waarom_negeer-mezelf-2

Waarom negeer ik mezelf? Ik val in herhaling. Ik wist allang wat ik wil gaan doen, maar toch probeerde ik wéér mezelf te verbeteren en negeerde ik mijn gedachtes, gevoelens en motivatie van vorig jaar. Ik vond een oude blogpost terug van 21 juli 2016, waarin ik het volgende schreef…

‘En dan heb je een sixpack, nou en?

– Geschreven op 21 juli 2016

Maanden lang clean eten, bijna alle dagen van de week trainen en zwoegen in de gym en dat voor maar één ding. Of nouja, zal ik zeggen 6 dingen? Een sixpack, ja die kweek je nou eenmaal niet zomaar. En vooral vrouwen niet. Maar weetje wat? Ik ben er klaar mee.

Leuk hoor, zo’n setje abs. En dan? Afgelopen weken heb ik echt zoveel nagedacht en het lijkt wel alsof alles ineens op z’n plek valt. Ik begin gewoon steeds meer te realiseren wat ik wil met fitness, training en voeding. Ik begin de prioriteiten in te zien en écht te luisteren naar mijn lichaam. Laatst schreef ik al over dat ik het zo leuk vind om PR’s (persoonlijke records) neer te zetten en echt keihard te kunnen trainen. Om dit te kunnen doen (dag in dag uit) moet je lichaam wel genoeg voeding binnen krijgen. Nu ik aan het droogtrainen (afvallen / cutten) ben, heb ik echt zero energie. Op dinsdag werd ik echt heel hard geconfronteerd. Ik was van plan om mijn benen te trainen, maar het ging gewoon niet. Ik was te moe. Te uitgeput. Ik dacht na en vroeg mezelf af: ‘Lou, is dit nou wat je wilt? Al deze dagen moe zijn, je slap voelen, niet kunnen knallen en rondlopen met een kut humeur?’ En dat maar voor één ding: abs, een sixpack, een platte buik met blokjes. Een platte buik met blokjes die na een aantal weken weer verdwenen zijn. Nee, dit is het niet waard.

AdvertentieMake It Fit

Ik heb het al uitgesproken: fuck dat podium, ik ga er niet op. Het enige wat ik nu wil is sterk zijn en knallen tijdens mijn trainingen. Daar haal ik voldoening uit en energie. Ik haal geen voldoening uit een lijdensweg met zero energie en voeding om hopelijk een bekertje in de wacht te slepen en een shape te behalen die maar een aantal weken blijft. Nop. Niks voor mij. Ik train liever voor het leven en voel me liever fit en gezond. En daar kies ik nu ook voor. Ik kan niet wachten! Alleen de gedachte maakt me al gelukkig.

Ik hou ook te veel van eten. Ik en eten zijn echt een match made in heaven. Ik vind echt bijna alles lekker en word er zó intens gelukkig van als ik een dag heerlijk heb gegeten. Ookal is het een bord pasta met kaas, of een broodje hagelslag met boter. Als ik er alleen al aan denk verschijnt er al een glimlach op m’n gezicht. En waarom zou ik dan niet doen wat mij zó gelukkig maakt?

Ik wil gewoon trainen en genieten. Niet altijd maar tracken en alles invullen. Ik wil daar van loskomen. Ik wil gewoon spontaan een keer door de weeks een zak friet bestellen of lekker uit eten met m’n vriend. Samen mooie herinneringen maken en niet altijd maar hoeven nadenken. Het zou me zo onwijs veel rust geven.

Daarom stop ik nu ook met mijn 1500 calorieën en 50 gram carbs. Ik ga nu langzaam aan verhogen. De eerste twee weken +100 omdat er vanaf mijn 1700 ook steeds -100 is afgegaan. Tijd om te knallen, lekker te eten en m’n energie terug te krijgen.

Dat maakt me écht gelukkig.

What the actual f*** am I doing here?

