Fritel Snacktastic 4804
[Sponsored]

Wil jij ook gezond de feestdagen door? Ik heb de Fritel Snacktastic Airfryer getest, maar of het ook werkelijk zo goed en lekker is als dat er beweerd wordt? Lees snel verder voor mijn review!

Dit is een gesponsord artikel. Ik heb de Fritel Snacktastic gekregen van Coolblue. Weet dat bij alle reviews altijd mijn 100% eerlijke mening gegeven wordt. Voor meer informatie lees de disclaimer.

Fritel Snacktastic 4804Ik moet zeggen dat ik altijd een beetje sceptisch ben geweest over airfryers. Werkt dat wel? Wordt het wel krokant? En smaakt het wel hetzelfde als échte frituur? Nou ik moet zeggen, dit ding heeft mij echt verbaasd en in dit artikel ga ik je uitleggen waarom.

Fritel Snacktastic 4804Fritel Snacktastic 4804

Specificaties

Als je de Airfryer uit de doos haalt zie je een apparaat dat bijna identiek is aan een gewone frituurpan. Het is een groot ding, heeft een uitneembaar mandje en er zijn allerlei instellingen mogelijk om jouw snacks lekker te ‘fryen.’ Maar wat maakt de Fritel Snacktastic nou zo speciaal?
– Je kan ‘m gebruiken om eten te bereiden voor wel 5 mensen (een heel gezin!)
– Er zijn verschillende automatische programma’s om jouw type gerecht te bereiden.
– Je kan zelf kiezen en instellen hoe lang je iets wilt laten bakken.
– Tijdens het gebruik heb je geen last van vieze geuren omdat er een filter in het apparaat zit.
– Het mandje is volledig uitneembaar zodat je ‘m goed kunt schoonmaken en eventueel in de vaatwasser kunt zetten.
– Je krijgt er een los ‘bakje’ bij die je kunt gebruiken om dingen te bakken.
– Het beschikt over een ‘warmhoud’ stand zodat je iets van te voren kunt bereiden en warm kunt houden tot etenstijd.

Fritel Snacktastic 4804 Fritel Snacktastic 4804

De Fritel Snacktastic in gebruik

Ik ben niet zo van de boekjes lezen dus het eerste wat ik deed was de stekker er in en kijken wat ‘ie zou doen. Ik drukte op ‘on/off’ en hij ging aan. Dit liet de Airfryer duidelijk merken door een ‘bliep’ geluid te maken. Dit vind ik echt een groot pluspunt. Want doordat hij geluid kan maken krijg je steeds een soort ‘bevestiging’ dat alles wat je intoetst, ook goed gaat. Hierdoor was ik blij verrast. Vervolgens pakte ik mijn frietjes en deed ik deze in het mandje.

Fritel Snacktastic 4804 Fritel Snacktastic 4804

Ik had het apparaat wel even kort voorverwarmd zodat hij op de juiste temperatuur ingesteld was. Dit deed ik ook geheel zonder het boekje. Het duurde niet lang voordat ik precies wist hoe ik de Fritel Snacktastic kon gebruiken. Ik schoof de lade dicht en stelde de tijd in. Vervolgens drukte ik op start en ging ik in de woonkamer een boekje lezen. Op gegeven moment hoorde ik een kort piepje, en daarna een wat langere. Het is klaar! Ik opende de lade en zag daar goudbruine krulfrietjes, perfect gebakken. Het was echt heerlijk.

Fritel Snacktastic 4804 Fritel Snacktastic 4804

Wat is mijn eerste indruk?

Het lijkt net alsof de Fritel enorm ingewikkeld is omdat er zoveel toetsen en opties op zitten. In vergelijking met mijn frituurpan is dit heel veel want daarop zit alleen een schuifje voor de temperatuur, haha. Ik had dus ook niet verwacht dat het zo makkelijk in gebruik zou zijn. Ik had ‘m binnen no-time door en dat was fijn. Geen gedoe! De frietjes werden goudbruin en erg krokant en dat was ook het laatste wat ik gedacht had. Ik heb een keer bij iemand anders thuis ook friet uit de Airfryer gehad, en die vond ik echt niet lekker. Ze werden niet bruin en ook waren ze niet heel erg krokant. Dit zorgde er bij mij dus voor dat ik nu best sceptisch was over het gebruik en het resultaat van zo’n ding. Toch ben ik nu helemaal bekeerd want de frietjes uit de Fritel waren echt onwijs lekker!

Fritel Snacktastic 4804

Wat vind ik minder aan de Fritel Snacktastic?

