eiwitreep

Afgelopen week vroeg ik via Instagram of jullie het leuk zouden vinden als ik een blogpost maak over mijn favoriete eiwitrepen die ik tot nu toe heb gehad (EVER!) Daar kwamen veel positieve reacties op en daarom ga ik je vandaag laten zien welke bars ik het liefste eet!

Waarom eet ik eiwitrepen?

Eiwitrepen en bars zijn voor mij echt ideaal. Vaak ben ik hele dagen weg van huis en laad ik mijn hele tas vol met allerlei maaltijden en snacks. Ik ben echt gek op mijn tussendoortjes en heb daardoor al heel wat repen geprobeerd en getest. Het is makkelijk, snel en je bent altijd verzekerd van een vaste portie en goede voedingswaarden. Dus, wat zijn mijn favoriete bars? Ik deel het met je!

eiwitreep

Favoriet #1. Beond

In Zwolle hebben we er net weer een nieuwe supermarkt bij, namelijk: de Deen! En natuurlijk moest ik die winkel even op mijn dooie gemakkie checken en doorlopen. Ik kwam bij het schap met de gezonde voeding en mijn oog viel direct op de Beond repen van Pulsin. Hmm, maar 1 euro? Dat is het waard om te testen! Ik nam er twee mee, en toen ik er een at op werk, dacht ik: wow, waarom heb ik dit nog nooit eerder geproefd? Ik vind het super fijn dat het alleen maar pure voeding is en dat er verder geen rare toevoegingen in zitten. Mijn maag reageert vaak op Polyolen en andere rare chemische ingrediënten, dus dit is perfect. Vaak gebruiken ze cashew noten en dadels als basis. Heerlijk! Hoewel dit niet echt een eiwitreep is, vind ik toch dat ik deze moet vermelden omdat het op dit moment een van mijn favorieten is.

eiwitreepCalorieën per reep: 138
Koolhydraten: 17,2 gram
Eiwitten: 3,3 gram
Vetten: 5,9 gram
Suikers: 14,5 gram (fruitsuiker)

eiwitreep

Favoriet #2. Barebells

Laatst kreeg ik van Barebells een pakketje toegestuurd zodat ik ze kon testen omdat ik er erg benieuwd naar was. Maar wauw! Wat een lekkere repen zijn dit. Het proeft niet chemisch, heeft een lekkere crunch en het belangrijkste: goede voedingswaarden en het maakt mijn maag niet van streek. Perfect dus. De cookies en cream en de caramel cashew staan hoog op mijn lijstje!

eiwitreep Calorieën per reep: 196
Koolhydraten: 16 gram
Eiwitten: 20 gram
Vetten: 12 gram
Suikers: 1,7 gram
eiwitreep

Favoriet #3. Clif Bars

Momenteel eet ik deze nog niet, maar zodra ik weer meer calorieën mag consumeren, ga ik deze zeker weer kopen. Deze clif bars zijn best hoog in koolhydraten en bevatten wat minder eiwitten, daarom zijn ze nu nog niet heel ideaal voor me. Maar ze zijn zó smakelijk! Mijn favoriete smaak is White Chocolate Macadamia. Man, man, man. Lekker ja.

eiwitreep

Foto van Freckled foodie

Calorieën per reep: 250
Koolhydraten: 42 gram
Eiwitten: 10 gram
Vetten: 7 gram
Suikers: 21 gram
En dat waren ze alweer. Ik heb de afgelopen tijd wel meer repen geproefd en gegeten, maar die zijn het niet waard om op dit lijstje te zetten. Ze zijn niet lekker genoeg, smaken chemisch of maken mijn maag over stuur. Deze hebben dit favorieten lijstje dus niet gehaald:

– Oh yeah One Bar – Cookies & Cream
Te chemisch en rare aftertaste

– Grenade Carb Killa bars (alle smaken)
Te vaak gehad en te veel polyolen waardoor mijn maag overstuur raakt.

– Muscletech Nitro tech bars (Chocolate peanutbutter)
Smerig. Gewoon smerig. Taai en niet te kanen.

– BPI Best Protein bars (Salted Caramel pretzel)
Te chemisch, te hard en at deze alleen voor de voedingswaarden en omdat ze goedkoop waren. (veel eiwitten, low carb en veel vezels)

Ik hoop dat ik door deze mini review en het delen van mijn favoriete eiwitrepen jou heb kunnen helpen om een goede keuze te maken. Ik geef nu meer de voorkeur aan ‘natural’ en zo min mogelijk bewerkte repen omdat dit beter voelt voor mijn darmen. Eerder maakte ik me daar absoluut niet druk om en dacht ik ‘ach wat maakt het uit.’ Maar waarom chemische troep in je lichaam stoppen als het ook anders kan? Alles voor mijn dampjes, haha.

Wat zijn jouw favoriete repen op dit moment?

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here