fitbit versa

Ik ben weer helemaal up-to-date want ik heb de nieuwe Fitbit Versa. Hiervoor had ik een Charge 2 en daarom leek het me goed om een review te schrijven van de nieuwe Versa en in vergelijking met de Charge 2. Wat is mijn eerste indruk en wat vind ik van de nieuwe functies? Ik vertel je er alles over!

Joehoe! Ik heb een Fitbit Versa! Ja, eindelijk een upgrade. Maar die upgrade kwam eigenlijk op een heel onverwachts moment. Ik was namelijk helemaal niet van plan om een nieuwe versie aan te schaffen maar eigenlijk werd de keus al voor mij gemaakt…

fitbit versa

Het probleem met mijn Charge 2

Een paar maanden geleden (oktober/november) begon mijn Fitbit Charge 2 raar te doen. Niet zozeer dat de techniek het af liet weten, maar het was het bandje. Jup. Iedere keer als ik iets te enthousiast aan het bewegen was of mijn arm op de tafel liet rusten, kon hij zo van mijn pols af ‘springen.’ En daar was ik toen een beetje klaar mee. Coolblue bericht gestuurd, was geen probleem. Kon ‘m zo terug sturen. Een week later kreeg ik een nieuwe. Een gloednieuwe. En dat was fijn. Ik dacht dat het gewoon een eenmalig voorval was en dat het nu waarschijnlijk niet meer zou gebeuren. Ik dacht, hier hebben ze heus wel over na gedacht. Maar dat was dus niet het geval. Nu, bijna een half jaar later, gebeurde hetzelfde wéér. Het bandje begon steeds los te laten, maar ik bleef er mee door lopen. Waarom? Omdat ik echt geen zin had om mijn Fitbit wéér op te sturen, weer te wachten en weer een tijd zonder te zitten. Had ik gewoon geen puf in.

Opsturen die hap.

Op gegeven moment zei m’n vriend: ‘Stuur ‘m nou op, straks verlies je ‘m en dan gooi je 159 euro in de prullenbak.’ Ik zei: ‘Ja, dat is waar. *hele diepe zucht* Ik stuur hem wel op.’ En lucky me dat ik altijd netjes de doosjes bewaar, want ik kon de Fitbit zo weer in de verpakking doen en opsturen. Op het bijgevoegde formulier gaf ik aan dat ik geen nieuwe Fitbit Charge 2 wou hebben omdat het nu al meerdere malen is voorgevallen leek het me gewoon niet handig om wéér een poging te wagen. Na een paar dagen kreeg ik reactie: je krijgt een tegoedkaart voor de webshop. En wat ik toen besloot was een keuze die ik binnen 5 seconden had gemaakt: ik ga upgraden naar een Versa!

Ja, ik dacht ik leg gewoon 40 euro bij en dan kan ik de Versa proberen. Leuk voor mezelf en ook leuk voor jullie want dan kan ik ‘m reviewen. Dus onthoud dat deze blogpost 100% nospon (niet gesponsord) is, net zoals heel veel van de producten en dingen die ik review. Ik koop heel veel gewoon met mijn eigen geld, tenzij anders aangegeven.

fitbit versa

Daar is de Fitbit Versa!

De volgende dag was het dan zover: de Versa werd bezorgd op mijn werk. Oeeh! Spannend. Ik was zo enthousiast. Ik rukte de doos open en haalde de Fitbit er uit. Een collega zei nog: ‘Moet je dit niet filmen als een soort unboxing?’ Ik lachte en zei: ‘Ja eigenlijk wel hè, haha.’ Dus sorry dat er geen unboxing video is want ik was té enthousiast haha. Eenmaal uit de doos dacht ik: ‘Wow wat een mooi ding!’ Het model lijkt een beetje op de Apple watch en het is eigenlijk heel iets anders dan waar Fitbit tot nu toe mee gekomen is. Al hun vorige modellen zijn vaak rechthoekig en vierkant, maar in dit geval is het een mooi afgerond dingetje.

