mhp xpel

Ik keek in mijn keukenkastje en zag bij toeval een vol potje MHP Xpel staan. Het bracht meteen weer nare herinneringen naar boven en daarom wil ik je vandaag laten weten waarom je dit supplement maar beter kunt laten liggen.

Ik weet dat mijn lichaam altijd veel vocht vasthoud, daarom is een vochtafdrijvend supplement of diuretic vaak ideaal voor mij. Ik heb al een aantal soorten geprobeerd, waarvan de meest extreme deze Xpel van MHP. Ik heb deze dit jaar niet gebruikt, maar vorig jaar. Ik zag ‘m in mijn keukenkastje staan en dacht misschien is het toch nog handig om hier een review over te delen want ik ben er totaal niet over te spreken.

Oke laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: wat een sterk spul is dit. Er staat ook op de verpakking ‘maximum strength’ maar meestal denk ik dat dat soort uitingen op verpakkingen meer een verkoop truc is en dat het uiteindelijk onwijs mee valt. Nou, niets is minder waar. Neem het van mij aan: dit is letterlijk zo bedoeld en alles behalve een verkoop truc.

Deze review is oorspronkelijk geschreven op 16 juni 2016:

MHP Xpel: Buikpijn en misselijkheid

Ik begon op vrijdag 3 juni met deze vochtafdrijving (dag na mijn verjaardag) en we zouden naar de dierentuin gaan. Jammer maar helaas kon ik de deur niet uit omdat mijn hele maag van streek was door deze pillen. Ik bleef maar aan de buikloop en wanneer ik van de wc af kwam, en rechtop ging staan of ging lopen, moest ik alweer. Echt vreselijk! Ik dacht dat het misschien door iets anders kon komen, want ik had een ander ontbijt gegeten dan wat ik normaal gesproken eet, maar dat was het niet. Het kwam door MHP Xpel. Ik baalde enorm want dit was ons dagje uit en ik kon nu niet eens de deur uit.

De zaterdag erna had ik het ook nog gebruikt omdat ik er niet vanuit ging dat mijn buikloop de dag ervoor, door deze pillen zouden kunnen komen. Het viel deze dag dan ook mee, en had eigenlijk vrijwel nergens last van. Maar op zondag begon het weer. Exact hetzelfde als de vrijdag. Ik dacht dat ik ziek aan het worden was. Zo erg. Op maandag nam ik het nog een keer en dat was echt wel het ergste moment. Ik was op het werk en werd me toch een partij misselijk. Niet normaal. Toen wist ik het, ik moet hiermee stoppen. Het kan niet anders dan dat het door deze pillen komt.

Op dinsdag nam ik het niet en de pijn in mijn buik en de buikloop waren over. Wow, wat was dit heftig. Ik heb ze nu in de kast staan, maar ik gebruik ze niet meer. Ze zijn voor mij te sterk. Ik ben bereid om een beetje tijdelijke buikpijn te hebben, maar het effect van deze pillen gaat mij toch veel te ver. Het moet niet zo zijn dat je er slechter door wordt, maar juist beter.

De dosis

Op de gebruiksaanwijzing staat dat je 4 pillen ’s ochtends en 4 pillen ’s avonds moet nemen. Gedurende de dag heb je onwijs snel- en vaak dorst. Het wordt dan ook aangeraden om heel veel water hierbij te drinken zodat je hele lichaam ‘door spoelt’. Dit doorspoelen heeft bij mijn lichaam geholpen, maar op zo’n manier dat je het liever niet meer wilt gebruiken. Je bent aan huis gekluisterd en het is verschrikkelijk om weg te gaan omdat je niet weet hoe je lichaam gaat reageren. Alles kan gebeuren en straks ben je op een plek waar geen wc is en dan poep / plas je in je broek, haha!

Nee, als je net begint met iets van vochtafdrijving zal ik je gewoon de ‘lichte’ kruiden versie van de Body en Fitshop zelf aanraden. Het heet ‘Water out’ en is een zeer milde maar toch effectieve vochtafdrijver die doet wat het moet doen, zonder nare bijwerkingen / effecten.

Conclusie

Zoals je in de titel al kon lezen is dit dus alles behalve een goed supplement. Ik heb een vreselijke ervaring gehad met MHP Xpel en ik vind het daarom ook belangrijk dat jullie dit weten. Ik heb dit supplement zelf gekocht en heb er spijt van. Er staat een vol potje in mijn keukenkastje die ik eigenlijk gewoon weg moet gooien. Dat is dus 20 euro in de prullenbak. Zonde! Dus wat je ook doet, probeer het niet. Heb je toch last van overtollig vocht of wil je vocht afdrijven? Lees dan eens dit artikel:
> Vocht afdrijven – De beste tips en voedingsmiddelen

Of probeer Water Out van Body en Fitshop zelf.

DELEN

1 REACTIE

  1. 4 pille smorgens ? 4 in de avond ????
    Wtf ik heb die pille ook dat is niet waar dat je zo veel van moet nemen per dag
    Ja 8 pille in een dag wat verwacht je dan anders dan buik pijn en erger zelfs
    Die pille haden bij pij super goe gewerkt alleen als je er mee stopt krijg je dan dubel vocht terug als vroeger daarom raad ik het af

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here