calorie challenge

Afgelopen zaterdag was ik van plan om de 5.000 calorie challenge te gaan doen. En als het ‘makkelijk’ zou gaan zou ik ‘m doortrekken naar 10.000 calorieën. Maar ik gaf na het zware, zoete ontbijt al op. Ik kon het niet…

Meestal ben ik echt een goede slaper. Ik slaap zo de hele nacht door zonder ook maar één keer wakker te worden. Maar in de nacht van vrijdag op zaterdag werd ik rond een uur of drie wakker. Het eerste wat me te binnen schoot was: “Ohja, morgen die 5.000 calorie challenge doen. Hoe ga ik dit aanpakken? Wat ga ik eten? Hoe ga ik mijn dag indelen?” En voor ik het door had was ik een uur aan het denken en denken, en denken. Ik besloot mijn best te doen om toch nog even wat slaap te pakken wat mijn plan was om vroeg op te staan om mijn lichaam genoeg tijd te geven om al dat eten te verwerken.

Ik viel weer in slaap en rond een uur of half 8 werd ik wakker. Mét knallende koppijn. Nou, als ergens mijn hoofd niet naar stond was het wel talloze calorieën eten. Ik voelde me er niet zo enthousiast meer over, maar het voelde niet oké om gelijk te stoppen zonder het geprobeerd te hebben. Want, feit is, dat ik deze challenge heel vaak op Youtube heb gekeken en het leek me gewoon leuk om dit zelf ook een keer te doen. Just for fun en als een uitdaging. 1 en 1 is twee want ik houd heel erg van eten en junkfood haha. Er zit dus verder geen diepgaande gedachte achter (logic much :P) en ik zou ook echt niemand aanraden om dit weg te werken. Het is puur voor de fun en om te genieten van al dat lekkere eten.

calorie challenge

Maar goed. Waar was ik? Ja, ik werd dus wakker met hoofdpijn en niet zo’n heel blij humeur. Ik besloot er maar het beste van te maken en deed al een aantal aankondigingen via Instagram Stories. Daarna begon ik met mijn ontbijt: 2 croissants met 40 gram Nutella en een Pop Tart. Dat is bij elkaar zo’n 600-700 calorieën. En dat is véél! Voor iemand die de afgelopen weken nog steeds rond 1650 calorieën eet. Toen ik dat eenmaal op had voelde ik mijn maag al borrelen. Zoals je misschien weet heb ik PDS (Prikkelbare Darm Syndroom) en als ik veel suiker of ongezonde voeding eet, reageert mijn maag daar heel erg op. Nu dus ook. Ik voelde me niet oké en lag met een bonzend hart op de bank (suiker). Ik begon te twijfelen. Is dit wel iets voor mij? Ik besloot te gaan sporten om de calorieën die ik zojuist had geconsumeerd gelijk maar in werking te zetten.

Maar mijn training ging zó ontzettend goed en ik voelde me echt mega sterk. Ik dacht, dit is wat ik het liefste doe. Dit is mijn passie. Als ik me hierna nog vol moet gaan vreten met allerlei ongezonde voeding tot ik weer laveloos met een foodcoma op de bank lig, weet ik zeker dat de trainingen die hier op volgen niet heel goed zullen gaan. Ook bleven mijn darmen rommelen (zelfs tijdens het trainen!) en besloot ik -right then and there- om dit gewoon niet te doen. Ik luister vaak genoeg niet naar mijn gevoel, en daarom deed ik dat dus dit keer wel. Het voelde zó goed om op mijn gevoel af te gaan en om dit te stoppen omdat het niet goed voelde. Ik maakte dan ook meteen daarna bekend op Instagram dat ik het niet meer ging doen. Ik kreeg veel lieve reacties en ik werd begrepen. Dat was super lief!

calorie challenge

Ik heb dus een deel van de dag ge-vlogt en de rest laten zitten. Omdat het een incomplete dag was heb ik hem dus niet ge-edit en ga ik deze video ook niet publiceren. Toch vond ik het wel belangrijk om hier toch nog even een stukje over te schrijven. Niet alleen om verwarring te voorkomen, maar ook als een boodschap naar jullie toe: luister altijd naar je gevoel en doe wat voor jou goed voelt! Ik heb te vaak dingen tegen mijn zin gedaan en mijn gevoel genegeerd en dat voelt later altijd rot. Ik krijg dan spijt en ga vervolgens helemaal nadenken over alles en dat vergt alleen maar meer energie. Dus dat is mijn boodschap voor jou! Luister naar je gevoel en blijf dicht bij jezelf.

Bedankt voor alle support en ik wens je een fijne dag vandaag!

DELEN

2 REACTIES

  1. Kiezen voor jezelf vind ik zoo moeilijk maar is het allerbelangrijkst! Er zijn nl weinig anderen die dit voor jou doen en alleen jij ervaart de consequenties. Goed gedaan!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here