vermoeid

Happy monday girls! Tijd voor mijn weekverslag met daarin: een rustige week met vrijwel geen paniekaanvallen, een vreselijke energiedip aan het einde van de week en een update over mijn nieuwe schema + belangrijke tip voor jou!

VLOG: Fit Talk – Geen paniek, enorm vermoeid & een handige tip!

Een extra dagje vrij

Deze week begon echt heel fijn, want ik was natuurlijk lekker vrij op maandag omdat het toen tweede Paasdag was. Echt heel fijn en het gaf mij een extra dagje om lekker mijn ding te doen en te relaxen. De laatste tijd ben ik echt verslaafd geweest aan de Netflix serie: ‘Jane the Virgin’ alleen ik heb nu alle afleveringen gezien en dat vind ik onwijs jammer. Ik vind het zo ontzettend leuk en er is eigenlijk geen een serie die in de buurt komt van deze. En dat is echt super jammer. Nu wacht ik dus vol smart op het volgende seizoen die uitkomt, maar dat zal waarschijnlijk niet eerder zijn dan rond het einde van dit jaar.

Rustiger en minder last van paniek

Zoals je in mijn introductie al kon lezen was het deze week veel rustiger voor me. Vooral qua paniekaanvallen. In het vorige verslag liet ik jullie weten dat mijn paniekaanvallen weer erg aan het opkomen zijn, maar ik had wel het gevoel dat ik ze deze week iets beter onder controle had. Het blijft toch erg moeilijk en super lastig. Vooral op de doordeweekse dagen wanneer ik naar werk moet. Toch ben ik geen één keer gevlucht want dat is iets wat ik echt niet mag van mezelf. Tuurlijk zal ik echt wel weg gaan als ik me absoluut niet meer goed voel, maar ik probeer zoveel mogelijk in mijn angst te zijn en het aan te gaan. Vaak kan ik uiteindelijk toch die rust vinden en dat is super fijn. Als het eenmaal middag is voel ik me weer helemaal top en dat is altijd wel een fijn vooruitzicht.

Schijtzooi.

Het komt gewoon door mijn prikkelbare darm. Ik word bang omdat ik denk dat ik er last van ga krijgen. Dit zorgt weer voor stress en dat slaat dan weer op mijn darmen en dan ben ik alleen maar meer bang dat het ook echt gebeurd. Uiteindelijk houd ik mezelf altijd goed, maar het gevoel is zo naar. Gelukkig ben ik niet de enige en kreeg ik veel berichtjes van volgers en lezeressen die hetzelfde hebben. Dit geeft me ondanks alles toch een fijn gevoel en ook een gevoel van rust. Ik vind het ook enorm fijn als anderen zich in mijn verhaal herkennen en mij dan daarover ook daadwerkelijk een bericht sturen. Echt fijn om te lezen.

Donderdagavond: enorm vermoeid

Wajo. Serieus op donderdagavond had ik echt zo’n enorme crash. Echt. Wat een ongelooflijke inkakker had ik. Ik was zo vermoeid, echt niet normaal. Op werk had ik het al heel druk gehad. Veel kleine dingen die ik graag wou afronden dus het was een beetje doorwerken. Dat is niet erg, maar ondertussen had ik ook te weinig eten meegenomen, dus met een rommelende maag stapte ik op de fiets, onderweg naar de sportschool voor mijn vierde én laatste workout van de week (dacht ik). Maar eenmaal op de dijk voelde ik een enorme tegenwind en ik kwam geen meter vooruit. Mijn benen voelden als zware blokken lood en mijn mindset begon ook tegen te stribbelen. ‘Zal ik wel gaan trainen? Ik kan ook naar huis gaan…’

Gewoon gaan.

Maar nee. Ik luisterde niet. Ik besloot gewoon naar de gym te gaan. Eenmaal omgekleed slofte ik de zaal in en liep ik naar mijn vriend. ‘Ik ben zó vermoeid’ zei ik. Hij keek me aan en zei: ‘Nou, lekker rustig aan doen dan toch?’ ‘Ja, ik denk dat ik alleen wat cardio ga doen en dan pak ik morgen mijn vierde dag van het schema wel.’ ‘Beste.’ antwoordde hij.

Alleen wat cardio

Ik stapte op de loopband en de snelheid kwam niet hoger dan 4.0. Dat was het. Dat was alles wat ik die avond kon geven. Alles voelde zwaar. Ik was enorm moe en mijn maag bleef maar rommelen. Rond een uur of zes keek ik mijn vriend aan en zei: ‘zullen we gaan?’ Hij knikte en we verlieten de sportschool.

Mijn tip voor jou: bij twijfel, gewoon gaan!

Ik voelde aan alles dat ik niet moest gaan, maar heb het toch geprobeerd. Hoewel ik eigenlijk beter direct naar huis kon gaan, vind ik het fijn dat ik ben gegaan. Anders had ik nooit zeker geweten dat ik echt geen energie had en bleef ik mezelf maar afvragen wat er was gebeurd als ik wél was gegaan. Ondanks dat ik maar een half uurtje heb gewandeld, is het toch beter dan niks.

Daarom wil ik jou ook dit als tip meegeven: heb je geen zin of voel je dat je eigenlijk geen energie hebt / te vermoeid bent om te gaan trainen? Probeer het dan toch! In mijn geval heb ik uiteindelijk naar mijn lijf geluisterd en was ik erachter gekomen dat ik écht geen energie meer had, maar wat nou als het heel anders was uitgepakt? Het is mij ook vaak genoeg overkomen dat ik toch ben gegaan en dat ik er uiteindelijk nog een hele fijne workout uit uit heb kunnen persen. Dus, twijfel je? Eerst proberen en dan conclusies trekken! Want naar huis gaan met het gevoel van: ‘tja, wat zou er gebeurd zijn als ik wél gewoon was gegaan?’ is alles behalve fijn. Believe me.

Push yourself, because no one else is going to do it for you.

Echt een vet cool fietsmandje!

Jaaa! En om even leuk af te sluiten kan je me vanaf deze week rond zien fietsen door Zwolle met een geheel vernieuwde fietskrat! Ik noem het de Fitaddict Fiets Krat 2.0! Grapje, haha. Afgelopen week heb ik dit dus geregeld. Mijn oude faal roze krat overgespoten naar zwart en pvc doeken besteld in het juiste formaat met mijn logo er op! Hoe gaaf is dat? Ik ben er heel erg trots op en ik voel me echt een baas op deze fiets, haha. Dus als je me ziet fietsen, geef even een slinger aan je fietsbel, schreeuw naar me of kom naast me fietsen. Vind ik leuk, haha!

vermoeid

Het nieuwe schema: bevalt ‘ie nog steeds?

Jep! Enorm fijn en ik heb echt weer genoeg structuur in mijn workouts. Dat vind ik zó belangrijk. Soms het idee dat ik anders een beetje doelloos in de sportschool rondloop en de gewichten pak die ik ‘waarschijnlijk’ de vorige week ook heb gepakt. Ik merk wel dat ik langzaam iets aan het afvallen ben, maar ik denk dat ik deze week weer wat ga zakken. Tijd om te verlagen naar 1850-1900 en meer cardio te doen. Ik voel me nog steeds niet optimaal in mijn lijf, dus daar wil ik echt verandering in brengen. Ik weet dat ik het kan, maar met nog wat meer inzet gaat het helemaal lukken. Let’s do this!

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here