterker, ronder, voller, kleiner, groter en ga zo maar door. Ik streefde mijn doelen na en heb de meeste gehaald. Maar om nu echt even stil te staan bij het feit dat ik kan zeggen dat ik nu gelukkig ben en blij ben met hoe ik er nu uit zie, is iets heel moois. #Bodypositivity!

Einde cut, maar wat ga je nu doen?

Ik heb afgelopen week rond 1500-1550 calorieën gegeten en ga vanaf deze week langzaam omhoog. Ik richt me deze week ‘vast’ op 1550 en dat moet ik iedere dag halen. Dan die week erna doe ik weer 50 er bij en zo steeds door. Qua cheatmeals en cheatdays is het plan om voor speciale dagen en momenten gewoon lekker een dagje te genieten en op de ‘gewone’ dagen een cheatmeal aan te houden met iets lekkers. Dat houd echter niet in dat ik op die ‘gewone’ dagen geen popcorn mag of een ijsje. Zolang ik rond de 2500 calorieën uit kom op zo’n dag en het ‘netjes’ houd, voel ik me er fijn bij. Geen grote schranspartijen of vreetfestijnen. Dat kan gewoon echt niet meer en dat is ook niet iets waar ik me blij door voel. Vooral met mijn PDS is te veel suiker en vet onwijs killing voor mijn darmen en ik merk dat nog dagen er na. Niet fijn, dus niet nodig.

Balance is on it’s way!

Ik denk echt dat ik nu op de juiste weg zit om de balans te vinden waar ik al die tijd zo naar op zoek ben geweest. Geen cut en geen schommelingen meer, een vast aantal calorieën, lekker veel krachttraining blijven doen (zonder duizeligheid en weinig energie!) en gewoon genieten van het leven. It’s too short not to enjoy. Toch blijft alles super healthy en fit dus wees niet bang dat ik ineens verander in een foodie die alleen maar foto’s deelt van stukjes taart haha. Ik heb er zo veel zin in en ik kan niet wachten om alles met jullie te delen. Er komt nog een uitgebreide post aan over de dingen die ik nu allemaal al veranderd heb qua voeding en een kijkje in mijn koelkast etc! Super leuk en ik ben mega enthousiast!!

Nog bedankt voor al jullie lieve reacties onder mijn Instagram post van de aankondiging. Jullie zijn zó lief!!!

DELEN

4 REACTIES

  1. Maar toch is het moeilijk om de biel losgelaten ook het tracken en er niet mee bezig lopen ik herken dit van alles testen wel of geen vooruitgang zoals je het wil zien elke x dat gevecht jaar in jaar uit is alles zo herkenbaar ook telkens zeg ik nu stop ik met bezig zijn met voeding maar lukt niet

    • Snap ik Sandra dat is ook lastig. Het kost wat tijd om er los van te komen. Ik hoop dat het je lukt om de juiste balans te vinden. Je hoeft er natuurlijk ook niet compleet mee te stoppen in één keer. Je kan het in etappes doen? Succes!!

  2. Ha Louella,
    Ik ben kortgeleden je pagina tegengekomen en je hebt er een nieuwe fan erbij 😉 Ik herken mezelf op sommige punten heel erg in jou. Ik ben ook 24 en heel veel kilo’s afgevallen. Sindskort heb ik het tracken losgelaten en nu op zoek naar balans. Dat is geen vlakke weg maar een met hobbels. Uiteindelijk komen we er wel! Bedankt dat je je verhaal deelt, zodat ik er inspiratie en motivatie uit kan halen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here