fitbit versa review

Vorige week deelde ik mijn eerste Fitbit Versa review. Nu ik hem 1,5 week heb kan ik er nog iets beter over oordelen. Ik heb namelijk al wat dingen opgemerkt die ik niet heel fijn vind en ik heb er zelfs aan getwijfeld of dit wel het juiste bandje voor mij is…

Mijn review en eerste indruk van de Fitbit Versa gemist?

Hij is zo mooi!

Één ding waar ik heel duidelijk over kan zijn is dat deze Versa echt een prachtig horloge is. Hij ziet er zowel van de buitenkant als de binnenkant gewoon heel goed uit. Je kunt er heel veel mee en customizen is ook geen probleem. Via de app kan je de achtergrond van je horloge veranderen en daarbij kan je kiezen uit heel veel leuke designs. Het bandje is natuurlijk ook makkelijk te verwisselen en hierin heb je keuze uit heel veel leuke, mooie en luxe uitvoeringen. Zelf ben ik daar niet zo van, omdat ik zwart bij alles vind passen dus dat is eigenlijk wel prima. Het is ook niks voor mij om zo’n bandje steeds te verwisselen of te matchen bij mijn outfit, haha.

Volgorde aanpassen

Ook ben ik erachter gekomen dat je de volgorde van de oefeningen aan kunt passen. Zo heb ik nu ingesteld dat ‘Weight training’ als eerste staat en daarna ‘Treadmill’, ‘Bike’ etc. Dit is heel handig want zo kan je nog wat sneller opstarten. Bij de standaardinstellingen moest ik een paar keer swipen voordat ik bij het krachttraining onderdeel was en ik wil natuurlijk het liefst zo snel mogelijk starten met mijn workout, dus dat ze dit erin hebben gedaan is ideaal.

fitbit versa review

Geen last van de knopjes

Zoals ik in mijn eerste indruk review al schreef is het top dat de knopjes aan de zijkant niet reageren wanneer ik mijn arm buig en de bovenkant van mijn hand er tegen aan komt. Hier was ik echt bang voor want dit heb ik eerder gehad bij een ander sport horloge. Dan had ik een oefening opgestart en vervolgens keek ik een uur later en stond hij ineens op pauze! Dat is zo zonde want je haalt zo’n bandje juist om alles te tracken en als dat dan gebeurd is het echt even balen. Gelukkig is dat niet van toepassing op deze nieuwe Fitbit Versa en daar ben ik echt blij om.

Touch it! (met je neus)

Ondanks dat het een touchscherm is werkt het wel allemaal heel goed. Bij mijn Charge 2 merkte ik af en toe nog wel eens dat hij niet goed reageerde op mijn aanrakingen, maar bij de Versa verloopt alles soepel. Ik kan zelfs een workout starten of stopzetten met mijn neus! En ja dat heb ik geprobeerd want ik had mijn handen te vol met mijn lifting belt, bidon en handdoek, haha. Daar heb ik dus allemaal geen problemen mee ondervonden en tot zo ver voldoet hij aan mijn verwachtingen.

En dan het slechte nieuws…

De reden dat ik deze review na 1,5 week voor jullie wou schrijven is omdat ik iets heb ontdekt wat ik echt vreselijk irritant vind aan de Fitbit Versa. Ik dacht eerst dat het een kwestie van wennen was, maar dat is dus niet het geval. Iedere dag gebeurt het me weer en ik reageer er ook hetzelfde op. Hierdoor ontdekte ik het patroon en wist ik:
dit is geen kwestie van wennen, ik vind dit echt irritant.

fitbit versa

Wéér het bandje?!

Ik hoor je denken: ‘waar heb je het nou over?’ Weet je nog dat ik mijn Charge 2 zat was omdat het bandje steeds los ging? Nou, geloof het of niet, maar ik ben weer niet heel te spreken over het bandje. Ik voel me wel een beetje een zeur of misschien ben ik gewoon te kritisch, maar de pasvorm is gewoon niet ideaal! In mijn vorige review had ik het al over de onderkant van de Fitbit en dat hij in de vorm van een soort kommetje loopt. De onderkant is namelijk afgerond. Dit zorgt ervoor dat hij makkelijker verschuift en hij kruipt dus steeds naar boven. Persoonlijk vind ik dit heel irritant. Het kan aan mij liggen hoor, maar dat is mijn ervaring tot nu toe.

Dit zegt heel wat

Daarbij vind ik het heel lastig om in te stellen ‘hoe strak’ ik het bandje doe omdat hij dus steeds verschuift. En om je een nog duidelijker beeld te geven: mijn Fitbit Charge 2 deed ik nooit af. Behalve als ik ging douchen. Voor de rest zat hij altijd om mijn pols. Deze Versa? Die doe ik ‘s avonds na het eten al af. Dat zegt voor mij wel heel wat. Ik merk ook dat het formaat best wel groot is en het is natuurlijk een heel ander model dan de Charge 2. Die was veel meer ‘gestroomlijnd’ en smaller. Dit is meer een horloge en ik weet niet of ik dat wel zo fijn vind.

Friemel!

Don’t get me wrong, het is een klein iets want verder is de technologie gewoon super. Maar ik vind dit wel belangrijk genoeg om ook aan jullie te vertellen. Misschien kan je je net als ik ook wel enorm ergeren aan het feit dat hij steeds verschuift en dat ik niet goed weet hoe strak ik het bandje moet zetten. Ik zit er vaak aan te friemelen en merk dan dat hij of weer wat te strak zit, of te los. Dat is gewoon niet fijn want ik had gehoopt dat ik ‘m –net als mijn Charge 2– na een tijdje gewoon niet meer zou voelen. Dat is het fijnst!

fitbit versa
Maar goed, dit is dus het enige wat ik echt heb kunnen ontdekken na 1,5 week met de Fitbit Versa. Verder ben ik heel blij met de upgrade, de tech en hoe alles werkt. Ik blijf ‘m gewoon dragen en misschien is het goed om eens te testen welk effect andere bandjes hebben.

Interesse in de Charge 2? Of toch liever de Versa?

Heb jij ook een Fitbit Versa? Zo ja wat vind jij ervan?

DELEN

2 REACTIES

  1. Ik heb nu ook sinds een week de Versa. Bij mijn charge 2 liet ook voor de tweede keer het bandje los. Over het algemeen ben ik zeer tevreden. Het bandje en de pasvorm hindert mij gelukkig niet. Ik heb tot nu toe 2 nadelen ondervonden:
    – het alarm gaat niet altijd af, en hij trilt ook maar 3 maal kort
    – de gps werkt net zoals bij de charge 2 niet als je je telefoon niet op de app open hebt staan

    Voor de rest prima smartwatch!

  2. Ik heb nu mijn charge 2 ook ingeruild voor de Versa en ik vind de Versa juist weer veel fijner zitten! Ik voel hem amper terwijl ik de charge toch altijd voelde zitten… persoonlijke voorkeuren denk ik. Ik ben gek op dit horloge. 🙏🏼

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here