nieuwe fitbit

Happy monday! Tijd voor mijn wekelijkse update inclusief vlog! Ik heb afgelopen week een nieuwe Fitbit gekocht, heel wat power workouts gehad, onwijs lekker gegeten (alle recepten in de video!) en ben ik een nieuwe uitdaging met mezelf aangegaan…

VLOG: Fit Talk – Weekvlog #6. Nieuwe Fitbit | Food inspiratie | Workout | Shoppen

Nieuwe Fitbit upgrade!

Ja, het leukste moment van afgelopen week was toch wel dat ik mijn nieuwe Fitbit mocht unboxen. Ik heb ‘m nu een aantal dagen getest, maar of ik er ook echt tevreden mee ben? Dat lees je in de review van morgen waarin ik je alle ins- en outs vertel over deze nieuwe gadget. Zoals je misschien weet heb ik hiervoor de Charge 2 gehad. Deze gaf echter continu problemen met het bandje. Iedere keer vloog hij zomaar van mijn pols omdat de clipjes na verloop van tijd ‘lam’ werden. Erg vervelend en om te voorkomen dat ik hem zou verliezen, heb ik ‘m teruggestuurd. Ik gaf aan dat ik geen nieuwe wou, omdat dit al de tweede keer is dat ik mijn Fitbit hiervoor moest opsturen. Ik was er dus wel een beetje klaar mee. Gelukkig was dit geen probleem en kon ik hem omruilen voor de Versa. Dus stay tuned voor morgen, dan komt er een uitgebreide review online.

Skinny face

Deze week merkte ik het echt. Ik word slanker! Yes ik voel me zo happy. Ik was aan het trainen in de sportschool en ineens stond ik in het licht. Ik keek in de spiegel en zag dat mijn wangen wat meer ‘ingevallen’ waren. Dit zijn bij mij altijd de eerste signalen dat ik goed op weg ben met het afvallen. Ik voel (en zie!) ook dat mijn schouders ‘leaner’ worden en mijn buikvet langzaam verdwijnt. Dit is wel vaak de plek waar mijn vet als laatste weg gaat dus dat zal nog wel even duren. Gelukkig hoeft niet alles er af en is het doel niet om extreem droog te worden. Ik wil me gewoon fijn voelen in mijn lichaam en zodra dat bereikt is wil ik het zo houden. En dat wordt ook echt een challenge! Ik kom toch steeds weer in de verleiding om toch verder massa te bouwen, dus ik ben benieuwd hoe dat uiteindelijk zal gaan. Ik voel me nu al steeds meer comfy in mijn lichaam en vooral nu mijn hoofd zo mooi slank is geeft me dat echt een goede motivatie boost.

Combineer dit gevoel met mijn nieuwe Fitbit Versa en het levert alleen maar power workouts op!
nieuwe fitbit

Low carb maar toch sterk

Ja, over workouts gesproken. Ondanks dat ik mijn koolhydraten nu heb verlaagd naar zo’n 135 gram per dag, voel ik me toch nog steeds heel sterk. Ik dacht altijd dat het niet samen zou gaan, dat sterk zijn en low carb eten. Toch wel hoor. Tja, of het kan zo zijn dat ik deze week pas ‘de klap’ krijg en dat mijn lijf er afgelopen week eerst aan moest wennen. Kan ook. Maar ik denk dat het ook gedeeltelijk gewoon in mijn hoofd zit. Want ik voel me nu goed gemotiveerd, heb een fijn schema en een top apparaatje om mijn pols voor de ideale workouts, dus dat draagt ook flink bij!

Met iedere oefening probeer ik nog steeds iedere week iets zwaarder te gaan zodat ik mezelf kan blijven uitdagen. Dit lukt voor vrijwel iedere oefening. En zoals ik vorige week al heb aangegeven ben ik wél gestopt met het Front Squatten, omdat mijn lijf die beweging gewoon niet goed kan maken. Nou ja, ik kan het wel, maar het is niet optimaal. En om blessures te voorkomen wil ik nu graag voorzorgsmaatregelen nemen en het gewoon schrappen uit mijn routine. Dat voelt beter.

Nieuwe uitdaging: 1 km roeien

En over mijn workouts gesproken, ik ben een nieuwe challenge met mezelf aangegaan: zo snel mogelijk 1 kilometer roeien. Dat is weer eens wat anders. Op Instagram schreef ik waarom ik dit doe:

“Get shit done! Gameface om zo snel mogelijk 1 km te roeien!
Roeien dinsdag: 4:46
Roeien woensdag: 4:28
Roeien vandaag: 4:24

Ik zeg het wel vaker maar hou het leuk voor jezelf. Blijf jezelf uitdagen en zoek die uitdagingen ook op. Dit is iets kleins, maar het geeft zoveel motivatie om écht te knallen en alles uit je workout te persen! Ga de competitie aan met jezelf en er zullen mooie dingen gebeuren.”

Wanneer je dit doet, houd je het leuk! Je creëert nieuwe motivatie, inspireert jezelf en krijgt meer zin om te gaan trainen. Je weet waar je het voor doet: jezelf overwinnen en jezelf verbeteren. Dat geeft toch een super goed gevoel?

Workout filmpje

Ook had ik een filmpje gedeeld van mijn workout en hier kreeg ik een aantal behulpzame reacties op. Ik roei namelijk normaalgesproken nooit, omdat ik het liefst op de loopband loop om zoveel mogelijk stappen te zetten. Maar nu ik meer focus op hoeveel calorieën ik verbrand, is roeien ook een prima optie. Ik kreeg tips over het laten golven van de ketting, het terugtrekken en de meest optimale beweging. Erg lief en tof dat we elkaar zo kunnen helpen. Ik probeer jullie altijd te inspireren en te helpen met een gezonde leefstijl en alles wat daarbij hoort, maar ik vind het ook super als jullie mij feedback geven op de dingen die ik doe. Zo kan ik altijd blijven leren, ontwikkelen en groeien. Daar houd ik van!

Dus ik zou zeggen kijk de weekvlog, het is weer een leuke video geworden met wederom veel maaltijd inspiratie. Ik hoop dat je het leuk vind en ik wens je een hele fijne week toe!

YOU CAN DO IT!

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here