ik doe wat ik wil

In deze Fit Talk: Ik doe gewoon wat ik wil, maar of dat ook goed uitpakt? Daarbij heb ik een heel tof persoon mogen ontmoeten en vind ik steeds meer balans tussen gezond eten en genieten!

VLOG: Fit Talk – Weekvlog #9. Ik doe gewoon wat ik wil + Arie Boomsma ontmoet!

”In de verte zag ik iemand lopen…”

Maandag was echt een chille dag. Zoals je weet was ik 2 juni jarig en die maandag daarna (vorige week) had ik afgesproken met mijn beste vriendin Michell om samen mijn verjaardag nog even te vieren en gezellig bij te kletsen. Als je me al wat langer volgt weet je misschien wel dat wij altijd bij Bagels en Beans eten. Zo ook die maandag. Het was heerlijk weer dus we konden lekker buiten zitten.

fit talk

Na een bakje koffie (cappuccino met amandelmelk is mijn go-to! Zo lekker) werd ik ineens afgeleid. Ik kon me niet meer focussen op wat Michell tegen me zei want in de verte zag ik iemand lopen. Ik keek en zag dat het Arie Boomsma was! Holy shit wat leuk. Gewoon in mijn hometown. Bij de Bagels en Beans. Hoe cool?! Michell zag dat ik enorm afgeleid was en keek om.

Ik zei: ‘Mies! Dat is Arie, omygod. (Michell moest lachen)
Ik wil een foto!
Zal ik nu naar ‘m toe lopen en een praatje maken?
Of is dat raar?
Zal ik…?
Oh, hij gaat naar binnen…
Is het raar als ik er nu achteraan loop?
…Ik wacht wel tot hij weer naar buiten komt.’

Arie is een held

Haha als ik dit zo schrijf moet ik lachen want dit is exact hoe het ging. Arie is een held en ik vond het gewoon echt zo’n ‘meant to be’ moment. Ik wist dat ik er heel erg spijt van zou krijgen als ik niet op ‘m af zou stappen om een foto te vragen. Ondanks dat dit iets is wat ik normaal niet zo snel zou doen (omdat ik soms gewoon een schijterd ben) wist ik dat ik uit mijn comfortzone moest stappen en gewoon moest doen!

Tijd voor actie!

Na een half uurtje zag ik vanuit mijn ooghoek mensen binnen opstaan en lopen. Ik keek en zag dat Arie ging vertrekken. Ik keek Mies aan en zei: ‘Ik moet nu gaan. Ik ga het doen!’ Ik pakte mijn telefoon en ging voor ‘m staan. Ik stak mijn hand uit en zei: ‘Hallo Arie! Mag ik misschien op de foto met U?’ (my god ik zei echt U. Why?! Haha. Don’t make the man feel old haha) Hij lachte en zei: ‘Ja natuurlijk!’ Hij sloeg zijn arm om mij heen en ik gaf de telefoon aan de televisie dames die bij hem waren. (Ze waren in Zwolle voor een aflevering van Grenzeloos verliefd) En deze dame, zij begreep het helemaal. Want ze maakte niet 1 foto, maar echt 5-6. Ik was super blij en zei Arie weer gedag. Ik wou ‘m niet langer lastigvallen.

fit talk

Uit mijn comfortzone

Met een big smile en mijn mond vastgevroren in de vorm van de letter ‘O’ liep ik terug naar ons tafeltje. ‘Omygod Mies! Dit is zo gaaf!’ Ik bekeek de foto’s en zag dat we er beiden erg leuk op staan. Ik was er heel blij mee en trots op mezelf dat ik uit mijn comfortzone ben gestapt om er gewoon op af te gaan. Anders had ik nu heel veel spijt gehad.

Dat was dus even een Magic Monday. Daarbij heb ik toen heel lekker gegeten (een bagel Carpaccio) en later die middag nog een Falafel wrap van de Hema.

fit talk

Boost yourself

Na zo’n top maandag gaf dit echt een boost voor de rest van de week. Al mijn workouts gingen goed omdat ik kon doen waar ik zin in had. Ik was namelijk eerst van plan om te trainen met een schema, maar bij nader inzien had ik meer zin in een weekje zonder een workout planning. Is ook wel eens fijn hoor. Ik deed heel wat oefeningen die ik al tijden niet meer had gedaan en daardoor kreeg ik nieuwe energie.

Ik doe gewoon wat ik wil

Wat ik altijd doe is echt goed letten op hoe ik me voel. De afgelopen weken merkte ik dat ik steeds minder zin had om met mijn Push Pull schema aan de gang te gaan, omdat ik dit al hele lange tijd doe. Dit was namelijk al de tweede ronde met hetzelfde programma en dat begon saai te worden. Zodra ik motivatie verlies om te trainen weet ik dat ik iets moet veranderen. En in dit geval was het dus even geen schema en lekker doen waar ik zin in had!

Gezond & genieten in balans

Voeding was ook echt on point. Na al mijn verjaardag treats en snacks was ik redelijk snel weer back on track. Sommige dagen at ik te weinig eiwitten, maar ik merk dat ik toch wat meer koolhydraten wil eten als het zo warm is. Puur om mijn energieniveau een beetje op pijl te houden. Vooral in combinatie met een zware training en korte warme nachten zijn wat extra carbs erg welkom. Ik luister steeds meer naar mijn lichaam en pluk hier echt de vruchten van. Hierdoor ontstaat er een fijne balans en wordt de scheidingslijn tussen ‘gezond’ en ‘genieten’ steeds minder. Ik kan het steeds beter combineren en geniet van vrijwel iedere maaltijd. Dat is ontzettend fijn en geeft rust!

En nu?

Voor de komende week denk ik dat ik nog even door ga zonder schema, maar ik ga wel indelen welke spiergroepen ik op welke dag wil trainen. Daar begin ik mee. En als ik genoeg tijd over heb ga ik een geheel nieuw schema opstellen die vervolgens ook weer online zal komen als gratis download.

Ik wens jullie allemaal weer een hele fijne week en remember: You can do it!!!

DELEN

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here