persoonlijke ontwikkeling boeken

De afgelopen maanden heb ik ontzettend veel persoonlijke ontwikkeling boeken gelezen. Daarom ga ik je nu een update geven en een kleine samenvatting van mijn favorieten zodat je zelf een goede keuze kunt maken voor je volgende boek. En je kunt ook een boek winnen, dus kijk snel verder!
De winactie is verlopen. Mirjam Swager was de gelukkige winnares! Iedereen bedankt voor het meedoen!

Onderstaand zijn persoonlijke ontwikkeling boeken die ik aan het eind van december / begin januari heb gelezen. Nu zijn er al weer heel wat nieuwe bijgekomen, maar om het behapbaar te houden in één blog laat ik je nu eerst even kennismaken met de volgende vijf titels:

persoonlijke ontwikkeling boeken

1. Een werkweek van 4 uur

Dit boek geeft je makkelijke en handige tips over hoe je meer afstand kunt doen van je kantoorbaan en zelf iets naast je werk kunt opstarten. Ook wordt er uitgelegd hoe je aan de 9-5 mentaliteit kunt ontsnappen door eerst hard te werken en slim te investeren. Er zijn vier makkelijke stappen om tot een ‘deal’ te komen (Definitie, Eliminatie, Automatisering en ‘Liberation’ (bevrijding)). Het gaat veel over ondernemen, thuis werken als je een baas hebt, werk uitbesteden en slimmer werken door afscheid te nemen van zaken die er niet toe doen. Wel vond ik dat er heel veel dingen in staan die té Amerikaans zijn. Dus te veel resources en bronnen waar wij als Nederlanders niet veel aan hebben. Het zijn allemaal buitenlandse sites en dat maakt het toch wel wat minder gebruiksvriendelijk. Sommige tools die hij opnoemt kan je wel gebruiken maar de meeste niet. Ook de werkwijze die beschreven wordt lijkt soms een beetje onrealistisch als je het mij vraagt. Toch heb ik wel veel aan het boek gehad want er staan wel veel handige tips en tricks in waar ik zelf nog niet eerder aan had gedacht.

> Bekijken op bol.com

persoonlijke ontwikkeling boeken

2. Hoe je vrienden maakt en mensen beïnvloed

Dit boek stamt al uit het jaar 1936 en is dan ook behoorlijk aan de datum. Toch is het nog steeds een actueel boek omdat het is geactualiseerd met meer recente voorbeelden. En tja, de titel zegt het al, het gaat over hoe je vrienden maakt en mensen kunt beïnvloeden. Ik vond het een erg duidelijk boek waarin een aantal basis punten aan bod komen over het omgaan met mensen. Deze lijken allemaal heel vanzelfsprekend, maar door de uitleg van Carnegie zul je zien dat je er toch nog heel wat uit kunt leren. Ook tips over hoe je jezelf geliefd kunt maken, hoe je mensen kunt overtuigen en hoe je een goede leider kunt zijn worden uitgelegd. Ik vond het een leuk boek, maar soms nog wel wat ‘ouderlijk’.

> Bekijken op bol.com

persoonlijke ontwikkeling boeken

3. De box

Dit boek vond ik echt heel vet. Je volgt een man die net een nieuwe baan heeft. Ineens wordt hij uitgenodigd voor een gesprek en daarin ontvouwt zich steeds duidelijker het verhaal en wat ze hem proberen uit te leggen (het dna van het bedrijf). Het gaat allemaal om de box. Dit is een situatie waar je je eigen gebreken je gevangen houden in een bepaald patroon. Je denkt het allemaal alleen te kunnen en wilt geen hulp van anderen. In dit boek wordt uitgelegd hoe je daar uit kunt komen. Elke keer ontdek je meer en het is echt op een hele leuke manier geschreven.

> Bekijken op bol.com

persoonlijke ontwikkeling boeken

4. Ditch Your Average Job, Start an Epic Business, and Score the Life You Want

In plaats van te doen wat de meeste mensen doen (jezelf omhoog werken in een 9 tot 5 baan), laat de schrijver zien hoe je dit kunt hacken. Hij deelt advies, quotes van mede ondernemers en leert je hoe je jouw passie achterna kunt gaan. Hij helpt je meer gefocust te worden, deelt promotie strategieën, hoe je geld kunt verdienen terwijl je slaapt en nog veel meer. Ik vond dit echt een hedendaags boek. Echt een boek van nu. Je kan er echt heel wat uithalen, daarom is het handig om het te lezen met een marker in de aanslag. Zo kan je belangrijke dingen aanstrepen en er op terug kijken als je niet meer precies weet hoe het zit.