Voorzichtig aan…

Ik weet nog goed dat ik de lader (wat nu een soort blokje is) uit de verpakking haalde en de Versa er op probeerde te leggen. Maar dat ging in het begin een beetje moeizaam omdat ik niet goed snapte hoe dit moest. Toch spreekt het wel voor zich, maar ik ben altijd heel voorzichtig als ik dingen net nieuw uit de doos haal, haha. Uiteindelijk begreep ik dat je aan de zijkant moet knijpen om de lader ‘open te maken’ en dan plaats je de Fitbit er in en laadt hij op.

Nou de eerste challenge ging goed, maar daarna moest ik ‘m configureren en instellen met mijn mobiel. Dat leek me niet zo lastig. Was het ook niet. Toen de Versa was gekoppeld startte hij vrijwel direct met het downloaden van updates en ondertussen bleef hij opladen.

Ik hoopte dat ze de gebruikersinterface net zo eenvoudig hadden gehouden als de Charge 2, want die was namelijk heel makkelijk in gebruik. Omdat dit echt een touch horloge is, werkt het natuurlijk wel wat anders en je hebt nu ook veel meer opties:

fitbit versa

Met deze Fitbit Versa kan je:

– Je stappen, verbranding, trappen, geleide ademhalingsoefeningen doen, je hartslag etc. allemaal bijhouden net als de andere Fitbit’s
– Je ongesteldheid bijhouden! Dit is een nieuwe functie en is nog niet eerder in beeld geweest. Ik vind dit echt een hele toffe en handige tool. Ik vergeet het namelijk altijd en dit is een handige reminder. Je vult een paar dingen in en vervolgens genereert het een compleet schema. Super tof.
– Een aangepaste interface instellen dat je en kat of hond hebt die je moet ‘verzorgen.’ Dit geeft je een soort verantwoordelijkheidsgevoel en extra motivatie om ervoor te zorgen dat je ‘huisdier’ gelukkig blijft. Echt heel grappig. Het deed me eigenlijk direct denken aan de Tamagochi die we vroeger altijd hadden. Heel cute.

fitbit versa
– Een timer starten. Heel fijn dat ze dit ook hebben toegevoegd. Nu ben je dus niet meer afhankelijk van je mobiele telefoon om bijvoorbeeld bij te houden hoe lang je aan het planken bent. Of als je een Tabata workout doet of een andere HIIT training kan dit ook ideaal zijn.
– Het weer bekijken. En dat in één oogopslag. Toen ik de Fitbit Versa nét om mijn pols had zei mijn vriend: ‘Je kan toch ook het weer zien?’ ‘Ja, volgens mij wel’ zei ik. Ik tikte op de app, en hij gaf aan dat dit nog ingesteld moest worden, maar na twee seconden vond hij mijn locatie en liet hij het weer zien! Cool toch?
– Betalen! Er zit een wallet functie op waarmee je contactloos kunt betalen. Erg handig wanneer je bijvoorbeeld gaat hardlopen en na je run heb je zin om ergens wat te eten te halen. Geen gedoe met pasjes in je legging of een tasje. Alles wat je nodig hebt zit al om je pols. Of dit goed werkt weet ik niet want ik ga die functie waarschijnlijk niet gebruiken.
– Coaching krijgen. Er zit een speciale coach functie op deze horloge waarmee je ondersteuning krijgt tijdens het trainen. Leuk bedacht en kan goed werken als je meer motivatie nodig hebt of niet precies weet wat voor workout je wilt gaan doen.
– Gebruik maken van de muziek app Deezer en zo je muziek ook bedienen. Erg handig maar helaas heb ik geen Deezer dus dit kan ik niet gebruiken. Misschien komen ze binnenkort wel met een update dat Spotify er ook mee werkt. Dat zou top zijn!

fitbit versa

Mijn mening na een paar dagen gebruik in vergelijking met de Charge 2

In het begin voelde het wat ‘lomp’ om mijn pols omdat dit echt meer een horloge is dan zo’n dun strookje als de Charge 2. Het is makkelijk in gebruik en spreekt eigenlijk voor zich. En natuurlijk keek ik meteen naar hoe het bandje bij deze vast zit en er is bij de Versa geen mogelijkheid dat ‘ie vanzelf los gaat. En dat vind ik een van de fijnste dingen. Ik weet nu dat ik hem daarvoor in ieder geval niet terug hoef te sturen in de toekomst. In plaats van de simpele clips die op de Charge 2 zitten hebben ze bij de Versa ‘pinnetjes’ gebruikt die je echt met je nagel moet schuiven om het bandje los te krijgen. Heel fijn.

