gezonde vervangers

Een van de dingen die mij aan het begin van mijn gezonde leefstijl heel erg heeft geholpen is het zoeken van gezonde vervangers. Vandaag geef ik je een complete lijst zodat je direct veel calorieën kunt besparen!

Waarom gezonde vervangers?

Stel je houd heel erg veel van chips en vind het moeilijk om hier afstand van te doen, maar je wilt wel graag afvallen en je gezonde leefstijl doorzetten. Dan is het handig om te kijken naar iets wat je kunt vervangen zodat je de chips niet mist, maar wél gezonder eet en heel wat calorieën bespaart! Toen ik net begon met mijn fitte leefstijl zocht ik voor heel veel dingen vervangers. Dit kan over een gehele dag ontzettend veel calorieën schelen en zo houd je bijvoorbeeld meer calorie-budget over voor andere dingen. Zo kan je je langzaam maar zeker je eigen leefstijl ontwikkelen zonder het gemis van jouw favoriete (ongezonde) producten!

Let op: de onderstaande opties in de lijst zijn gezond-ER dan de ‘normale’ producten. Dit betekent niet dat je er onbeperkt van kunt eten zonder eventueel aan te komen. Zorg altijd voor een juiste balans in je voeding.

gezonde vervangers

Bonus gezonde vervangers

Hieronder heb ik nog een klein lijstje met nog wat extra gezonde vervangers!

– Crème fraiche door gerechten, vervangen door: Hütten Käse
– Witte rijst, vervangen door: bloemkool of broccoli rijst (Albert Heijn)
– Gewone chocolade, vervangen door: hele pure 72% chocolade
– Pasta, vervangen door: maismeel of spelt pasta (glutenvrij, eko winkels)

Ik hoop dat je hier wat aan hebt en gelijk kunt beginnen met het vervangen van jouw favoriete voedingsmiddelen door gezondere varianten. Zo zul je heel wat calorieën besparen en uiteindelijk helpt dit jou naar een gezonder en fitter lijf!

> Heb je zelf nog vervangers die niet in deze lijst staan? Laat het dan weten door een reactie achter te laten en help anderen!

DELEN

5 REACTIES

  1. Indische cake is ook een goede vervanger van koek/cake! Zit per plak echt een stuk minder calorieën in ? En heel gek misschien maar de magere yoghurt van de Jumbo bevat exact hetzelfde aantal calorieën als de vanille yoghurt en sommige vruchtenyoghurts van Campina

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here