> Bekijken op bol.com

persoonlijke ontwikkeling boeken

5. How to be a bawse

Hier had ik eigenlijk wat meer van verwacht, maar was al met al een leuk boek om te lezen. Ik dacht eigenlijk dat er iets meer ‘niet zo voor de hand liggende’ tips in voor zouden komen, maar dat was dus niet het geval. Ze heeft het over hard werken, en prioriteiten stellen en deelt daarbij heel veel eigen persoonlijke ervaringen. Dit was allemaal wel heel leuk geschreven en ook erg grappig, maar ik had niet het gevoel dat ik er echt hele waardevolle tips uit heb gehaald. Als je het leuk vind om haar verhaal te lezen, (indien je haar bijvoorbeeld al volgt op Youtube) dan is het echt een aanrader. Ondanks dat ik er niet veel nieuwe dingen van heb geleerd vond ik het toch een leuk boek.

> Bekijken op bol.com

Win een boek!

persoonlijke ontwikkeling boeken
Momenteel lees ik het boek ‘Getting Things Done’ en jij kan hem samen met mij lezen! Nou ja, soort van dan. Ik geef dit boek t.w.v. 24,95 weg! Natuurlijk wel een nieuw exemplaar en meedoen is echt heel simpel:

Subscribe je op mijn Youtube kanaal
– Laat even een comment achter onder dit artikel zodat je zeker bent van je deelname en dat ik je niet over het hoofd zie!

Dat is alles wat je hoeft te doen. Simpel toch?
Volgende week post ik hier op mijn blog de winnaar van het boek!

Wat zijn jouw aanraders voor persoonlijke ontwikkeling boeken? Laat het me weten, ik ben altijd op zoek naar nieuwe titels!

DELEN

37 REACTIES

 1. Wat een fijne reviews. Lijkt me echt heeeel interessant om te lezen..! En met al dat harde werken en trainen is af en toe ene moment ontspanning met een goed boek ook meer dan welkom:)! Op YouTube volg ik je trouwens al heel lang, met plezier!

 2. Er moeten meer zoals jou zijn, die niet alleen fysiek aan zichzelf werken maar ook mentaal. Keepin dem right mindset will help you conquer all your dreams, bc dem dreams will become plans with your mindsett!!

  Ben heel benieuwd naar getting things strong en ditch your average job! Dus ja ik doe graag mee hihi.

  Als ik je een aanrader mag geven is het think and grow rich van napoleon hill!

 3. Ik doe graag mee met de winactie, ik denk dat ik onwijs veel aan dit boek zal hebben! Ik volg je al een tijd en kijk al je video’s met veel plezier!

 4. Wat fijn die reviews, krijg ik zeker weer inspiratie en zin om te lezen van! En hele toffe actie, doe heel graag mee! Ben de laatste tijd echt aan het strugglen met productief werken. Heel benieuwd of dit boek me daarbij kan helpen! Duimen maar!

 5. Super leuke win actie! ?
  Ben echt sinds kort weer begonnen met het lezen van boeken en dsn voornamelijk boeken over zelfontwikkeling, maar deze heb ik nog niet!
  Lets hope for the best ??

 6. Oh no! Schaamtelijk, ik heb onder de verkeerde foto mezelf aangemeld, m’n hart gelucht en verteld wat voor een impact jij op mij hebt! Gelukkig heb je hem wel gelezen en weet je dat je mijn voorbeeld bent, en ik vaaaaaak vraag naar je boeken en dus zeer zeker mee wil doen met de winactie!!!
  Heb je t boek over hsp al gelezen?
  ?

 7. Oeh ik doe graag mee! Happy body happy mind vind ik altijd! Niet alleen sporten en een gezond lichaam maar ook zelfontplooing/ontwikkeling is zo belangrijk! Boeken van Brené Brown vind ik persoonlijk ook erg fijn om te lezen! 😀

 8. Ohh wat zou dit gaat zijn!! Ik moet echt de knop omdraaien en op de een of andere manier lukt het me niet! Ivm gezondheidsklachten is het wel belangrijk dat de knop omgaat, maar ook zodat ik tevreden naar mezelf kan kijken

 9. Graag!! Na 1.5 jaar met chemo’s, bestralingen en een operatie, mag ik eindelijk opnieuw vooruit!
  Ik denk dat dit mij goed kan helpen daarbij!

 10. Lijkt me super leuk boek! Heb jij m al gelezen? ennnnn?
  Zou tof zijn om m te winnen, en eventueel zou ik wel een review willen schrijven erover!

 11. Ah dit artikel had ik echt even nodig! Ik kom net terug van 6 maanden alleen reizen door Azie en heb het er maar moeilijk mee om hier in NL weer aan de slag te gaan. … Dus dankjewel voor de reviews ga er zeker een paar lezen, maar natuurlijk eentje winnen is een leuk welcome back kadootje haha 😉

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here