weekvlog fit talk

In deze nieuwe weekvlog: Wat was het ongelooflijk warm afgelopen week. Man! Ik heb het afgelegd. Hoe ging dit in combinatie met trainen? Heb ik de race tegen het onweer gewonnen? En hoe beviel mijn laatste week als 24-er? Ik vertel je er alles over!

Fit Talk – Weekvlog #8. Dit valt me écht zwaar | Race tegen onweer & Laatste week als 24-er

Het was zó warm!

Trainen met 30 graden is normaalgesproken niet echt mijn ding, maar begin deze week had ik toch wel hele goede workouts. Het was in de sportschool niet extreem koel, maar koel genoeg voor mij om mijn uiterste best te doen. Want heel eerlijk, die warmte vergt toch wel heel veel van een lichaam. Vooral nu ik aan het cutten ben, merk ik vooral tijdens mijn trainingen dat het steeds zwaarder wordt. Toch laat ik me hierdoor niet tegenhouden en gaf ik alles. En dat zag ik terug op mijn trainingsschema. Squatten deed ik de afgelopen weken met zo’n 60 tot 65 kilo, maar nu kon ik zelfs twee hele sets met 70 kilo! Dit voelde zó goed.

Dit breekt op

Maar in de loop van de week begon het toch wel zwaar te worden. Korte nachten en de extreme hitte zorgden ervoor dat ik vaak heel moe was. Op werk hebben we helaas geen airco dus ik probeerde mezelf koel te houden door een natte, koude doek om mijn hoofd te binden. Je moet wat! Ook had ik een klein ventilatortje gekocht die via een USB werkt. Dit hielp wel iets, maar ik was blij toen de temperaturen rond het weekend flink daalden.

Race tegen onweer

Op donderdag zag ik rond een uur of vier een enorm donkere lucht opkomen toen ik uit het raam keek. Ik keek op buienradar en zag dat het net op de tijd dat ik van werk zou vertrekken, enorm zou losbarsten. Een grote rode vlek onweer werd op de kaart weergegeven en ik dacht maar één ding: ‘Ik moet iets eerder weg want ik red dit niet!’ Meestal ga ik gewoon door de regen, maar onweer is toch wel even wat anders. Ook zou die regenbui een uur aanhouden, en dat vond ik zonde van de tijd. Om kwart voor 5 pakte ik al mijn spullen en sprintte de deur uit. Op m’n fietsie en sjeezen! Of ik droog over ben gekomen? Check de weekvlog!

Nieuw schema?

Ik merk dat ik nu met mijn trainingen meer zin krijg om weer meer herhalingen te doen en andere oefeningen te pakken. Ik kom nu op zo’n punt dat ik bij bepaalde dagen helemaal geen zin heb en dat is geen goed teken. Ik denk dat ik daarom vanaf deze week weer aan de slag ga met een nieuw workout schema. Meer reps en tijd om lekker te zweten. Want dat is wel een dingetje met dit huidige programma, ik zweet er amper door. Dat gebeurt bij mij pas als ik echt veel reps doe en oefeningen snel achter elkaar door pak. Heerlijk vind ik dat. Dus de hoogste tijd om dat weer op te pakken!

Laatste week als 24-er

Ook was dit natuurlijk mijn laatste week als 24-er en ben ik nu net een paar daagjes 25! Wat een leeftijd hè? De tijd gaat zo snel. Niet normaal. Ik heb een onwijs leuke verjaardag gehad en dit keer -in tegenstelling tot mijn verjaardag in 2015- heerlijk genoten van allerlei lekker eten en vrienden en familie. Ik heb er bewust voor gekozen om mijn verjaardag niet te vloggen omdat ik echt even quality time wou hebben met mijn familie en mijn vriend. Ik vind het steeds belangrijker om bewust in het moment te zijn en wanneer ik aan het vloggen ben verlies ik dat. Ik leef dan door de camera en kan niet optimaal genieten van het moment waar ik me in bevind.

Mijn verjaardag

Samen met mijn vriend zijn we ‘s ochtends gaan brunchen bij Hartje Zwolle. Nog nooit geweest en ik wilde er altijd al eens eten. En lekker dat ‘t was! Jum! Allemaal kleine hapjes zodat je de mogelijkheid hebt om van verschillende dingen te proeven. Echt leuk.

Daarna nog even door de stad gelopen, een loempia gegeten en tot slot nog een ijsje gegeten op het terras van Salute. Eenmaal thuis kreeg ik visite en hebben we gezellig gepraat en gegeten en toen was de dag alweer om! Een super leuke verjaardag met mijn favoriete mensen dus een geslaagde dag.

Komende week dus een nieuw schema en hopelijk wordt het minder warm dan vorige week. Maar hoe dan ook: we gaan er weer voor. You can do it!

DELEN

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here