Aan de achterkant kan je heel gemakkelijk het snoer uit de Airfryer trekken, maar om hem daar weer in te doen is een drama. Het leek me zo handig om ‘m dan op te bergen zonder dat het snoer in de weg zit, maar dit gaat dus niet op. Ik probeerde het snoer er weer in te drukken, maar dat ging zo moeizaam dat ik het heb opgegeven.

Ook kan het lastig zijn om de Airfryer goed schoon te maken. Ik moest wel even goed boenen toen ik mijn home made KFC kip er in had bereid. Allemaal stukjes tussen het rooster die niet goed los kwamen, dus dat was niet heel fijn. En op deze twee puntjes na, heb ik verder geen negatieve dingen op de Airfryer aan te merken.

Wat heb ik er al mee gemaakt?

Ik ben natuurlijk meteen aan de slag gegaan met allerlei dingen proberen. Allereerst heb ik er dus die krulfrietjes in gedaan. Die werden super lekker. Vervolgens probeerde ik de volgende dingen:

– Home made Zoete aardappel frietjes
Deze werden iets lekkerder dan uit de oven. Ze werden krokanter en hadden meer bite. Goedgekeurd dus!

– Torpedo shrimp (ebi garnaal in krokant jasje)
Dit was tricky en duurde best lang. Ik had de juiste temperatuur ingesteld, maar ze werden maar niet bruin. Ik liet ze er bijna 20 minuten in liggen (voor frituur 4-6 minuten) en toen werden ze bruin en krokant. Toch vind ik deze lekkerder uit de frituur omdat ze dan meer smaak krijgen. Maar door ze te bakken in de Fritel Snacktastic scheelt het wel weer heel wat calorieën en vet, dus daarom zou ik eerder voor die bereiding kiezen.

– Home made KFC (gepaneerd met bloem)
Dit ging niet zo goed als gehoopt. Ook deze kippenbouten moesten er erg lang in voordat ze een bruin jasje kregen. De kip is uiteindelijk wel erg sappig en mals gebleven en het smaakte goed. Helaas was het niet zo leuk voor de afwas want ik kreeg het rooster niet goed schoon door de bloem wat ik aan de kip had gedaan.

Wat kan je er allemaal mee maken? + Handige tips

Eigenlijk kan je er alles mee maken wat je wilt en wat je ook in een frituurpan zou doen. Denk aan: vlees en vis, vegetarische hapjes, frites en snacks, groenten grillen, gebak maken en diverse dingen afbakken.

Ik wil je aanraden om gewoon wat dingen uit te proberen, zoals ik ook heb gedaan met de ebi garnaal en de kip. Als je het risico niet wilt lopen, heb ik hier nog een aantal tips voor je:
– Als je friet wilt bakken, zorg dan dat deze speciaal voor de Airfryer zijn of dat je ovenfriet koopt.
– Hapjes zoals frikandellen, bitterballen en kroketten kan je het beste ook in oven variant kopen want anders heb je kans dat ze niet bruin worden of dat je bitterbal in elkaar zakt en dat je een plat hoopje krijgt.
– Wil je koek of cake bakken? Dat kan, alleen houd er dan wel rekening mee dat er niet heel veel in past. Het worden dus een paar koekjes of een kleine cake.
– Bak je jouw eigen aardappeltjes of zoete aardappelen? Doe hier dan wel wat olie op. Ik spray zelf altijd de zoete aardappel met wat olijfolie en doe er dan kruiden op. Als ze dan uit de Airfryer komen zijn ze erg smaakvol en krokant.

Fritel Snacktastic 4804

Zou ik ‘m jou aanraden?

Ik ben erg te spreken over deze Fritel Snacktastic. Het heeft mijn perceptie van een Airfryer compleet omgedraaid omdat ik altijd dacht dat het nooit lekker zou worden en dat friet alleen maar gefrituurd kan worden. Het is een veelzijdig en mooi apparaat wat je eigenlijk voor heel veel voedingsmiddelen kunt gebruiken. De Fritel Snacktastic is divers en makkelijk te bedienen. Ik kan je deze Airfryer dus zeker aanraden want zoals je misschien wel weet ben ik (ondanks dat ik heel veel gezond eet) ook erg gek op frietjes en Junkfood, en door dit apparaat kan ik dat ook wat gezonder doen. Het duurt natuurlijk wel wat langer dan een normale frituurpan om het eten te bereiden, maar dit resultaat is de wachttijd meer dan waard. Dus als je een manier zoekt om de komende feestdagen iets gezonder door te komen kan deze Airfryer je zeker helpen!

Heb je interesse gekregen in de Fritel? Dan kan je er eventueel nog wat meer informatie over lezen op de website van Coolblue of mij er een vraag over stellen in de comments!

Fritel Snacktastic 4804

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here