Net een schaaltje

Ook vond ik het best lastig dat de onderkant van de Versa bol loopt. Het model is dus eigenlijk een soort schaaltje. Dit was voor mij in het begin erg wennen omdat ik steeds het idee had dat ik er niet goed op kon kijken. Dit komt omdat het door de ronde vorm wat naar boven kruipt. In combinatie met het best wel gladde materiaal van het bandje kon dit steeds makkelijk gebeuren. Nu doe ik hem wat strakker zodat ‘ie beter op z’n plek blijft zitten.
fitbit versa

Tijdens het trainen

Het starten en stoppen van oefeningen gaat heel makkelijk en het bandje geeft een trilling bij iedere aanraking. Dat is ideaal want dit geeft een soort dubbele bevestiging als je op iets tikt. Ik heb ook het idee dat de Versa mijn hartslag veel beter oppakt. Bij de Charge 2 was het namelijk vaak zo dat ik ‘m naar de binnenkant van mijn pols moest draaien om zo een preciezere meting van mijn hartslag te krijgen. Deze lijkt het veel beter op te pakken en ik merk geen verschil als ik hem naar binnen draai of gewoon normaal op z’n plek laat zitten. Dat is dus super goed en scheelt gedoe.

fitbit versa

Swipe!

Waar ik wel aan moet wennen is dat je op het horloge vanuit het startscherm naar links kunt schuiven en omhoog. Ik had het denk ik fijner gevonden als alles gewoon naar links zou gaan. Ik vergeet steeds dat ik daar mijn statistieken kan zien en naar mijn mening was het beter geweest als het tussen (of voor) de andere apps zou staan. Nu kan je zoveel kanten op dat het soms nog wel even wennen is.

fitbit versa

De knopjes aan de zijkant

Ook was ik bang dat de knopjes aan de zijkant van de Fitbit Versa storend zouden werken tijdens de workout, maar dit was niet het geval. Ik heb de shoulder press en het front squatten hiermee getest en er was niks aan de hand.

fitbit versa

Ik ben er blij mee!

Over het algemeen ben ik heel tevreden en blij met de nieuwe Versa. Het is makkelijk in gebruik, ze hebben een beter bandje dan bij de Charge 2 en het voelt echt aan als een kwaliteitsproduct. Je merkt aan alles dat er goed over nagedacht is. Ik ben blij dat ze een onderdeel hebben toegevoegd voor het bijhouden van de ongesteldheid. Dit is super handig want ik vergeet het zelf altijd. Nu heb ik een maandelijkse indicatie en allerlei andere aanvullende info. Ook ben ik blij dat ze de stopwatch hebben toegevoegd want dit maakt de telefoon overbodig. Ik kijk al vaker dan nodig op mijn telefoon tijdens het trainen om mijn muziek en schema te bedienen, dus het is fijn om daar niet per se mijn telefoon voor nodig te hebben wanneer ik een HIIT workout wil doen of ga planken.

fitbit versa

Conclusie

Kortom, tot zo ver enorm blij met mijn aankoop (nogmaals dit is niet gesponsord door Fitbit of wie dan ook!) en ik hoop dat ik jou hiermee heb kunnen helpen bij het maken van je keuze. Ik vind de Versa echt beter dan de Charge 2 en daar zit natuurlijk ook wel wat prijsverschil tussen. Toch heb ik nooit echt grote problemen met de Charge 2 gehad buiten het feit dat het bandje het steeds begaf. Dus wil je liever een budget variant, dan is de Charge 2 prima! Heb je wat meer budget en wil je al deze uitgebreide functies? Ga dan voor de Versa.

Succes met je keuze, ik ben benieuwd welke Fitbit jij nu hebt of welke je graag wilt!
Meer info bekijken of bestellen.

DELEN

4 REACTIES

  1. hoi! kloppen de stappen bij deze horloge want vaak is als je je arm gewoon beweegt dat je al 10 stappen bij krijgt
    grtjs

  2. Leuk om te lezen! Ik heb zelf een Fitbit Charge 2 en vind die ook fijn vanwege het simpele gebruik.

    Ik ga je post delen op de Facebook pagina van Ren mama, ren!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here