shoppen duitsland

Monday is here! Dat betekend tijd voor de nieuwe weekvlog met daarin: Ik heb een nieuwe karaktereigenschap over mezelf ontdekt, onwijs hard getraind, mooie progressie (#summerbody) en ben ik mijn angsten onder ogen gekomen door te gaan shoppen in Duitsland…

Fit Talk – Weekvlog #3. Dit heb ik over mezelf ontdekt & Shoppen in Duitsland!

Workweek Hustle

Begin deze week ben ik de ‘workweek hustle’ gestart met een collega. Dit is een challenge die je met iemand kunt doen via de Fitbit app (moet je wel een Fitbit hebben natuurlijk.) De bedoeling is dat je 5 dagen lang van maandag tot vrijdag zoveel mogelijk stappen zet en vrijdag aan het eind van de dag is de uitslag bekend.

Ik dacht: ‘Ach, dat zou me toch niet zoveel beïnvloeden, boeiend.’ Maar dat was alles behalve waar. Ik ben er achter gekomen dat ik heel erg competitief ben. Ik deed er alles aan om voorop te blijven en ik had er nog plezier in ook! Iedere dag leuke muziek in mijn playlist zetten en nog beter mijn best doen dan normaal. Was super leuk om te doen. Helaas heb ik verloren omdat hij op vrijdag naar een festival ging en dus de hele dag op de been was. Bummer, haha!

De laatste week alweer!

Over hard trainen gesproken, deze week begin ik met de laatste week van het push pull schema. Deze kan je overigens gratis downloaden vanaf de downloadpagina als je dit schema ook wilt volgen. Het is enorm uitdagend en progressie is gegarandeerd. Nu ik mijn laatste week begin wordt het natuurlijk ook tijd om vooruit te denken en te beslissen wat ik hierna ga doen. In overleg met mijn schoonbroer Mike (die dit schema ook voor me heeft opgesteld) ga ik weer overnieuw beginnen. Dus nog een keer hetzelfde trainingsschema voor de komende 6 weken. En waarom ook niet? Het bevalt super goed dus ik voel me nog steeds gemotiveerd om dit te blijven volgen. Meestal raak ik na een aantal weken uitgeblust en heb ik geen zin meer in hetzelfde en ben ik toe aan iets nieuws, maar nu heb ik dat helemaal niet. Lekker makkelijk dus en ik ga gewoon op dezelfde voet verder.

Wel goed om te weten dat ik iedere week mezelf probeer te overtreffen. Ik houd natuurlijk niet voor niets de statistieken bij van hoeveel kilo ik wegdruk per oefening. Dit zorgt ervoor dat ik mezelf blijf uitdagen en altijd nét wat meer probeer te doen dan de week (of de dag) ervoor. Heel erg motiverend en dat is eigenlijk een soort wedstrijdje met mezelf.

Summerbody here I come!

Ja, hij komt d’r aan hoor! Ik voel het. Ondanks dat ik me niet meer weeg en geen enkele statistiek bijhoud op het moment, voel ik (en zie ik in de spiegel) dat mijn summerbody steeds dichterbij komt. Ik zie al wat lijntjes op mijn buik en voel me steeds beter. Kleding zit net wat fijner, mijn gezicht is iets smaller en ik voel me fit. Heerlijk gevoel dit. Echt. Ik heb nog niet hele goede progressie foto’s kunnen maken, maar die komen zo snel mogelijk dus houd mijn Instagram in de gaten!

Facing my fears – Shoppen in Duitsland

Het is ook alweer een tijd geleden dat ik iets heb gedaan voor mijn paniekaanvallen. Daarom vond ik het de hoogste tijd dat ik mezelf weer in het diepe moest gooien en moest doen wat ik zó enorm eng vind: naar Duitsland. Jep. Duitsland. Als je niet op de hoogte bent van mijn paniek en wat ik precies heb, moet je dit even lezen.

Op vrijdagochtend vertrokken mijn vriend en ik al vroeg om te shoppen in Duitsland. De laatste keer dat ik dit geprobeerd heb was ergens in het najaar van 2017 en dat eindigde niet héél goed. Ik ben wel goed aangekomen, maar ik vluchtte eigenlijk weg. Ik denk dat we ongeveer 15 minuten binnen zijn geweest en toen reden we alweer terug. Ik wist dat het dit keer echt wel beter zou gaan dan dat, omdat ik de afgelopen tijd natuurlijk enorm ben gegroeid op dit vlak. Ik ben naar een event geweest én in mijn eentje met de trein op stap gegaan. Heel tof en ik ben zo trots op mezelf (ja nog steeds, haha!) En het ging ook beter. Veel beter zelfs.

De heenweg heb ik de hele tijd Netflix gekeken omdat ik hierdoor op andere gedachten kom. Ik focus me op het verhaal en mijn paniek verdwijnt naar de achtergrond. Toch had ik wel heel last van het gevoel te moeten plassen en dat drukte echt op mijn blaas. Maar ik wist heel goed dat dit echt een mentaal spelletje was. Ik dacht: ‘Lou, focus. Je moet niet écht plassen. Dit zijn je gedachten die met je spelen. Geef niet toe. Je bent er bijna.’ En dat hielp. Toen ik aankwam in Nordhorn voelde ik me in het begin nog erg gespannen. Ik liep na aankomst direct naar de wc om te plassen en bleef even in de wc staan om mezelf te kalmeren. Ik keek naar mijn reflectie in de spiegel en zei: ‘Lou, kijk nou! Je bent er! Goed gedaan. Nou, adem in… Adem uit…’ En ik lachte naar mezelf en was onwijs happy dat ik het had gehaald. Geen traan gelaten. Niet in paniek geraakt. Rustig gebleven en nu was het tijd om te gaan shoppen!

Ik liep echt 10x rustiger door de Marktkauf dan de laatste keer en nam overal de tijd voor. Ondertussen lekker vloggen en nieuwe producten ontdekken. Zo leuk. Daarna zei mijn vriend: ‘Nog even naar de drogisterij?’ En ik zei volmondig ‘Ja!’ Want ik wist dat ik het kon. Ik voelde dat de spanning was verdwenen en ik voelde me echt super. Ik heb het zo leuk gehad en voor het eerst in een hele lange tijd voelde ik me fijn en ontspannen in Duitsland. Zo blij!

Dus voor nu rest je nog maar één ding: de weekvlog kijken! Ik hoop dat je deze update leuk vindt en ik wens je een hele fijne maandag toe.

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here