update

Zou het echt zo zijn? Zou ik het ein-de-lijk hebben gevonden? Dat waar ik al tijden naar op zoek ben? Dat wat ik zo graag wil? Ik vertel je er alles over in deze nieuwe Fit Talk update!

Fit Talk – Update | Heb ik het ein-de-lijk gevonden?!

Balans

Het vinden van balans is al tijden een dingetje voor me. Zowel voor voeding als op zakelijk / werk vlak heb ik dit heel erg. Ik merk dat ik nu in zo’n fase van mijn leven zit waarin ik echt de juiste verhoudingen tussen alles aan het ontdekken ben en dat is eigenlijk gewoon heel erg goed. Het is super fijn dat ik nooit echt een tijdslimiet op dit doel heb gezet, want daardoor zou de druk alleen maar hoger worden terwijl dat niet de bedoeling is. Ik heb gewoon voor mezelf bepaald dat ik op zoek wilde gaan naar balans en wanneer dit dan zou komen, wist ik natuurlijk niet maar ik wist wel dat het een ontdekkingsreis ging zijn van vallen en opstaan.

Ik heb nu dus heel wat dingen geprobeerd. Van het tracken van voeding, tot niet tracken, tot uiteindelijk wél weer tracken. Van een kracht schema, naar blessures, naar een nieuw schema dat veel beter voor me werkt. Van het afschaffen van mijn cheatday tot het proberen te houden bij één cheatmeal en ga zo maar door! Kortom ik heb heel wat getest maar ik heb nu echt het gevoel dat ik de balans gevonden heb.

Wat is balans voor mij op dit moment?

Mijn balans is als volgt:
– Ik track mijn voeding en vul deze dagelijks in in My Fitness Pal
– Als ik door de weeks zin heb in friet, mag dat maar vul ik het wel in zodat ik ‘on track’ blijf en me bewust ben van hoeveel ik eet zodat er later geen spijt of schuldgevoel ontstaat omdat ik weet dat het ‘binnen de perken’ is gebleven en niet is uitgelopen tot een ‘vreetfestijn.’
– Op zaterdag heb ik mijn ‘echte’ cheatmeal waarbij ik over de 2200 calorieën mag eten van mezelf. Wel merk ik dat ik het heel fijn vind om ’s ochtends en ’s middags wat minder te eten zodat ik ’s avonds optimaal kan genieten van mijn pizza en ijs. (Ja dit is bijna mijn standaard cheatmeal geworden haha)
– Ik probeer iedere dag mijn 10.000 stappen te halen en te wandelen tot ik dit bereikt heb.

Het invullen van mijn voeding

Zoals je wellicht weet eet ik nu zo’n 2200 calorieën met een macro verhouding van 40% carbs, 30% eiwit en 30% vetten. Dit bevalt tot nu toe erg goed maar ik merk wel dat ik me er nog niet van bewust ben. Met mijn mindset zit ik nog steeds een beetje in mijn 1600 max vast. Steeds als ik iets eet waar best wat calorieën in zitten denk ik: ‘Oh nee, ik heb de helft van mijn calorie-budget er alweer door heen gejast. Maar dan vul ik het daadwerkelijk in en realiseer ik me: ‘Oh, dit valt reuze mee! Ik mag nog heel wat!’ Dat is echt een fijn gevoel. Ik merk wel dat ik meer eet als ik het gevoel heb dat ik meer nodig heb. Op sommige dagen heb ik extreem veel trek en kan ik non-stop eten. Dat doe ik dan ook en vul ik mijn lichaam met gezonde voedingsstoffen.

Het trainingsschema

Het trainingsschema bevalt ook erg goed. Deze week ga ik week 4 in en ik merk dat ik mezelf echt uitdaag. Ik vul alles netjes in en iedere week probeer ik meer te doen dan de week er voor. Het is soms wat lastig om echt helemaal tot het gaatje te gaan omdat ik niet altijd iemand bij me heb die me kan spotten. Dit schema is wel bedoeld om je laatste reps op het nippertje te behalen, want alleen dan doe je het goed. Vaak lukt dit zelf wel maar ik voel me wel zekerder als er iemand mee is of achter me staat die me kan ‘redden’ als ik niet meer kan haha! Mocht je zelf geïnteresseerd zijn in het schema kijk dan vooral even hier en download het 5 daagse plan helemaal gratis!

Ik train non-stop?!

Eh, ja. What’s going on here? Ik train nu al twee weken non-stop en dat voelt mega goed! Ik ga iedere dag naar de sportschool ook al is het alleen om even te wandelen en mijn stappen te behalen of om mijn buik te trainen. Ik vind het heerlijk nu ik weer bij mijn oude sportschool terug ben en heb geen heimwee naar de Basic Fit. Ik voel me weer helemaal thuis en dat is te zien in mijn workouts. Ik ben er iedere dag en het voelt telkens weer als thuis komen. Heerlijk!

Deze week ga ik op dezelfde voet verder want ik heb eindelijk mijn balans gevonden! Ik ben heel blij met alles wat ik in de afgelopen periode heb ontdekt en ben benieuwd hoe mijn lichaam zich verder zal ontwikkelen. Ik lees mijn progressie nu vooral af aan wat ik in de spiegel zie en dat is een hele fijne methode. Geen gedoe met cijfertjes op de weegschaal en rust in mijn hoofd! Succes allemaal deze week, kick some ass!

DELEN

1 REACTIE

  1. Hi Louella, Ik volg je nu al langer dan een jaar ongeveer. Sinds dat je begon met je cut en het niet echt wilde lukken, aangezien dat bij mij ook het probleem was gaf dat veel herkenbaarheid. Wat ik me de laatste paar weten afvroeg is of je nog in ´loondienst´ werkzaam bent bij het marketing bureau waar je werkte. Ik zie op je instragram heel veel voorbij komen dat je voor je blog aan de slag bent namelijk. Stukje nieuwsgierigheid 😉

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here