push-pull-trainingsschema

Zoals jullie weten ben ik vorige week gestart met een nieuw schema. Dit push pull trainingsschema bevalt me tot nu toe erg goed en daarom is het de hoogste tijd om hem met jullie te delen! Hoe is het schema opgebouwd en wat is de gedachte erachter? Let’s find out…

Push Pull split schema

Aangezien ik zelf soms ook niet meer zo creatief ben in het bedenken van schema’s heb ik mijn schoonbroertje Mike om hulp gevraagd. Hij is personal trainer en weet ontzettend veel over fitness en voeding. Ik vroeg hem wat ik het beste kon doen nu ik graag wil droogtrainen. Hij vertelde me dat een split schema sowieso ideaal is en heeft daarom een push/pull split schema voor mij opgesteld. Dit is zowel fysiek als mentaal een erg goede manier van trainen.

Veel herhalingen?

Ik vertelde hem ook dat ik het altijd heel fijn vind om veel herhalingen te doen. Puur omdat ik dan lekker ga zweten en echt het gevoel heb dat ik iets heb gedaan. Toch is dit niet heel goed voor je lijf omdat je alleen je eiwitsynthese wilt aanspreken en dan moet je gewoon stoppen.

Waarom?

De eiwitsynthese is een proces voor het maken van nieuwe eiwitten. Je biologische cellen zorgen hiervoor. Wanneer dit gebeurd spreken we van eiwitbiosynthese. Deze synthese wordt beïnvloed door de hoeveelheid eiwitten die je consumeert, maar ook door de schade die je aan je spieren toebrengt tijdens het trainen. Als je aan het trainen bent scheuren je spiertjes en je lichaam herstelt dit dus door de eiwitsynthese. Hierdoor kunnen je spieren groeien.

push-pull-trainingsschema

Het is als slaan tegen een muur

En het doel met dit schema is dus dat je er voor zorgt dat je spieren door een paar herhalingen al die scheurtjes krijgen, en dan stop je met de oefening. Vandaar dat de herhalingen in dit trainingsschema niet verder gaan dan 8-10. Als voorbeeld kan je het zien als een muur. De muur staat symbool voor de spier en het cement zijn aminozuren. Ik sla met mijn hamer tegen de muur (dit is krachttraining) en vervolgens komen er scheuren in. Dan ga ik weg en komen er mannetjes met cement die de scheuren proberen te dichten. Er ontstaat dus een extra laag cement waardoor de muur dikker is dan eerst. Maar hier zijn dus wel werkers (aminozuren, eiwitten) voor nodig. Ook komt er rust bij kijken. Dus hoe harder je slaat (hoe intensiever de krachttraining) hoe groter de scheuren. Daarom is het aan te raden om -wanneer je heel zwaar traint- meer rustdagen in te lassen. En als je dus (net als mij voorheen) ongeveer 15-20 herhalingen gaat doen, ontstaan er minder scheuren en is er minder herstel nodig.

Hoe bevalt het tot nu toe?

Persoonlijk vind ik dit schema echt ontzettend fijn en ik merk echt dat door de combinatie van de oefeningen en het aantal herhalingen dat ik echt weer veel zin heb om te trainen. Het is uitdagend, intensief en het duurt niet al te lang. Met een uurtje ben ik alweer klaar en daarna doe ik cardio in de vorm van een HIIT training.

Gratis download

Ben je nou zelf ook benieuwd geworden en wil je graag aan de gang met dit schema? Dan heb ik goed nieuws voor je! Je kunt ‘m namelijk gratis downloaden via mijn download pagina. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is je aan te melden. Vervolgens krijg je een welkomstbericht met daarin het wachtwoord. Vul deze in op de webpagina van mijn site en je bent binnen!

> Zorg er wel voor dat je eerst je inschrijving bevestigd. Als je niet bevestigd, ontvang je de code namelijk niet. En je spamfolder ook in de gaten houden, daar kunnen de mailtjes soms ook in belanden.

Heb je het wachtwoord al? Ga dan direct door naar de gratis downloads!

Veel succes en mocht je het geprobeerd hebben dan hoor ik graag jouw ervaringen. Deel ze met me via Instagram of tag me!

DELEN

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here