Wat ben ik nou aan het doen? Ik val ieder jaar in herhaling. Nou, althans, dit jaar in vergelijking met vorig jaar. Ik had voor vandaag eigenlijk nog geen blogpost en was op zoek naar inspiratie tussen mijn oude posts toen ik deze vond. Ik besloot ‘m nog eens door te lezen en realiseerde me dat ik in herhaling val. Ik doe nu wel heel leuk van: ‘Guys! Ik weet wat ik wil!’ Maar, HALLO! Dit wist je vorig jaar ook al! En het voelt super raar om dit nu zo aan jullie te schrijven en dit te delen, maar het voelt gewoon juist want misschien herken je hier wel iets in (dat hoop ik). Ik houd van fitness. Ik houd van gezond eten. Ik heb uitdaging nodig, en toch lukt het me blijkbaar niet om die cirkel te doorbreken van continu bulken en cutten. Want als ik nu weer zeg dat ik het anders wil gaan doen, hoe serieus moet ik mezelf dan nemen? Want ik zei dit vorig jaar ook al. Gaat het me dit jaar dan wél lukken? Of beslis ik half oktober ineens dat ik toch nog even wil bulken, spiermassa wil aankomen en in het voorjaar weer ga cutten?

Man oh man. Nee. Dit gebeurd me niet meer hoor. Dit jaar gaat het me lukken. Ik WIL die balans. Ik WIL die vrijheid om niet overal over na te denken en te eten wat IK WIL. (natuurlijk wel in moderation haha, dit wordt geen vreetfeest.) Je snapt m’n punt. Ik moet dit doorbreken. Ik kan dat echt. Zucht. Nou, dit moest er even uit haha. Ik vind het enorm belangrijk dat jullie mijn persoonlijke issues zoals dit (waarin ik mezelf eigenlijk compleet tegenspreek) ook meekrijgen. Misschien haal je er wat herkenbaarheid uit of kan ik je behoeden dat dit jou overkomt. Het is natuurlijk geen mega drama, maar het is niet oké dat ik meerdere jaren op rij zeg dat ik iets wil doen, (waarvan ik weet dat het me mega happy gaat maken) maar dat ik het simpelweg negeer en voor wat? Een beter lichaam? Een mooier lichaam? Uitstraling is belangrijker dan uiterlijk. En dan bedoel ik de uitstraling van het dragen van een glimlach op m’n gezicht doordat ik lekker op de bank lig met een pizza in mijn mond. Ok.

Bedankt voor het lezen en ik wens je een heel fijn weekend toe!

DELEN

10 REACTIES

 1. Respect dat je de knoop hebt doorgehakt! Wie weet ooit alsnog het podium op, maar dan als olympisch gewichtheffer:D
  Echt knap. Je hebt helemaal gelijk, zeker voor benen heb je voldoende energie nodig valt me zelf altijd op. En je hebt allang bewezen dat je het kunt. Lekker weer knallen met alles. Succes!

 2. Hele mooie keuze! Het leven draait ook om gezond zijn en ik denk dat gelukkige gedachten zeker daar aan bijdragen 🙂

 3. Ik volg je al een tijdje, en vind dat je soms wat overdreven overkomt 😉

  Hier nu ook droog aan het trainen en heb nog steeds heel veel energie, zo laag in kH lijkt me ook niet de gezonde methode die het beeld van cutten moet geven, hier beginnen de abs al door te komen en dat doe ik gewoon met 341gram KH per dag.

  Ik lees bij jouw alleen maar hoe zwaar cutten is en dat zal andere juist afschikken terwijl ik een hele andere manier van cutten ervaar.

  Ik zie uiteraard dat het een artikel van 2016 is, dus ik weet niet of 2017 anders voor je is. Maar cutten blijft onder onderhoud eten, of je dat nu met veel KH doet of weinig, uiteindelijk kan je hier een methode in vinden die goed werkt voor jouw.

  • Hee Marc, dat mag je vinden! Maar als je mijn hele verhaal hebt gevolgd, zeg ik ook dat dit niet meer de manier is. Ik heb iedere week op maandag updates geplaatst waarin ik stap voor stap heb afgebouwd. Misschien vind je die ook interessant om te lezen. De laatste fases van het cutten waren voor mij erg zwaar en dat is persoonlijke ervaring. Bedankt voor je reactie en een fijne dag!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here