calorieen

Vanaf deze week probeer ik iets nieuws. Mijn Fit Talk video is anders en het is nu een weekvlog geworden. Daarbij heb ik eindelijk weer een record gezet en hoe ging het leven op 1800 calorieën? Ik vertel het je allemaal in deze nieuwe update!

Fit Talk – Weekvlog #1. Record gezet & Leven op 1800 calorieën? + Maaltijd inspiratie!

De derde week van het schema

Mijn schoonbroertje zei het me al, maar dat het ook echt zo was had ik niet verwacht. Voordat ik aan dit schema begon vertelde hij namelijk dat ik rond de derde week echt weer vooruit zou gaan in kracht. Ik dacht eigenlijk ‘oké zal wel’ maar toen ik op maandag ging squatten wist ik dat hij gelijk had. Je moet weten dat ik sinds januari dit jaar, heel weinig zware trainingen heb gehad omdat ik de focus meer op uithoudingsvermogen had gelegd. Squatten deed ik niet vaak meer. Ik was bang dat ik weer een blessure zou krijgen en na er al een paar na elkaar gehad te hebben wou ik het rustig aan doen om eerst te werken aan een sterkere core zodat blessures verleden tijd zouden worden. Circuit training stond hoog op mijn prioriteiten lijstje, maar op gegeven moment wist ik dat ik weer moest veranderen van workouts.

Bring back the power

Nu, een paar weken verder heb ik eindelijk het gevoel dat mijn kracht weer terug komt. Ik begon maandag met squats en ging opwarmen met 40 kilo (8 reps). Voor mijn echte ‘werk setjes’ deed ik er 55 kilo op. Ik ging onder de bar staan, haalde ‘m uit het rek en begon met squatten. Na 8 herhalingen voelde ik het: ik word sterker! Yes! Het voelde een beetje als dit:

Mijn record was mijn warming up

Van 55 ging ik naar 60 en uiteindelijk kwam ik bij mijn laatste set uit op 65 kilo. Hier ben ik onwijs blij mee. Eigenlijk gek, want ik deed altijd mijn warming up met 60 kilo en nu voelt het als een soort record, haha. De jaren hiervoor trainde ik ook heel veel voor het zetten van records en altijd zo zwaar mogelijk gaan. Nu denk ik daar heel anders over omdat ik weet hoe blessuregevoelig het kan zijn. Mijn core was alles behalve klaar voor zoveel gewicht en dat is de reden dat ik in het verleden ook een aantal rug blessures heb gehad.

Ik ben dus enorm blij met mijn vooruitgang en dit schema is echt een killer. Spierpijn op en top en daarom vul ik extra aan met shakes en kwark voordat ik ga slapen.

1800-1850 calorieën?!

Zoals ik je in mijn vorige Fit Talk al liet weten heb ik sinds afgelopen week mijn calorieën verlaagd. Ik zit nu op zo’n 1800-1850 calorieën en dit was eigenlijk niet echt wennen. Ik merkte dat ik door mijn ongesteldheid wel wat meer zin had in zoete dingen en chocolade, maar door mijn motivatie (zon, bijna zomer, ik wil me fijn voelen) kon ik me heel goed inhouden en deed ik niet meer een paar chocolaatjes door mijn yoghurt. Direct een paar kilo afvallen gebeurt natuurlijk niet, maar ik merkte wel dat ik me veel beter voelde. Minder opgeblazen, iets slanker in mijn gezicht en kleding zit gewoon lekkerder. Dit geeft een super fijn gevoel en het draagt meteen bij aan een goede vibe!

Week vlog!

Ook kwam ik midden in de week op het idee om mijn Fit Talk video waarin ik gewoon ga zitten en praten, om te gooien naar een weekvlog. Dus iedere dag een stukje filmen (hoeft niet veel te zijn) en dat uiteindelijk verwerken tot een geheel. Ik heb het nu eens uitgeprobeerd en ik moet zeggen dat ik het leuker vind dan het opnemen van iets waarin ik stil zit en praat. Zo krijgen jullie ook een veel beter beeld van hoe het er doordeweeks bij mij uitziet en wat ik allemaal eet. Ik denk dat ik op deze manier veel meer waarde kan toevoegen, dus laat me weten wat je van deze nieuwe aanpak vindt!

dessert pizza

Creatieve Pizza Creatie

Hoe leuk is dit? Ik werd uitgedaagd door Magioni en Fitshe om een hele unieke en originele pizza te bedenken. Nou creatief ben ik wel dus het was heel leuk om te doen. Na een aantal pogingen heb ik iets moois kunnen bakken en ik ben er super trots op. Ik houd echt van dit soort uitdagingen! Het is niet echt een standaard pizza want het is ook een soort taartje. Ik was geïnspireerd door de zoete dessert pizza’s die je tegenwoordig wel vaker ziet. En ben je nou zelf ook helemaal enthousiast geworden en wil je dit ook maken? Wacht dan even tot morgen, dan komt het recept online! Woohoo!

DELEN

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here